یک روانشناس بالینی گفت:پدربزرگ و مادربزرگ‌ها گنجینه بزرگ از اخلاق، عاطفه، ادب و تجربه هستند باید از تجربیات آنها استفاده کنیم و نگذاریم تنها بمانند.

عبدالحمید بحرینیان روانشناس بالینی و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیرامون برخورد با سالمندان گفت: استاد شهید بهشتی از سن ۶۰ سالگی به بعد را به سه دهه سالمندی تقسیم کردند و سه مرحله را در سالمندی شاهد هستیم.

وی افزود:در سالمندی یکسری مسائل فیزیکی به وجود می‌آید و باعث کندی حرکت می‌شود، همچنین در سالمندی بیماری‌ها سراغ عزیزان می‌آید. البته علاوه بر این موارد شاهد مسائل شناختی و روانی در سالمندان هستیم که با توجه به اینکه فرزندان خود ازدواج کردند و کنارشان نیستند حس تنهایی دارند و با توجه به اینکه شغلی هم ندارند و از لحاظ روانی دچار مشکلاتی می‌شوند و احساس پوچی می‌کنند و با خودشان می‌گویند که سال‌ها تجربه کسب کردیم و از اینکه در جامعه نادیده گرفته می‌شوند دچار افسردگی می‌شوند.

بحرینیان توضیح داد: آن چیزی که از لحاظ روانی سالمندان را اذیت می‌کند افسردگی است و زمانی که می‌بینند فضا یکنواخت می‌شود، همین باعث احساس تنهایی و رنج آنها می‌شود.ما باید در وهله اول باید بدانیم که در ارزش‌های دینی هم داریم که پدر و مادر را تنها نگذاریم و مرتب سراغ آنها برویم و احترام آنها را نگه داریم.

وی افزود: غرور و عزت آنها خدشه دار نشود، آنها را محور قرار دهیم و نوه‌ها با پدر بزرگ و مادربزرگ‌ها دیدار داشته باشند، عروس و داماد‌ها کنار آنها باشند. آنها را در مراسم‌ها دعوت کنند چراکه پدر بزرگ و مادر بزرگ‌ها گنجینه بزرگ از اخلاق، عاطفه، ادب و تجربه هستند باید از تجربیات آنها استفاده کنیم و نگذاریم تنها بمانند.

روانشناس بالینی بیان کرد:مشکل بزرگی که وجود دارد مسئله خانه سالمندان است که متاسفانه برخی خانواده‌ها مثل خارجی‌ها پدر و مادر خود را به خانه سالمندان می‌برند و این بزرگترین آسیبی است که هم به خودشان و جامعه می‌زنند.

بحرینیان خاطر نشان کرد: در صورتی که سلامتی خانواده همراهی با سالمند قشنگ‌تر خواهد بود زمانی که سالمند به دهه دوم و سوم سالمندی خود می‌رسد نباید بی احترامی صورت بگیرد و جامعه ما و کشور‌های دیگر هم رو به سالمندی می‌رود و باید از سالمندان خود توجه کنیم و با توجه به بهداشت که وجود دارد سن سالمندان بالاتر رفته است و نیاز است کرامت سالمندان را حفظ کنیم و به نظرات آنها اهمیت بدهیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۶ ۱۳ شهريور ۱۴۰۳
شوخی با سالمند بشدت ممنوعه و بهشون برمیخوره باید با احترام باهاشون برخورد کرد
البته جز بچه ها هر جی کمتر باهاشون حرف زده بشه بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۵ ۱۲ شهريور ۱۴۰۳
در کشور هند joint family زندگی میکنند
همه باهم زندگی میکنند .برای حمام و دستشویی
باید در صف باشند .
چونکه پدر بزرگ و مادر بزرگ حرمت دارند .به اینخاطر سالم تر هستند
بهترین درد .درد تنهایی است ..باید مثل گذشته همه زیر یک سقف زندگی کنیم .با صرفه تر است و شادتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۳ ۱۲ شهريور ۱۴۰۳
کاش فرهنگ عمومی مردم بالا بره

تا سالمندان با هم ازدواج کنن

وقتی مسئولیت موندن سالمند پیش یک فرزند باشه واقعا برای اون فرزند خیلی سخته
در حالی ک بقیه فرزندان خودشون و کنار میکشن
پدر یا مادری ک روزگاری برام عقل کل بود تو دوره سالمندی دیدن رفتارای بچگانه ش واقعا خیلی زجر آوره برام

واقعا خیلی خسته م خسته

خدا بهم صبر بده

دوس دارم برم مدتی تنها باشم اونقدر خسته م
ولی خب میدونم اونم تنها میمونه :/
عجبا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۱ ۱۲ شهريور ۱۴۰۳
همین عمل شما ..عبادت است ..به چشم عبادت بهش نگاه کنید .به ارامش میرسید ..در کشورهای دیگه متوجه شدند .وقتی سن ات بالاست .همدم و همنشین میخواهی
خدا بهتون صبر عطا فرمایند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۰ ۱۲ شهريور ۱۴۰۳
به هیچ وجه نباید سر به سر سالمندا گذاشت
Iran (Islamic Republic of)
ز
۰۸:۰۲ ۱۲ شهريور ۱۴۰۳
متاسفانه چنین کاری انجام می شود مثلا به خانم پیر پیشنهاد ازدواج و به آقای پیر 90 ساله پیشنهاد ازدواج با خانم سی ساله میدن و از این مسائل آنوقت هم میخندند
آخرین اخبار