مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه با گرم شدن هوا ظرفیت وقوع حریق در مراتع افزایش پیدا میکند گفت: با توجه به رویشگاهها گیاهی و خشکی علفزارها، پیشبینی میشود که با افزایش دما، شاهد وقوع حریق در مراتع باشیم.
منصور شیشهفروش افزود: با گرم شدن هوا و وزش بادهای گرم، پیشبینی میشود تابستان امسال حریق در مراتع صورت گیرد و لازم است برنامهریزیها برای پیشگیری از رخداد حوادث انجام و اقدامات فنی، اجرایی و آموزشی در تمام مناطق اجرایی شود.
وی گفت: وسعت استان اصفهان ۱۰.۷ میلیون هکتار است که ۹۰ درصد آن را اراضی منابع طبیعی تشکیل میدهد، همچنین ۳.۲ میلیون هکتار از وسعت استان بیابانی و ۶.۳ میلیون هکتار اراضی مرتعی است.
شیشه فروش با بیان اینکه پهنهبندی دو میلیون هکتار مستعد وقوع حریق در مراتع انجام شده گفت: یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار مراتع استان تحت تأثیر ظرفیت وقوع حریق قرار دارد که در منطقه غرب و جنوب برای کمربند زاگرسی و بعضی در محدوده منطقه کوه کرکس است.
وی پیرامون اینکه در سال گذشته ۱۰۰ هکتار از مراتع طبیعی و ۳.۵ هکتار از عرصههای محیط زیست استان اصفهان به دلیل حریق دچار آسیب شدند، افزود: نزدیک به ۹۸ درصد از عوامل انسانی در آتشسوزی مراتع و جنگلها تأثیرگذار است، سال گذشته بیشترین میزان حریق در منطقه سمیرم و فریدونشهر ثبت و گزارش شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به آسیبهای وقوع حریق به پوششهای گیاهی و مراتع ادامه داد: وقوع حریق میتواند خسارتهای جبرانناپذیری به پوششهای گیاهی و مراتع وارد کند و در فصل گرم و خشک سال که علوفه کف مراتع خشک میشود، حریق افزایش پیدا میکند.
شیشهفروش با بیان اینکه وقوع حریق در یک هکتار از مراتع حدود ۳۰۰ میلیون تومان و آتشسوزی یک هکتار پوشش گیاهی نزدیک به یک میلیارد تومان خسارت وارد خواهد کرد، گفت: با بررسی علت آتشسوزیها نیز میتوان گفت عواملی مانند گرمای بیش از حد هوا، گاهی صاعقه و عوامل غیرطبیعی با منشأ انسانی به صورت عمدی یا غیرعمدی، علت افزایش حریقها بوده است.
وی خاطرنشان کرد: گاهی آتش زدن باقیمانده محصول در مزارع نیز با سرایت به سایر مناطق موجب آتشسوزی بیشتر میشود. دستورالعمل ایمنی آتش سوزی در مراتع و پوشش گیاهی ابلاغ و به جهاد کشاورزی نیز اعلام شده تا به کشاورزان منتقل شود تا از آتش زدن باقیمانده مزارع خود، خودداری کنند.