آیین اختتامیه سومین جشن مهر سینمای ایران به دبیری قادر آشنا در موزه سینما برگزار شد که در این مراسم از علی نصیریان تجلیل شد.

اختتامیه سومین جشن مهر سینمای ایران با حضور اهالی هنر شنبه ۲۱ مهر ماه در باغ موزه سینما برگزار شد. در ابتدای این مراسم آیاتی از کلام الله مجید قرائت و سپس سرود ملی کشورمان پخش شد.

قادر آشنا دبیر سومین جشن سینمای ایران گفت: در گذشته هیچ ارتباطی میان ادارات کل استان‌ها و سینما وجود نداشت و معمولا مجوز ساخت فیلم و فیلمنامه در تهران رقم می‌خورد و تنها راه ارتباط هنرمندان با انجمن سینمای جوانان بود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم یک ارتباطی میان مسئولین و هنرمندان ایجاد کنیم. مهر سینما با ۲۱ استان کار خود را آغاز کرد و امسال با حضور ۳۱ استان برگزار شد. 

وی افزود: خوشحالم که امسال میزبان هنرمندان، کارگردانان، فیلمنامه‌نویس‌ها، تصویربرداران، تدوین‌گران و... هستیم و جمعا ۶۰۲ هنرمند از سراسر کشور هستند را تجلیل کردیم. در سایر رویدادهای هنری و سینمایی معمولا به بازیگران، کارگردان‌ها و تهیه‌کنندگان توجه می‌شد و افرادی که در پشت صحنه حضور داشتند معمولا تجلیل نمی‌شدند و تصمیم گرفتیم به پاس زحمت عوامل پشت صحنه از آن‌ها تجلیل کنیم.

دبیر سومین جشن مهر سینمای ایران بیان کرد: مهر سینمای ایران آمد که بگوید ایران سرای من است و چو ایران نباشد تن من مباد. خوشحال هستم که خادم این مجموعه بودم و افتخار می‌کنم. بسیار خوشحال هستم که توانستیم با مهر سینمای ایران دور هم جمع شویم. این جشن نواقصی هم دارد که طبیعی است؛ زیرا این جشن سومین سال خود را سپری می‌کند.

در ادامه این مراسم از جلال‌الدین معیریان تجلیل شد.

جلال الدین معیریان گفت: در کلامی کوتاه برای همه عزیزان آرزوی تندرسی دارم. این افتخار را دارم که در کنار هنرجویانم باشم و برای همه آرزوی سلامتی و تندرستی دارم.

سپس از استاد علی نصیریان تقدیر و تجلیل شد.

اعتراف علی نصیریان

علی نصیریان پس از دریافت تندیس خود گفت: روز جشن مهر سینمای ایران روز مهر و محبت و حیات است من این جشن را بسیار مبارک می‌دانم.

این بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون با تاکید بر اینکه تشویق برای نسل های بعدی بسیار بجا و خوب است، افزود: من جان کندم که به اینجا رسیدم. هنر لذت بخش است و اولین کسی که از خلاقیت هنری لذت می برد خود هنرمند است.

وی تاکید کرد: اواسط دهه چهل کتاب و ترجمه و نمایشنامه خارجی و استاد آمد و تئاتر و سینما راه افتاد. در این دوره افراد مطرحی مثل مهرجویی درخشیدند مهرجویی حیف شد که از دنیا رفت. من سینما را از مهرجویی یاد گرفتم و در چهار پنج فیلم با او همکاری کردم. فیلم «گاو» این هنرمند هنوز فراموش‌نشدنی است.

رئیس سازمان سینمایی: امیدوارم شاهد اعتلای فرهنگ باشیم

رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی کشور گفت: خیلی خوش اقبال هستم که در اولین روز کارم در کنار خانواده سینما می‌توانم چند کلمه‌ای صحبت کنم. خوشا به حال زمانه ما که کسی چون علی نصیریان در آن زیست می‌کند.

وی ادامه داد: امروز روز اول کاری بنده بود و در جمع دوستان صحبت از وفاق، دوستی و محبت بود. وفاق یعنی داشتن حس و مسئولیت مشترک برای اینکه در مسیر اعتلای فرهنگ و هنر این سرزمین گام برداریم. امیدوارم هر روز بیشتر شاهد اعتلای فرهنگ ایران عزیز باشیم.

سپس از کارگردان‌های موفق فیلم اول از جمله خیرالله تقیانی پور، بابک خواجه پاشا، قربانعلی طاهرفر، محمدعلی عسگری، مرتضی علیزاده، سید علی موسوی نژاد تجلیل شد.

در ادامه این مراسم کلیپی از هنرمندان درگذشته نمایش داده شد.

معرفی برگزیدگان سومین جشن مهر سینمای ایران

هنرمندان برگزیده استان‌ها در سومین جشن مهر سینمای ایران بدین شرح معرفی شدند:
سید محمدحسین علمدار (خراسان رضوی)، مهدی زمان‌پور کیاسری (مازندران)، حامد حیدری ذاکر (کرمانشاه)، حسن نجفی (آذربایجان شرقی)، فرزانه قبادی (سمنان)، زانیار لطفی (کردستان)، امید میرزایی (کرمان)، محمود نظرعلیان (زنجان)، رضا دانش‌پژوه (کهگیلویه و بویراحمد)، وحید موسائیان (لرستان)، فاطمه احمدی (مرکزی)، کریم فائقیان (بوشهر)، خیرالله تقیانی‌پور (البرز)، علیرضا دهقان (یزد)، غلامرضا عزیزی (آذربایجان غربی)، بهزاد وزیری (خوزستان)، محسن شیرزایی (سیستان و بلوچستان)، احسان عمیدیان (خراسان جنوبی)، محمود پاک‌نیت (فارس)، علیرضا استادی (تهران)، مژده صابری (هرمزگان)، امید پوراتابک (خراسان شمالی)، علی (بهزاد) رسول‌زاده (گیلان)، هدایت پیرنیا (کرمان جنوب)، شهرام ابراهیمی (چهارمحال و بختیاری)، مسعود امامی (گلستان)، بابک رضاپورجمور (همدان)، اتابک پورنادری (اردبیل)، علی ثقفی (قم)، عطاءالله مجابی (قزوین)، روح‌الله اکبری (ایلام)، احمد بازماندگان قشمی (قشم).

در بخش کارگردانان موفق فیلم اول سینمایی، تندیس و لوح تقدیر اهدا شد به:
۱.خیرالله تقیانی‌پور، کارگردان فیلم سینمایی قلب رقه از استان البرز
۲. بابک خواجه پاشا، کارگردان فیلم سینمایی آبی روشن از ارومیه
۳. قربانعلی طاهر‌فر، کارگردان فیلم سینمایی آپاراتچی از ارومیه
۴. محمدعلی عسگری، کارگردان فیلم سینمایی آسمان غرب از تهران
۵. مرتضی علیزاده، کارگردان فیلم سینمایی بی‌بدن از مشهد
۶. سید علی موسوی‌نژاد، کارگردان فیلم سینمایی پویانمایی ایلیا جستجوی قهرمان از خراسان رضوی.

همچنین در بخش دیگری از اختتامیه سومین جشن مهر سینمای ایران از فعالان برگزیده حوزه زیرساخت و تولید فیلم با اهدای لوح و تندیس تقدیر شد. اسامی برگزیدگان این بخش به شرح زیر است:

۱. عبدالصمد علمی‌زاده، فعال در حوزه زیرساخت سینمایی از تهران
۲. محمدعلی عباس‌زادگان، فعال در حوزه توسعه سالن سینما از مشهد
۳. مرتضی شایسته، تهیه‌کننده فعال در حوزه تولید فیلم سینمایی از تهران
۴. عبدالرضا تقدسی بهاری، مدیر فعال در حوزه تولید فیلم پویانمایی از تهران
۵. رامتین مرادی بالِف، مستندساز برگزیده از بوشهر
۶. صادق جوادی، انیماتور برگزیده از تهران
۷. سید جعفر موسوی، مسئول برگزیده دفتر انجمن سینمای جوان از زنجان
۸. علی سرگزی، مدیر کل برگزیده فرهنگ و ارشاد اسلامی از سیستان و بلوچستان
۹. سیدمحمدحسین بلاغی، مدیر کل برگزیده فرهنگ و ارشاد اسلامی از آذربایجان شرقی
۱۰. محمد حسین‌زاده عیش‌آبادی، مدیر کل برگزیده فرهنگ و ارشاد اسلامی از خراسان رضوی.

سپس در پایان مراسم سومین نشان جشن مهر سینمای ایران به استاد همایون تقدیم شد. 

همچنین در آیین پایانی سومین «جشن مهر سینمای ایران» علاوه بر تجلیل از یک بازیگر مطرح سینما از بیش از ۳۰ سینماگر از جمله سینمادار، کارگردان، آموزشگاه‌دار، تهیه‌کننده‌ و ... تجلیل شد.

گفتنی است که جشن مهر سینمای ایران همزمان با روز ملی سینما از ۲۱ شهریور آغاز به کار کرد و پیش از این قرار بود آیین اختتامیه آن روز ۱۱ مهرماه برگزار شود که به دلیل شهادت سیدحسن نصرالله به تعویق افتاد.

خبرنگار: زهرا بالاور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
المیرا
۰۱:۰۱ ۲۳ مهر ۱۴۰۳
ممنون عزیزم چه زیبا حرف میزنی استاد نصیریان... خدا حفظت کنه الهی