خرسندی گفت: برداشت آلوچه از باغهای مراغه به عنوان یکی از قطبهای تولید این محصول در استان آذربایجان شرقی و کشور از نیمه دوم مرداد آغاز شده است.
وی با بیان اینکه مراغه هزار و ۵۰۰ هکتار باغ آلوچه دارد افزود: ۹۰ درصد محصول آلوچه این شهرستان به خشکبار تبدیل میشود.
وی با اشاره به دانش بالای باغداران مراغهای در تولید آلوچه افزود: متوسط تولید آلوچه در این شهرستان ۱۸ تن در هکتار است.
مدیر جهادکشاورزی مراغه گفت: در مراغه حدود ۳۰ رقم آلوچه کشت میشود که بیشتر ارقام از نوع شلیل با خاصیت خشکباری و صادراتی است.
وی افزود: شلیل، شلیل فنری، داش شلیل، شر آلچا، زر آلچاسی، قرمز آلچا، سید آلچاسی، اته ممد و گوجه سلطان دیگر ارقام آلوچه در مراغه است.
آلوچه با خاصیتهای غذایی فراوان و داشتن ویتامینهای A، ب، ث، آهن و کلسیم برای آرامش اعصاب، تقویت و تنظیم دستگاه هاضمه بسیار مفید است و برخی خانوادهها از این محصول در غذاهای روزانه استفاده میکنند.
تولید و فرآوری آلوچه در مراغه قدمتی چند صد ساله دارد و بخشی از محصول خشکباری مراغه به کشورهای عراق ،پاکستان و روسیه صادر میشود.
شهرستان مراغه با داشتن ۲۴ هزار هکتار باغ و تولید سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن میوه قطب تولید محصولات سردرختی در آذربایجان شرقی است.
مراغه با حدود ۲۶۲ هزار نفر جمعیت در جنوب استان آذربایجان شرقی واقع است.