برداشت آلوچه خشکباری از باغ‌های شهرستان مراغه یکی از قطب‌های تولید این محصول در کشور آغاز شد.

آلوچه یکی از محصولات باغی مراغه قطب تولید میوه در استان آذربایجان شرقی است و آلوچه تولید شده در مراغه به جای تازه خوری در بهار، تابستان برداشت و پس از فرآوری به صورت خشکباری در غذا‌های خورشتی و تهیه لواشک و مارمالاد استفاده می‌شود.

در مراغه ۱۸ نوع آلوچه تولید می‌شود که بیشتر بخش آن آلوچه از نوع شلیل برای خشکباری است.

شلی آلچا، قره شلی، فنری شلی، شر شلی، گوجه سلطان، قطره طلا، سردرود، سید آلچاسی، ساری آلچا و زرآلچا از جمله ارقام آلوچه در مراغه است.

آلوچه شلیل مراغه به خاطر رنگ، طعم، خاصیت خشکباری خوب، داشتن ویتامین‌های آ، ب، ث و مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و آهن از ارقام مشتری پسند و صادراتی است.

این محصول در مراغه پس از برداشت به صورت تیزابی و آفتاب خشک فله‌ای به دیگر شهرستان‌های کشور ارسال می‌شود.

توجه به بسته بندی و فرآوری این محصول می‌تواند درآمد بیشتری نصیب کشاورزان کند.

آقای کریمی اصل مدیرجهاد کشاورزی مراغه گفت: برداشت آلوچه از اول مرداد آغاز شده است و تا ۱۵ شهریور در باغ‌های این شهرستان ادامه دارد.

کریمی اصل افزود: بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن محصول از یک هزار و ۴۰۰ هکتار باغ آلوچه مراغه برداشت می‌شود.

وی اضافه کرد: به علت سرمای دیررس بهاره و تگرگ امسال تولید این محصول در مراغه ۳۰ درصد کاهش یافته است.

کریمی اصل گفت: بیش از ۷۰ درصد آلوچه مراغه به صورت خشکباری صادر می‌شود.

مصرف آلوچه ضمن بهبود سیستم گوارشی بدن در تقویت دندان‌ها و لثه مفید بوده و منبع خوبی برای تامین ویتامین ب است.

سالانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تن آلوچه به صورت گوجه سبز و خشکباری در ایران تولید می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۲ ۰۹ مرداد ۱۴۰۱
چطوری درست میکنین؟
Iran (Islamic Republic of)
عسل
۱۵:۲۲ ۰۹ مرداد ۱۴۰۱
سلام خشک می کنیم
آخرین اخبار