دانشمندان دریافتند که اشعه ماوراء‌بنفش باعث سوزاندن چربی بدن می‌شود.

به نقل از ارث، بر اساس نتایج تحقیق اخیر، قرار گرفتن منظم در معرض نور خورشید ممکن است به‌عنوان عاملی در چربی‌سوز طبیعی عمل کند. معمولاً اعتقاد بر این است که مردم در روز‌های آفتابی کمتر گرسنه می‌شوند و اکنون محققان توضیحی برای این موضوع پیدا کرده‌اند.

اشعه ماوراء بنفش هورمون‌های گرسنگی را کاهش، اما نوراپی‌نفرین را افزایش می‌دهد که هورمون استرس است و چربی را تجزیه می‌کند و باعث سوختن انرژی می‌شود.

نتایح تحقیق متخصصان پوست در بیمارستان دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی بر روی موش‌ها، نشان داد که قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء‌بنفش منجر به افزایش نوراپی‌نفرین می‌شود و از افزایش وزن حتی با دریافت کالری بیشتر جلوگیری می‌کند.

کارشناسان اظهار کردند که این یافته‌ها می‌تواند به راه‌های جدیدی برای استفاده از مزایای اشعه ماوراء‌بنفش برای درمان چاقی بدون افزایش خطر سرطان منجر شود. با این حال، آنها به دلیل خطر ابتلا به سرطان پوست، ازجمله ملانوما، در استفاده از تخت‌های برنزه یا قرار گرفتن در معرض بیش از حد آفتاب احتیاط می‌کنند.

این واقعیت که اشعه ماوراء‌بنفش سطوح لپتین را کاهش و نوراپی‌نفرین را افزایش می‌دهد، در نتیجه قهوه‌ای شدن چربی‌های زیر جلدی و افزایش مصرف انرژی، سرنخ مهمی برای توسعه راهبرد‌های درمان چاقی فراهم می‌کند.

نتایج نشان داد موش‌هایی که به مدت ۱۲ هفته در معرض اشعه ماوراء‌بنفش قرار گرفتند، چه رژیم غذایی معمولی یا پرچرب داشتند، وزن اضافه نکردند. اشعه ماوراءبنفش سطح نوراپی‌نفرین و تجزیه چربی را افزایش داد و چربی سفید را به چربی قهوه‌ای تبدیل کرد.

محققان قصد دارند راهبرد‌های جدیدی را برای تقلید اثرات اشعه ماوراء‌بنفش بدون خطرات مرتبط ایجاد کنند. 

دونگ هون لی، یکی از محققان این تحقیق و متخصص پوست در همان موسسه، گفت: از آنجایی که قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء‌بنفش می‌تواند پیری پوست را تسریع کند و سرطان پوست را افزایش دهد، توصیه می‌شود قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراءبنفش را به حداقل برسانید و از پوست خود با ضدآفتاب محافظت کنید.

اشعه ماوراءبنفش، نقش مهمی در سنتز ویتامین دی در پوست دارد که برای سلامت استخوان، عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب حیاتی است.

این یافته‌ها در مجله Investigative Dermatology منتشر شده است.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
آقا نت ضعیفه ، درست کنید