جمع آور با بیان اینکه تب دِنگی یک بیماری ویروسی است که از طریق پشهای به نام آئدس به انسان منتقل میشود، گفت: این بیماری تاکنون در ۶ استان کشور همچون سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، گلستان، گیلان و مازندران شناسایی شده و در یکماه اخیر ۹۲ نفر مبتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده که ۹۰ مورد در کشورهای عربی و ۲ مورد در بندرلنگه به صورت انتقال محلی مبتلا شده اند که از این تعداد ۳ نفر فوت کردند.
وی با بیان اینکه تب بالا، سردرد شدید، درد عضلانی و مفصلی، حالت تهوع و استفراغ، بثورات پوستی در موارد شدید از علائم این بیماری است افزود: متاسفانه این بیماری در مواردی میتواند موجب خونریزی شدید، شوک و مرگ شود.
مدیربیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه عامل تب دنگی، ویروسی از خانواده فلاویویروسها است که توسط پشههای "آئدس اجیپتی" و "آئدس البوپیکتوس" منتقل میشود و این پشهها در آبهای راکد و مکانهای مرطوب رشد میکنند، گفت: ورود این پشه به ایران به دلیل افزایش گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی و همچنین افزایش سفرهای بینالمللی است.
وی از اجرای دو برنامه برای شناسایی و پیشگیری از بیماری تب دنگی در کشور خبرداد و گفت: این طرح دو مرحله دارد که شامل مراقبت حشره شناسی برای شناسایی این پشه و دیگری مراقبت انسانی است که دنبال بیمار و یا فرد مبتلا به این بیماری هستند تا وی را شناسایی و از گسترش آن در منطقه جلوگیری کنند.
مدیربیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به تشدید مراقبت از این بیماری در استان خبرداد و افزود: هم اکنون مراقبت روتین و مراقبت سندرومیک در حال انجام است و جای نگرانی نیست.
جمع آور توصیه کرد: برای پیشگیری از این بیماری از لباسهای آستینبلند، شلوار بلند، پشه بند و دافع حشرات استفاده کنند. محیط خانه خود را تمیز نگه داشته و آبهای راکد را از بین ببرندو از سفر به مناطق آلوده خودداری کنید.
مدیربیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: متاسفانه فعالیت بیشتر این پشه در روز و در همه ماههای سال بویژه اردیبهشت تا آبان است.