محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه در نشست خبری امروز (۱۴ تیر) در تشریح خدمات دولت شهید رئیسی در استان، از این دوران به عنوان دوران طلایی خدمتگزاری صادقانه و بیمنت یاد کرد و گفت : دولت شهید رئیسی نتیجه یک انتخاب خوب بود و مردم با این انتخاب شخصیتی صادق، خدمتگزار و خستگی ناپذیر را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کردند.
صحرایی گفت: شهید جمهور نشان داد که میتوان بیمنت تلاش کرد، میتوان بدون حاشیه کار انجام داد و میتوان بدون معطلی کارهای کشور را پیش برد.
وی به خدمات بسیار شهید جمهور اشاره و تصریح کرد: شاید در برخی حوزهها اثرات این خدمات آنطور که باید محسوس نباشد و علت این است که سه سال زمان صرف به روز رسانی حوزههایی شد که در دولت قبل عملا به خواب رفته بود.
وی افزود: شهید رئیسی، دولت را در شرایط تحویل گرفت که دولتمردان قبلی علناً و رسماً اعلام کردند خزانه کشور خالیست، رسماً اعلام کردند که به علت تحریم، فروش نفت ندارند، رسماً اعلام کردند که یک بدهی انبوه انباشته شده به پیمانکاران و بانکها و خزانه دارند و بسیاری از اعتبارات پیش خور شده است.
صحرایی گفت: شهید جمهور در شرایطی روی کار آمد که سرمایههای ایران در کشورهای دیگر بلوکه شده بود و ارتباط ما با همسایگان مناسب نبود، از طرفی هزاران کارخانه تعطیل شده بود. ما با بحران آب در بسیاری استانها از جمله اصفهان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و همدان مواجه بودیم، داراییهای مردم در بورس دچار خسارت شده بود و کشور با تورم ۶۰ درصدی دست و پنجه نرم میکرد.
صحرایی گفت: با توجه به این شرایط، شهید رئیسی عملاً دولت را در یک شرایط بحرانی تحویل گرفت و این دولت در یک شرایط معمول و متعارف سر کار نیامد که اگر اینطور میبود الان مردم گشایشهای بیشتری احساس میکردند.
وی افزود: اگر هنوز هم در عرصه زندگی مردم مشکلات بسیاری وجود دارد ناشی از این است که ما شرایط را از زیر صفر تحویل گرفتیم و طی این سه سال بسیاری از چالهها را پر کردیم.
صحرایی راه اندازی هزاران کارخانه، بازگرداندن میلیاردها دلار سرمایه کشور، آبرسانیهای جهادی به بسیاری از استانها، تبدیل تهدید تحریم به فرصت پیوستن به سازمانهای بینالمللی، افزایش فروش نفت، کاهش تورم ۶۰ درصدی به ۴۰ درصد را تنها بخشی از اقدامات شهید رئیسی در سه سال عمر دولت سیزدهم عنوان کرد.
وی افزود: قطعاً اگر میلیاردها دلار بدهی دولت قبل نبود و خزانه خالی نمیبود، قطعاً شرایط کشور امروز به مراتب بهتر از وضعیت فعلی بود.
وی تاکید کرد: امروز هیچ وجدان منصفی نمیتواند خدمات دولت سیزدهم را نادیده بگیرد و امروز همه باید به انصاف و وجدان خود رجوع کنند.
محمدطیب صحرایی با اشاره به اهمیت استراتژیک پروژه راه آهن کرمانشاه- خسروی، گفت: متاسفانه این پروژه در دولت قبل علی رغم اهمیت فوق العاده آن برای کشور و استان، عملاً به خواب رفت.
وی به رتبه اول مرز پرویزخان در ترانزیت کشور اشاره و تصریح کرد: این ظرفیت بالا در حوزه ترانزیت نشان میدهد که ما نیاز ضروری به راه آهن داریم، علاوه بر این ما در استان ۱۲۰ میلیون تن تولیدات صنعتی، ۲۰ میلیون تن تولیدات معدنی و پنج میلیون تن تولیدات کشاورزی داریم که همه اینها نیازمند حمل و نقل ریلی هستند.
وی افزود: از طرفی با توجه به نزدیکی مرز خسروی به عتبات عالیات، راه اندازی حمل و نقل ریلی ظرفیت خوبی برای جابجایی میلیونها مسافر شرق و مرکز کشور به سمت عتبات عالیات و از طرفی جابجایی مسافران عراقی به سمت مراکز سیاحتی زیارتی و درمانی کشور است.
استاندار کرمانشاه گفت: متاسفانه علی رغم اهمیت راه آهن کرمانشاه خسروی، این پروژه در دولت قبل تعطیل شد و این تعطیلی موجب شد که برخی تونلها به دلیل نیمه کاره بودن دچار آسیب شوند و این امر خساراتی را هم به پروژه وارد کرده است.
وی افزود: با توجه به اهمیت این پروژه از همان روزهای اول پیگیر اجرای آن بودیم و در ۱۳ نامه به مسئولین کشوری از جمله شهید جمهور، معاون اول رئیس جمهور، وزیر راه و شهرسازی پیگیر تامین اعتبار آن شدیم.
صحرایی گفت: طی یک سال و نیم گذشته تلاشهای بسیاری کردیم که سرشاخههای این پروژه را دوباره فعال کنیم و خوشبختانه این تلاشها جواب داد و راه آهن غرب دوباره از خواب بیدار شد. در این مسیر نمایندگان استان هم تلاش فراوانی کردند که جای تقدیر دارد.
وی افزود: روز گذشته خبر بسیار خوبی را دریافت کردیم که اجرای این پروژه را که برای بسیاری از مردم استان به یک آرزو تبدیل شده بود را تحقق میبخشد.
صحرایی گفت: رهبر معظم انقلاب اخیراً موافقت خود را با اختصاص اعتبار از صندوق توسعه ملی به چند پروژه مهم ریلی کشور اعلام کردند و خوشبختانه بر اثر تلاشها و پیگیریهای انجام شده طی یک سال و نیم گذشته، راه آهن کرمانشاه - خسروی هم در لیست این پروژهها قرار گرفت.
وی افزود: بر این اساس ۳۰ هزار میلیارد تومان طی سه سال به پروژه راه آهن کرمانشاه- خسروی تزریق میشود و با این اعتبار طبق برآورد دقیق صورت گرفته پروژه به طور کامل به اتمام میرسد.
صحرایی خاطرنشان کرد: این اعتبارات تخصیص شده و نقد است و نمیتواند در جای دیگری صرف شود، بنابراین دولت بعدی که روی کار میآید اگر اهل کار باشد ظرف سه سال با این اعتبار میتواند پروژه راه آهن کرمانشاه - خسروی را تکمیل میکند.
استاندار کرمانشاه تاکید کرد: اهمیت این اعتبارات در این است که نیازی نیست منتظر تخصیص بمانیم و این اعتبارات تخصیص شده و نقد است و فقط دولتی میخواهد که همت کرده و پروژه را اجرایی کند.
صحرایی طول مسیر راه آهن کرمانشاه - خسروی را ۲۶۳ کیلومتر اعلام و تصریح کرد: این مسیر با شاخههای آنتنی حدود ۳۳۰ کیلومتر ریل گذاری نیاز دارد.
وی با اشاره به وجود یازده تونل در این مسیر گفت: ۹ تونل ساخته شده و تنها دو تونل آن باقی مانده است.
به گفته صحرایی در حال حاضر پیشرفت پروژه راه آهن کرمانشاه خسروی حدود ۴۰ درصد است.
وی خاطرنشان کرد: راهاندازی این پروژه میتواند چند هزار شغل را ایجاد کند که برای استانی که بیکاری بالایی دارد، بسیار حائز اهمیت است
صحرایی در ادامه به تشریح خدمات دولت سیزدهم در استان کرمانشاه پرداخت و افزود: زمانی که دولت سیزدهم روی کار آمد کرمانشاه با تنش آبی، مشکل گاز، مشکل مسکن و مشکل راه و برق مواجه بود.
وی افزود: وقتی که به کرمانشاه آمدیم لیستی از اولویتها و ضرورتهای استان تهیه کردیم و رفع تنش آبی یکی از مهمترین این اولویتها بود.
صحرایی به انعقاد تفاهمنامهای با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اشاره و تصریح کرد: بر اساس این توافق نامه مقرر شد بیش از ۲۲۳۰ میلیارد تومان برای رفع تنش آبی ۸۶۰ روستای استان تامین شود.
وی افزود: بر اساس این توافق نامه ۳۰ درصد این اعتبار توسط استان و ۷۰ درصد از محل بودجه ملی محرومیت زدایی تامین میشود.
صحرایی گفت: این توافقنامه در قالب دو قرارداد صورت گرفته است که در قرارداد اول مبلغ ۳۱۴ میلیارد تومان برای رفع تنش آبی ۳۴۹ روستا و در قرارداد دوم مبلغ ۱۹۲۰ میلیارد تومان برای رفع تنش آبی ۵۱۱ روستای استان در نظر گرفته شده است
وی با اشاره به اجرایی شدن این توافق نامه در استان گفت: طی سه سال دولت شهید رییسی تنش آبی در ۳۲۵ روستای استان مرتفع شده است و این آمار نشان میدهد که تقریباً در این دولت هر سه روز یک روستای استان آبرسانی شده و از آب پایدار برخوردار شده است.
وی افزود هنوز روستاهای دیگری هستند که با تنش آبی مواجهاند و طبق این توافقنامه برای آنها هم برنامهریزی صورت گرفته و طی سه سال آینده باید انجام شود.
صحرایی خاطرنشان کرد: هفته گذشته آبرسانی به شهر جوانرود هم افتتاح شد، شهری که ۱۰ سال است با تنش آبی مواجه بوده و در دولت شهید رئیسی مشکل آب آن رفع شده و اکنون از شبکه آب پایدار برخوردار است.
وی از گازرسانی به یک چهارم روستاهای استان در دولت سیزدهم خبر داد و افزود: علاوه بر این شهر «ازگله» و نقطه صفر مرزی «هانی گرمله» هم در این دولت گازرسانی شدند.
وی به افزایش ۱۰ برابری بودجه ساخت و سازها و نوسازی مدارس استان در دولت سیزدهم هم اشاره و تصریح کرد: در این دولت طی سه سال گذشته ۱۰۷ مدرسه کانکسی تبدیل به مدارس سازهای شد.
استاندار کرمانشاه به پروژه باند فرودگاه بینالمللی شهید اشرفی اصفهانی هم اشاره و تصریح کرد: متاسفانه این باند که باید در دولت قبل بهسازی میشد به دلایل سیاسی متوقف شد و پروژهای که با ۸۰ میلیارد تومان میتوانست انجام شود اکنون با اعتبار چندصد میلیارد تومانی در حال انجام است.
به گفته صحرایی این پروژه تابستان امسال به بهرهبرداری میرسد و با افتتاح آن فرودگاه کرمانشاه به جایگاه سابق خود برمیگردد.
وی افزود: در دولت قبل به دلیل مشکلات باند فرودگاه تعداد پروازهای آن به کمتر از ۱۰ پرواز در هفته رسیده بود، اما دولت سیزدهم بهسازی باند اصلی را شروع کرده و با راهاندازی باند فرعی تعداد پروازها را به حدود ۵۰ پرواز در هفته رساندیم که با افتتاح باند اصلی تعداد پروازها افزایش چشمگیر یافته و این فرودگاه دوباره به یک فرودگاه بینالمللی تبدیل میشود.
استاندار کرمانشاه با اشاره به تکمیل ۱۰۰ درصدی سازه بیمارستان سرطان کرمانشاه هم گفت: این بیمارستان هم اکنون در حال تجهیز است و تابستان امسال افتتاح میشود.
صحرایی گفت: این بیمارستان هم مصوبه سفر مقام معظم رهبری است که در دولت قبل باز هم کار آن به تاخیر افتاد و در دولت سیزدهم توانستیم آن را از رکود خارج کنیم.
وی به اعتبارات اربعین در حوزه زیرساختهای استان هم اشاره کرد و افزود: سال گذشته ۱۷۶۰ میلیارد تومان از اعتبارات زیرساختی اربعین به استان داده شد و تقاطع غیرهمسطح آزادگان هم به عنوان یکی از طرحهایی که باید از محل این اعتبارات انجام شود مصوب شده و مطالعات آن هم اکنون در حال انجام است.
صحرایی گفت: اینها تنها گوشهای از خدمات دولت سیزدهم بود و نصف شدن نرخ بیکاری استان، ساخت هزاران واحد نهضت ملی مسکن، واگذاری زمین رایگان در طرح جوانی جمعیت و بسیاری از خدمات دیگر وجود دارد که شرح آنها در این جلسه نمیگنجد.
امروز به همه ثابت شده انتخابهای قبلی چه اثراتی بر فعالیتهای کشور داشته است
استاندار کرمانشاه در ادامه با اشاره به حساسیت انتخابات پیش رو گفت: این انتخابات سرنوشت چهار سال آینده کشور را رقم میزند و اقدامات رییس جمهور بعدی ممکن است تا سالیان سال کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
وی افزود: امروز همه به خوبی میدانیم که انتخابهای قبلی ما چه اثری در روند فعالیتهای کشور دارد، بنابراین همه باید فردا آگاهانه و با دقت در انتخابات شرکت کنند.
وی با تاکید بر حفظ سلامت انتخابات، گفت: ۳۲ هزار نفر مجری برگزاری انتخابات در استان هستند و این ۳۲ هزار نفر از اقشار و سطوح مختلف جامعه بوده و اینطور نیست که از دسته یا اداره یا گروه خاصی انتخاب شده باشند.
وی افزود از طرفی در این دوره ۵۰۰۰ ناظر شورای نگهبان انتخابات استان را رصد میکنند و علاوه بر این، به ازای هر ۱۰ شعبه یک بازرس بر روند انتخابات نظارت دارد.
صحرایی گفت: علاوه بر تمام این نظارتها، هر دو کاندیدا میتوانند برای تمام شعب ناظر انتخاب کنند که از ابتدا تا پایان رأیگیری و شمارش آرا در شعبه حضور داشته باشد.
وی افزود: خوشبختانه امروز به همگان ثابت شده که ساختار انتخابات در ایران به نحوی است که امکان تقلب در آن وجود ندارد، چرا که برگزاری آن توسط هیاتهای اجرایی بوده که از اقشار مختلف مردم هستند و ناظرانی از طیفها و گروههای مختلف و نمایندگان کاندیداها هم بر روند اجرای آن نظارت دارند .