جعفری معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در آیین شکرگزاری برداشت محصول عناب در روستای سیوجان شهرستان خوسف، گفت: افزایش محصول راهبردی عناب به توسعه پایدار و رونق اقتصادی روستاها کمک میکند.
او افزود: امیدواریم سال آینده این جشنواره در مکانی برگزار شود که برای عناب کاران الگویی در زمینه افزایش بهره وری و ترویج محصولات کشاورزی باشد.
جعفری با اشاره به تغییر اقلیم در خراسان جنوبی و گرمای بیش از اندازه هوا در منطقه اظهار کرد: در خصوص گرمای هوا باید تدبیر کرد، چرا که شاید روزی عناب از منطقه حذف شود و مجبور باشیم محصول دیگری را جایگزین کنیم لذا محققین و مروجین باید برای بقای محصول راهبردی عناب، کار کارشناسی انجام دهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: رقم عناب سیوجان ثبت شده، اما در زمینه برندسازی عناب سیوجان باید گام برداشت تا این محصول به خوبی برای بازار و مصرف کننده معرفی شود.
بیشتر بخوانید
او با اشاره به محدودیتهای منابع آبی و برق و یا تعادل بخشی چاههای کشاورزی گفت: مطالبه جهاد کشاورزی و مردم همسوست چرا که آبهای کشاورزی کسر شده، اما باید در وهله نخست کشاورز توانمند شود و به این مهم برسیم که باید آبیاری زیر سطحی اجرا شود.
جعفری با تأکید بر اینکه هم در تولید و هم در بازاریابی محصول عناب باید گامهای فراتری برداریم، عنوان کرد: برای بورس عناب ما هر کاری را کردیم، اما گردش مالی آن کم است لذا نامهای را برای بورس عناب به تأییدیه استانداری به وزارت اقتصاد و دارایی ارسال کردیم تا قیمت عناب افزایش یابد.
در انتهای این مراسم از برترین زکاتدهنده، برترین عنابکار، برترین فرد در تولید و فرآوری عناب تقدیر شد.