نماینده مجلس گفت: اجرای طرح مسکن استیجاری در قالب واحد‌های کوچک متراژ و واگذاری آن در قالب اجاره به شرط تملیک می‌تواند بازار را به سمت رونق هدایت کند.

افزایش میزان آورده متقاضیان برای پروژه های نهضت ملی مسکن یکی از سیاست‌هایی است که خود باعث شده برخی از متقاضیان با مشکل مواجه شوند و همین امر زمینه ساز ایجاد مشکلاتی برای آنها شده است. این در حالی است که به گفته برخی از مسئولان و نمایندگان مجلس اگر متراژ واحدهای مسکونی در این بخش کمتر باشد به طور قطع میزان آورده های متقاضیان هم کاهشی خواهد بود.

از سوی دیگر افزایش میزان تولید مسکن و رسیدن تعادل در بازار عرضه و تقاضای مسکن می تواند نقش بسیار موثری را در کوتاه شدن مسیر خانه دار شدن متقاضیان داشته باشد بنابراین در این شرایط باید دولت به دنبال استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی و ساخت مسکن  اقتصادی باشد.

پیش از این هم سلمان ذاکر نماینده مجلس با بیان اینکه بسیاری از مردم به دنبال رفاه زیاد نیستند و به دنبال تأمین نیازهای اولیه خود هستند، ادامه داد:  بسیاری از مردم برای سکونت خود مشکل دارند و  فاصله بین محیط کار و محل سکونت آن‌ها به حدی زیاد است که نمی‌توانند به موقع به محل کار خود برسند. همچنین، مشکلاتی در پرداخت اجاره بها دارند .

وی  با اشاره به اینکه باید از ظرفیت های جهش تولید مسکن در این بخش استفاده شود گفت: تاکیدات مقام معظم رهبری و سیاست‌های کلی نظام و همچنین پیگیری‌های شهید رئیسی مبنی بر تولید چهار میلیون واحد مسکونی، نشان‌دهنده اهمیت و کمبود بخش مسکن است.

ذاکر با اشاره به اینکه اگرچه ممکن است تولید یک میلیون واحد مسکونی در سال به آسانی محقق نشود، اما برای رسیدن به این هدف جدی باید اقدامات لازم در دستور کار قرار گیرد گفت: بسیاری از مردم کیفیت را بر کمیت ترجیح می‌دهند، به طوری که بسیاری از متقاضیان مسکن اعلام کرده اند که حتی حاضر هستند در واحدهای کوچک متراژ ۲۵ و ۳۰ متری زندگی کنند، اما در واحدهای اجاره‌ای که از نظر ایمنی، محیط زیستی و کیفیت در سطح پایینی هستند، زندگی نکنند.

او تاکید کرد: سکونت در واحدهای مسکن اقتصادی و یا کوچک متراژ به طور قطع بسیار بهتر از  زندگی  در بافت‌های فرسوده است گفت: نباید جوانان از بنگاهی به بنگاه دیگر برای جستجوی خانه اجاره‌ای بروند. 

این نماینده همچنین به چالش‌های متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن پرداخت و گفت: در حال حاضر بسیاری از متقاضیان این طرح  برای آورده های خود  با مشکل مواجه هستند به طوری که اگر برخی از واحدها، مثلاً ۲۵ متری، ساخته می‌شد، تأمین آورده برای متقاضیان آسان‌تر بود و آن‌ها ملزم به پرداخت ۴۰ میلیون تومان در هر دوره ای نمی شدند.

او  با بیان اینکه نباید با بهانه‌هایی مانند در شان مردم ما نیست مانع ساخت واحدهای کوچک متراژ شویم گفت: حاکمیت باید نسبت به تولید مسکن در متراژهای متنوع، شامل مسکن کوچک و بزرگ، اقدام کند.

وی همچنین به لزوم ساخت مسکن‌های استیجاری اشاره کرد  گفت: می‌توان واحدهای متنوع برای جوانان تولید کرد و در قالب اجاره به شرط تملیک به آن‌ها واگذار کرد. بنابراین، ساخت واحدهای کوچک متراژ به معنی درک نیازهای جوانان است.

پیش از این هم خشایار باقر پور اعلام کرده بود که اجرای طرح مسکن اقتصادی خود نقش بسیار موثری در کوتاه کردن زمان خانه دار شدن متقاضیان دارد و می تواند بازار مسکن را به سمت رونق و ثبات قیمتی هدایت کند.

خبرنگار: محبوبه کباری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار