مطالعه‌ای که به تازگی منتشر شده است، نشان می‌دهد که بیش از ۳۶۰۰ ماده شیمیایی مورد استفاده در بسته‌بندی یا آماده‌سازی مواد غذایی در بدن انسان شناسایی شده است که برخی از آنها برای سلامتی خطرناک هستند.

در یک پژوهش جدید، دانشمندان بیش از ۳۶۰۰ ماده شیمیایی مورد استفاده در بسته‌بندی یا آماده‌سازی مواد غذایی را در بدن انسان شناسایی کردند که برخی از آنها برای سلامتی خطرناک هستند، و درباره برخی دیگر اطلاعات کمی وجود دارد.

بر اساس گزارش ScienceAlert و مقاله منتشرشده در نیچر، محققان بنیاد FPF در زوریخ سوییس می‌گویند که از ۳۶۰۰ ماده شیمایی بسته‎‌بندی‌های مواد غذایی شناسایی‌شده در بدن، حدود ۱۰۰ مورد برای سلامت انسان نگران‌کننده هستند. برخی از این مواد شیمیایی مانند PFAS و بیسفنول‌ای (Bisphenol A) پیش‌تر در بدن انسان یافت شده و استفاده از آنها نیز ممنوع شده بود.

ماده شیمیایی بسته‌بندی مواد غذایی در بدن انسان

محققان قبلاً حدود ۱۴ هزار ماده شیمیایی را که با غذا در تماس هستند (FCC) فهرست‌بندی کرده بودند، این مواد می‌توانند از بسته‌بندی‌های ساخته‌شده از پلاستیک، کاغذ، شیشه، فلز یا مواد دیگر به مواد غذایی نفوذ کنند. محققان این مواد شیمیایی را در پایگاه‌های داده‌های زیستی، که مواد شیمیایی موجود در نمونه‌هایی از بدن انسان ردیابی می‌کنند، جستجو کردند.

محققان انتظار داشتند تنها چند صد ماده FCC در بدن پیدا کنند؛ اما آنها از یافتن ۳۶۰۱ (یک چهارم تمام FCC‌های شناخته‌شده) در بدن انسان شگفت‌زده شدند. البته آنها تأکید می‌کنند که این پژوهش نمی‌تواند با قطعیت نشان دهد که همه این مواد شیمیایی لزوماً از بسته‌بندی مواد غذایی به بدن راه پیدا کرده و ممکن است از منابع دیگری بوده باشند.

مواد نگهدارنده شیمیایی

از میان مواد شیمیایی کشف‌شده، بیش از همه PFAS‌ها نگران‌کننده هستند که از آنها به عنوان «مواد شیمیایی ابدی» یاد می‌شود؛ این مواد در سال‌های اخیر در بسیاری از قسمت‌های بدن انسان شناسایی شده و با طیف وسیعی از مشکلات سلامتی مرتبط است.

همچنین ترکیب شیمایی بیسفنول A نیز در بدن انسان یافت شده است؛ این ماده مختل‌کننده هورمون‌ها است و برای ساختن پلاستیک استفاده می‌شود؛ البته پیش‌ازاین در بسیاری از کشور‌ها استفاده از این ماده در ساخت بطری‌های شیر نوزادان ممنوع شده بود. یکی دیگر از مواد خطرناک، فتالات‌ها (Phthalates) هستند که با ناباروری مرتبط هستند.

البته سم‌شناسان عموماً می‌گویند آنچه یک ماده را سمی می‌کند، درواقع دوز آن است. در این پژوهش محققان اشاره‌ای به دوز این مواد نکرده‌اند، اما می‌گویند که برخی از این مواد با یکدیگر تعامل دارند. محققان توصیه می‌کنند که باید تماس کمتری با بسته‌بندی‌های مواد غذایی داشت و و از گرم‌کردن مواد غذایی در بسته‌بندی‌ها خودداری کرد.

منبع: دیجیاتو

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۳۱ شهريور ۱۴۰۳
لیوان‌های یه بار پلاستیکی و کاغذی که اونام داخلشون یه لایه پلاستیکی داره باید ممنوع بشه و فقط لیوان‌های گیاهی مصرف استفاده بشن
آخرین اخبار