در نشست مدیر شبکه تهران سیما به ضرورت برنامه‌سازی، تولید آثار کوتاه، آموزش و پیشگیری از وقوع جرم و تشکیل کارگروه‌های تخصصی مشترک تاکید شد.

محمد باقر اعلمی مدیر شبکه تهران سیما، به دوره‌ی جدید شبکه تهران و ماموریت‌های ذاتی این شبکه در استان اشاره کرد و افزود: در افق و برنامه ریزی شبکه، تعامل و همیاری با دستگاه قضا پیش بینی شده است، زیرا آسیب‌های اجتماعی یکی از بزرگترین مشکلات کلان شهر تهران است و آنچه که می‌تواند در کاهش آن موثر باشد، پیشگیری است. یکی از موثرترین ابزار‌های پیشگیری، اقدامات رسانه‌ای درخصوص فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و نکات آموزشی است، اما برای اجرای کم نقص آن به زیرساخت‌های بیشتری نیاز داریم که مساعدت و همراهی دادگستری در این حوزه اجتناب ناپذیر است.

وی تاکید کرد: شبکه تهران برای پرداخت به موضوعات حقوقی نیاز به اطلاعات بیشتری دارد، لذا ضروری است جلسات منظمی به صورت مستمر برگزار شود تا مصوبات آن به دقت اجرا و نظارت شود.

اعلمی به ظرفیت‌های موجود در قوه قضائیه و دادگستری تهران اشاره کرد و افزود: ما در برنامه‌هایی نظیر تهران بیست، به خانه بر می‌گردیم، سلام تهران، برنامه در شهر، در استان و... با میزبانی از کارشناسان زبده دادگستری، تلاش می‌کنیم به تمام سوالات و ابهامات حقوقی و قضایی شهروندان و مخاطبان پاسخ دهیم.

مدیر شبکه تهران گفت: علاوه بر برنامه‌های روزانه شبکه تهران سیما، تولید کار‌های کوتاه در ساختار‌ها و موضوعات متنوع حائز اهمیت است، زیرا تولیدات کوتاه با امکان تکرار در فواصل برنامه ها، می‌تواند اثرگذاری بیشتری بر مخاطبان داشته باشد بر این اساس لازم است تمام دستگاه‌های استانی، شبکه تهران را در تولید این آثار حمایت نمایند.

 اعلمی ضمن تاکید بر جایگاه و اهمیت آثار نمایشی تصریح کرد: سوژه‌ها و پرونده‌های متعدد و جذاب در دادگستری استان تهران وجود دارد که می‌تواند بستر مناسبی برای تولید آثار نمایشی باشد؛ بنابراین همکاری دادگستری تهران در شناسایی سوژه‌های جذاب که قابلیت رسانه‌ای دارد می‌تواند یکی از زمینه‌های مهم همکاری باشد.

مدیر شبکه تهران سیما ایجاد پویش‌ها و جریان‌های رسانه‌ای را در کاهش و اصلاح آسیب‌های اجتماعی، مهم قلمداد کرد و افزود پویش‌های پرداخت دیه زندانیان جرائم غیر عمد، حمایت از کودکان کار و بی سرپرست از مصادیق موفق این جریان سازی رسانه‌ای بوده است که می‌بایست به موضوعات دیگر تسری یابد.

بسترسازی برای حضور رسانه ملی در دستگاه قضایی

حاجی رضا شاکرمی قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران در این نشست به برنامه‌های ابلاغی قوه قضاییه در مسیر تحول و تعالی اشاره کرد و افزود: رئیس کل دادگستری استان تهران با توجه به ابلاغ سند تحول و تعالی توسط ریاست معزز قوه قضاییه و انتظارات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر ضرورت ارتقاء تصویر رسانه‌ای این قوه، برنامه‌های عملیاتی منسجمی را تدوین و در دستور کار قرار داده است.

شاکرمی ایجاد فرصت‌های مطالعاتی و پژوهشی در زمینه‌های وقوع جرائم و آسیب‌های اجتماعی برای برنامه سازان و نویسندگان، ارائه مشاوره‌های حقوقی و قضایی و معرفی کارشناسان مجرب و متخصص برای همکاری در تولید و ساخت برنامه‌ها در قالب هنر رسانه‌ای و ایجاد زمینه برای حضور فعال رسانه ملی در دستگاه قضایی را از جمله فرصت‌های موجود در مسیر هم افزایی میان این دو دستگاته حاکمیتی عنوان کرد و افزود: برای افزایش تعاملات کارگروه ویژه‌ای با حضور کارشناسان دو دستگاه تشکیل خواهد شد.

قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه این نشست تعاملی گفت: علاقمند هستیم رابطه ما با رسانه بیشتر و پررنگ‌تر شود و تلاش می‌کنیم در چارچوب قوانین و موازین قوه قضائیه، امکاناتی را در اختیار برنامه سازان قرار بدهیم تا تولیدات مناسب رسانه‌ای شکل بگیرد.

وی گفت: برای نیل به اهداف اجتماعی و شهروندی، نیازمند پیوست رسانه‌ای هستیم و از آنجا که موضوعات و مشکلات قابل مشاهده در سطح جامعه، جملگی در قوه قضائیه و به صورت بررسی و شرح یافته، جاری و ساری است، افزایش آگاهی و هوشیاری جامعه می‌تواند با تعامل، همیاری و همکاری دوسویه دستگاه قضایی و رسانه استانی میّسر شود.

شاکرمی تاکید کرد: باید ریشه‌های بحران‌ها و آسیب‌های اجتماعی مثل مسائل مالی، توهین‌ها و نزاع ها، مسائل خانوادگی مانند طلاق و سایر آسیب‌ها توسط کارشناسان امر مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد و با همت شبکه تهران به صورت هنرمندانه به اطلاع عموم رسانده شود.

در این جلسه جمعی از مدیران شبکه تهران سیما و مدیران دادگستری استان تهران نیز حضور داشتند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.