مصیب سیاسر، معاون مدیر باغبانی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان شامل چابهار، کنارک، نیکشهر، قصر قند، سرباز، راسک، فنوج و زرآباد کشتگاه میوههای گرمسیری در استان است و باغات میوههای گرمسیری بیشتر در چابهار و در منطقه عورکی، پلان و اطراف سد زیردان قرارداد و از باغات گرمسیری چابهار هزار ۳۶۰ هکتار با تولید سالیانه ۲۰ هزار تن محصول برداشت میشود.
وی افزود: محصولات گرمسیری موز، انبه، کنار، چیکو، گواوا، تمرهندی، فالسا و خربزه درختی و حتی آناناس است که بهصورت آزمایشی در استان و شهرستان چابهار کشت شده است از ابتدای سال تاکنون ۹۰ هزار تن انواع محصولات گرمسیری در استان برداشت شده و روانه بازارهای مصرف داخلی شده است صادرات محصولات گرمسیری به خارج از کشور نداریم و تولیدات به مصرف داخلی میرسد.
معاون مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان ادامه داد: میزان اشتغالزایی تولید محصولات گرمسیری به طور مستقیم ۳۰ هزار نفر سالیانه است و سطح کل باغات گرمسیری ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار با تولید سالیانه ۲۵۰ هزار تن خواهد بود.
وی اذعان کرد: شرایط اقلیمی و آبوهوایی جنوب استان از آنجایی مشابه برخی نواحی گرمسیری هندوستان هست کشت محصولات گرمسیری رونق بیشتری دارد.
سیاسر تشریح کرد: در خصوص رونقبخش کشاورزی میوههای گرمسیری در استان در سالهای گذشته کلاس و دورههای آموزشی توسط مراکز آموزشی و تحقیقاتی توسط اساتید مجرب برای کشاورزان، بهرهبرداران و کارشناسان بومی جهت افزایش دانش فنی و ترویج روشهای باغداری نوین اجرا شده و عملاً ۱۰۰ هکتار باغ موز با رقم جدید جی ناین بهصورت کشت متراکم در باهوکلات شهرستان دشتیاری کشت شده است و از کشور هند برای تدریس دوره را برای بهرهبرداران دعوت شده بود تا آخرین اطلاعات به کشاورزان داده شود.
وی عنوان کرد: از لحاظ اقتصادی تولید میوههای گرمسیری در استان باتوجهبه عملکرد و قیمت بالا و مناسب میوههای گرمسیری هرساله در آمد خوبی عاید کشاورزان میشود و در حال حاضر در استان تولید نهال موز به روش کشت بافت انجام میشود که از روشهای جدید تکثیر درختان است و همچنین تولید و پرورش موز در زیر سایبان نیز مدنظر هست.