حسین محمد زاده مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی استان یزد گفت: پرندگان به دلیل فقدان غدد عرق در دفع گرمای بدن ناکارامدتر از پستانداران هستند از این رو دچار استرس گرمایی میشوند.
وی افزود: استرس گرمایی شرایطی است که مرغ نمیتواند تعادل بین گرمای تولید شده در بدن و دفع آن را حفظ کند و این وضع از دمای بالای ۲۵ درجه سانتی گراد شروع میشود.
محمد زاده ادامه داد: خارج کردن گرمای تولید شده توسط سقف، دیوارهها و خود پرنده در روزهای گرم سال بسیار دشوار است.
محمدزاده با اشاره به اینکه در روزهای گرم استفاده از مواد خوراکی با قابلیت هضم بالاتر و فیبر کمتر، برای پرنده بهتر است، تصریح کرد: به دلیل کاهش مصرف خوراک، بدن طیور ویتامین کمتری دریافت میکند، بنابراین باید سطح مکملهای ویتامینه جیره افزایش یابد.
وی به منظور پیشگیری از استرس گرمایی در واحدهای پرورش طیور توصیههایی را بیان کرد که شامل: استفاده از ویتامین c پوشش دار در جیره، وجود تعداد کافی آبخوری در هر واحد، تغذیه طیور در ساعات خنک شبانه روز، داشتن سیستم تهویه مناسب، مه پاش و هواکشهای بزرگتر است.
مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی در پایان خاطر نشان کرد: کم کردن تراکم گله با کشتار، کاهش تراکم گله با حداکثر وزن ۲۵-۲۰کیلوگرم در هر مترمربع سالن، استفاده از اسیدهای آمینه سنتتیک و کاهش سطح پروتئین، مصرف گیاهان دارویی و همچنین آنزیمها برای افزایش قابلیت هضم جیره و افزودن چربی برای تامین بخشی از انرژی از پیشنهادات تغذیهای برای مرغداران در روزهای گرم تابستان سالجاری است.