احمد علیپور مدیر جهادکشاورزی سردشت گفت: بخش عمده باغهای انار سردشت در منطقه آلان قرار دارد و پیشبینی میشود بیش از ۲ هزار تُن انار در این شهرستان برداشت و روانه بازار شود.
وی اضافه کرد: در منطقه آلان سردشت به دلیل گرمسیر بودن از قدیم باغهای انار وجود داشته و باغداران این منطقه با آشنایی با اصول علمی و تجربی کاشت و برداشت انار، محصول با کیفیتی را تولید و روانه بازارهای مصرف میکنند.
مدیر جهادکشاورزی سردشت گفت: ارقام انار کشت شده در این شهرستان شامل انار پوست سفید، انار میخوش و انار دانه سفید است که بازار پسند و از طعم خاصی برخوردار است و خریداران زیادی در بازار دارد.
وی اظهار کرد: انار در سردشت به صورت آبی کشت میشود و علاوه بر این بارشهای مناسب سالانه و عدم استفاده از کود و سموم در این منطقه باعث شده است محصول انار این منطقه به صورت ارگانیک و با کیفیت باشد.
وی با بیان اینکه انار سردشت بیشتر به صورت تازه خوری مصرف میشود، افزود: در برخی مناطق انار را فراوری کرده و سایر محصولات دیگر از جمله رب انار را تولید و روانه بازار میکنند.
علیپور افزود: سردشت در سه محصول انگور سیاه (رهشه)، سماق و انار ارگانیک یکی از قطبهای مهم تولید این سه محصول در آذربایجان غربی است.
شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجانغربی و در نوار مرزی ایران با عراق واقع شده است و ۸۰ هزار هکتار از مساحت آن را عرصههای جنگلی تشکیل میدهد؛ علاوه بر انار، سالانه هزاران تن انواع انگور، گردو، بادام، انجیر، سقز و انواع گیاهان دارویی در این شهرستان استحصال و روانه بازار مصرف میشود.
سردشت دارای ۱۳ هزار هکتار باغ و ۲۰ هزار هکتار زمین زراعی است.