تکمیل اطلاعات در سامانه املاک و اسکان و اتصال دستگاه‌ها از جمله سازمان ثبت اسناد و املاک به این سامانه می‌تواند آینده بازار مسکن را تقویت کند.

 از سال های گذشته دولت  ها برنامه های گسترده ای برای رونق و بهبود پیدا کردن بازار مسکن در دستور کار خود قرار  داده بودند. یکی از این برنامه های مهم که نقش موثری هم در شناسایی خانه های خالی داشته راه اندازی سامانه املاک و اسکان بوده است که این سامانه از سال ۹۹ و در دوران اوج کرونا در جهت شناسایی خانه‌های خالی و  برنامه ریزی برای تقویت و بهبود بازار راه اندازی شد.

در سال ۱۴۰۰  بخش زیادی از اطلاعات و داده های متقاضیان وارد این سامانه شد اما متاسفانه به علت حملات سایبری برای مدتی بخشی از این اطلاعات پاک شد اما با ورود نیروهای  متخصص و حرفه ای خوشبختانه بخش زیادی از این اطلاعات بازگشت و در حال حاضر  با اتصال بخش گسترده ای از این دستگاه ها به این سامانه دولت سیزدهم توانست بخش زیادی از خانه های خالی را شناسایی کند.

بر اساس برآورد صورت‌گرفته ۲.۵ میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد که ۹۰۰ هزار واحد ‌آن در تهران است؛ به عبارتی تعداد زیاد خانه‌ خالی در کشور یکی از دلایل بالابودن اجاره‌بها است. اما  در حال حاضر برای برنامه ریزی دقیق تر بازار مسکن  نیاز است که این سامانه تکمیل شود.

 براساس این گزارش تکمیل سامانه املاک و اسکان یک تکلیف قانونی است که در کنار تصویب قانون مالیا‌ت‌های مستقیم در سال ۱۳۹۴ مسئولیت راه‌اندازی این سامانه به دولت واگذار شد. سامانه‌ای که به منظور بارگذاری اطلاعات املاک، مالکیت و اطلاعات سکونت است تا بتوان بخش مهم اطلاعات دولت الکترونیک را تشکیل دهد. 

همزمان با راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان  در آینده می‌توان علاوه‌ بر اطلاعات املاک مسکونی، اطلاعات املاک تجاری، اداری، صنعتی و حتی املاک با کاربردهای غیر را به دست آورد. چراکه باید در نظر داشت که تشکیل این بانک اطلاعاتی خالی از لطف نیست و یک زیرساخت خوب و مفید برای دولت الکترونیک محسوب می‌شود.

اتصال  دستگاه ها به سامانه املاک و اسکان ضروری است

 پیش از این هم ابوالفضل نوروزی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در خصوص سامانه املاک و اسکان اعلام کرد که در دولت سیزدهم با راه اندازی سامانه املاک و اسکان و تکمیل اطلاعات آن و همچنین با اتصال دستگاه های مختلف از جمله وزارت آموزش و پرورش،  شهرداری ، بانک ها ، وزارت نیرو بخشی از اطلاعات این سامانه تکمیل شده است.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی با بیان اینکه شناسایی خانه‌های خالی را در دولت سیزدهم ساماندهی کرده ایم گفت: قانون ساماندهی و شناسایی خانه‌های خالی از سال ۵۲ مصوب شده بود، اما هیچ یک از دولت آنها را اجرایی نکرده بود. این قانون شامل بخش‌های مختلف بود، اما هیچ دولتی آن را به مرحله اجرایی نرسانده بود در صورتی که دولت سیزدهم با رویکرد مقابله با دانه درشت‌ها و عرضه حداکثری مسکن آن را اجرایی کرد.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی بیان کرد: دولت سیزدهم با اجرا کردن قانون شناسایی خانه‌های خالی به دنبال درآمد زایی نبوده است، اما در حال حاضر ۵۰۰ هزار واحد مسکونی از طریق سامانه املاک و اسکان شناسایی کرده ایم که با عرضه حداکثری آنها می‌تواند زمینه را برای تعادل در بازار مسکن فراهم کند. هشدارهای لازم را به مالکان خانه‌های خالی داده و تماس گرفته‌ایم و از سوی دیگر نامه نگاری با شرکت‌های بزرگ وبانک‌های که بیش از ۱۰۰ خانه خالی را در دستور کار خود قرار داده و هشدارهای لازم را دادیم.

وی افزود: دریافت مالیات از خانه‌های خالی سبب افزایش انگیزه مالکان برای عرضه خانه‌های خود در بازار مسکن می‌شود به عبارتی می‌توان گفت سامانه‌ املاک و اسکان نقش ویژه‌ای را در کاهش التهابات بازار اجاره‌بها بر جا می‌گذارد.

مشارکت در تکمیل اطلاعات سامانه املاک و اسکان باید افزایش یابد

 همچنین پیش از محمد خضریان نماینده مجلس  گفته بود: چنانچه تکمیل سامانه املاک و اسکان از سال‌های قبل آغاز شده بود امروزه می‌توانستیم از آن بهره‌برداری و استفاده کنیم؛ اما عمده‌ اتفاقی که تاکنون در جهت تکمیل سامانه صورت‌گرفته، خوداظهاری صاحب‌خانه‌ها بوده البته مشارکت بالایی در آن هم شکل نگرفته است.

خضریان گفت: متأسفانه تاکنون از سوی دستگاه های مختلف از جمله سازمان ثبت اسناد و املاک  شاهد حرکتی روبه‌جلو برای تکمیل سامانه نبودیم؛ بنابراین باتوجه‌به وضعیت فعلی و عدم اولویت آن برای وزارتخانه و قرارگرفتن آن در کنار سایر اقدامات، سامانه املاک و اسکان تکمیل نخواهد شد.

آینده بازار مسکن از طریق سامانه املاک و اسکان درخشان تر می شود

همچنین پیش از این هم اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه  سامانه  املاک و اسکان  نقش موثری در بهبود وضعیت بازار مسکن خواهد داشت گفت: با تکمیل این سامانه و پیگیری دولت چهاردهم برای تکمیل اطلاعات این سامانه می‌توان آینده بازار مسکن را درخشان تر کرد.

وی افزود: مالیات بر خانه‌های خالی به وسیله سامانه املاک و اسکان اخذ می‌شود. از سوی دیگر اگر خانوار به جایی مراجعه کند که نیازمند اطلاعات مکانی آن‌ها باشد دستگاه‌های خدمات رسان از طریق این سامانه اطلاعات هویتی فرد را استخراج می‌کنند و اگر فرد در این سامانه احراز هویت نشده باشد امکان دریافت خدمات را ندارد. سامانه املاک و اسکان مرجع مهمی در کشور در حوزه مسکن بوده و از سوی دیگر برای تصمیم گیری‌های دولت هم خیلی مهم است.

شاکری گفت: در این طرح در نظر گرفته شده است که تمام دستگاه‌ها باید اطلاعات خود را وارد سامانه املاک و اسکان کنند و اگر مالکین و یا بنگاه‌های مشاوره املاک از این قانون تبعیت نکنند، اعمال قانون می‌شوند و مشمول جریمه خواهند شد.

شناسایی ۵ هزار خانه خالی در استان تهران از طریق سامانه املاک و اسکان 

براساس این گزارش حسین جنتی مدیرکل راه وشهرسازی استان تهران هم به باشگاه خبرنگاران  جوان گفت: همزمان با راه اندازی سامانه املاک و اسکان تا به امروز حدود ۵ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه را در استان تهران شناسایی کرده ایم که این سامانه می تواند بخش زیادی از اطلاعات خانوارها را به ما دهد تا از طریق اطلاع رسانی به خانوارها بتوانیم این واحدها را به بازار عرضه کنیم و در نتیجه بتوانیم بازار مسکن را به سمت رونق هدایت کنیم.

گفتنی است، دولت جدید و وزارت راه وشهرسازی هم باید در این دوره برای  تکمیل این سامانه گام های مؤثرتر و بزرگ تری بردارد تا از طریق این سامانه بخش زیادی از آینده بازار  مسکن را برنامه ریزی کرده و از طریق آن بتوانیم نیاز دقیق مسکن کشور را به دست آوریم.

خبرنگار: محبوبه کباری 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۹ ۲۲ مرداد ۱۴۰۳
در ایران همه چیز فوق ارزان است
Iran (Islamic Republic of)
ح ش
۰۷:۲۵ ۱۶ مرداد ۱۴۰۳
دریافت مالیات انهم این مقدار کم راه حلی مناسبی برای ورود خانه های خالی به بازار اجاره نیست ، چرا که رشد تورم مسکن بمراتب بیشتر از این مالیاتهای اندک هست، باید راهکار قویتری اتخاذ بشه، مالیاتها و یا جرایم خانه خالی و محرومیت اجتماعی برای دارندگان خانه خالی ایجاد بشه کمر مردم شکسته زیر بار اجاره، فرهنگ اجاره اشتراکی بشدت در حال گسترش هست و این خطر بزرگی برای بروز جرایم اخلاقی و مشکلات فرهنگی بوجود میاره، متاسفانه بسیاری بانکها و حتی خود مسئولین دارای سرمایه های مسکن هستند که مانع بزرگی برای یک اقدام ضربتی محسوب میشند???
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
شناسایی خانه های خالی آسان است ولی عزم و اراده ای برای این کار نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
چند خانه‌ای‌های اجاره بگیر را نقره داغ کنید. کار نکرده بدون مالیات فقط کاسبی میکنند!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
شماها که میدونید چه افرادی بین دهک ۱ تا ۴ هستند.
حتما هم میدونید کدومشون خونه ندارن.

بهشون پیامک بدید که برن اداره مسکن تا نام نویسی کنند. و وام بدون کارمزد بگیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
چرا پول مملکت را به بازنشسته ها میدهید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آنها این پول را به فرزندانشان میدهند و فرزندان این افراد، نه دنبال کار میروند و نه ازدواج میکنند.
پول را به قشر فعال جامعه تزریق کنید که بتوانند مسکن برای خود تهیه کنند و ازدواج کنند و بچه دار شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
اخه این چه استدلالی که شماداری!اولا مگه چقدر حقوق میگیرند از طرفی یعنی خود بازنشسته خرج خوراک پوشاک و مسکن و از همه مهمتر خرج دوا درمان نداره!!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
من یک وام ۴۰ میلیونی از بانک ملی ساری گرفتم. باید ۶۷ میلیون پس بدم!!!!
ما حتی نمیتونیم یه خونه اجاره کنیم, چطور بتونیم بچه دار بشیم؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
اینقدر شعار ندید.

شماها عرضه هیچ کاری ندارید.

چون تمام کارشناساتون با پارتی و آشنا بازی و با مدرک گرفتن از دانشگاههای چلغوزآباد، رفتن داخل ادارات دولتی و دلشون اصلا به حال مردم نمیسوزه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
چندتا خانه خالی می خواهید نشانتون بدم که اصلا شناسایی نشدن و هیچ مالیاتی نمی دهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۲ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
چرا بدن؟ یارو با کلی زحمت دوتا خونه خریده شما کجا بودی؟ زیر لحاف یا پی خوشیت
حالا حرص میزنی که چرا پول مفت دولت ازش نمیگیره؟
انصاف کجا رفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۴ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
آقای 12:02 یک نمونه بساز بفروش که مالیات نمیخواد بده مثل دکتر و طلا فروشا اما کارمند مالیات میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۸ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
پدربزرگ بنده بازنشسته ارتش است و یک منزل ۲ طبقه با مغازه ۶۰ متری در اراک دارد و یک خانه ۹۰ متری هم در کوی کوثر اراک خریداری کرده ولی حتی ۱ ریال مالیات نمی پردازد و یارانه ۳۰۰ هزار تومنی هم میگرد ‌ .
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۰:۱۷ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
سرانجام ساخت یک میلیون خانه برای مردم به اینجا ختم شد که صاحبان خانه را جریمه کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
ما مسکن ملی ثبت نام کردیم تا الان هم نصفه پولشو دادیم ان شاءاله سال دیگه تحویل میگیریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۴ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
فقط حرف میزنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۶ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
ما که خانه نداریم ...پس برای ما فرقی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۵ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
چون شما صبح تا شب تو خونه نشستی و کار نمیکنی
اون بدبختی که کار میکنه و عرق میریزه
چرا باید مالیات مفت بده دولت که شما ندی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
جناب آقای ۱۱:۰۵ ناشناس بنده از صبح تا شب دوشیفت کار می کنم ولی نمی توانم خونه بخرم و کرایه نشینم ومالیات هم میدم
دیگه به کسی تهمت نزن حالا برو بگیر بخواب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۹ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
شما اگه اسنپم کار کنی ماهی ۲۵ با ۸ ساعت کار براحتی اب خوردن سودته فقط با موتور
هر جایی بیل هم بزنی روزی ۷۰۰ تا دو تومن درامدته
اینکه بشینی خونه و دو شیفت تو خونه زیر کولر کار کنی بعد بیای به اون بدبختی که با تحصیلات و حرفه و بدبختی درامدش از تو بیشتره بتازی از بی منطقیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۵ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
عالیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۹ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
همسان سازی حقوق چه شد
آخرین اخبار