شریفی معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد با اشاره به اینکه در حال حاضرمورد مثبتی از تب دنگی در استان یزد گزارش نشده است، گفت:بیماری تب دنگی اکثرا در افرادی که به استانهای جنوبی سفر داشته اند یا افرادی که به کشورهای حوزه خلیج فارس سفر کرده اند، دیده شده است.
وی ادامه داد: افراد پس از متوجه شدن اینکه به بیماری مبتلا شده اند و یا دیدن علائمی مانند تب، سردرد، حساسیتهای پوستی مشابه سرخک و درد در ماهیچهها و مفاصل هرچه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کنند و از مصرف خودسرانه مسکن خودداری کنند چرا که دراین بیماری مصرف خودسرانه دارو عوارض جدی در پی خواهد داشت.
معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد، گفت: در زمینه تب دنگی در مورد انتقال انسان به انسان نگرانی نداریم ولی باید از استقرار پشه در استان جلوگیری کنیم. شریفی گفت: این پشه حتی در یک قاشق آب تخم گذاری میکند و تخمها تا ۱۰۰ روز نسبت به خشکی و گرما مقاوم هستند پس لازم است هرجا که محل تجمع آبهای کوچک است سریعا تخلیه شود.
وی با اشاره به اینکه پشه آئدس به شدت علاقه به تخم گذاری در جاهای کوچک دارد، ادامه داد: آب پای گلدانها، آب جمع شده در لاستیک ها، پساب گلخانهها و پسابهای صنعتی به شدت به لحاظ محل تجمع وتخم گذاری پشه، محلهای خطرناکی است و باید از تجمع آب در این محلها خودداری شود و بهسازی محیط صورت گیرد چرا که اگر پشه در استان مستقر شود باید منتظر بیماری نیز باشیم.
تا روز چهارشنبه ۲۷ تیر ماه، ۱۵۱ نفر در کشور مبتلا به تب دنگی شناسایی شدند که از این تعداد ۱۲ مورد انتقال محلی بوده است و در داخل کشور آلوده شده اند. در نواحی شمالی کشور این پشه در روز میگزد و اصطلاحا روز گرد است و در نواحی جنوب شب گرد است یعنی بیشتر در منزل نیش میزند. اگر فردی مبتلا به تب دنگی شود تا ۹ روز از شروع علائم هر پشه عادی که خونخواری کند به ویروس آلوده میشود و در صورت تخم گذاری پشههای به وجود آمده هم دارای ویروس خواهند بود.
هر پشه نهایتا تا یک ماه میتواند زنده بماند و تا ۱۰ نفر را در روز میتواند مورد گزش قرار دهد. آلودگی به تب دنگی تاکنون در استانهای هرمزگان، فارس، خوزستان، بوشهر، تهران، مشهد، سیستان بلوچستان، اصفهان و گیلان مشاهده شده است.