ورود رژیم اشغالگر صهیونیستی به رفح، مترادف با خطای جبرانناپذیر دیگری است که از سوی تلآویو صورت گرفته و آمریکا نیز به واسطه حمایت آشکار از آن، تاوان سختی خواهد پرداخت. ارتش اسرائیل اعلام کرد که از بخش شرقی وارد گذرگاه رفح شده و این منطقه را تحتکنترلگرفته است. دررابطه بااین اقدام وعملیاتهای اسرائیل ذکر نکاتی قابل ذکر است.
۱-صهیونیستها اعلام کردند که این عملیات بهصورت محدود صورت گرفته و بعد از آن به پاکسازی منطقه رفح خواهند پرداخت که این امر به منزله آغاز عملیات این رژیم در رفح است که البته از نوع این عملیات برمیآید که اسرائیل بیشتر در پی یک نوع نمایشسازی قدرت برای انجام عملیات بوده است.
۲- کنترل گذرگاه رفح بر اساس توافق بین مصر و اسرائیل برعهده مصر قرار دارد و ارتش صهیونیستی در عملیات اخیر خود تا نزدیکی مصر و سهکیلومتری مرز مصر پیشروی داشته که این امر محققا یک نوع تجاوز و تعدی به حاکمیت مصر است.
۳- صهیونیستها بنا بر اذعان مقامات نظامی آن ازعملیات در رفح بهدنبال آن هستند که پایگاه حماس و مسیر انتقال سلاح به حماس را به کنترل درآورند و با این اقدام راهبرد نابودی حماس را به سرانجام برسانند! این در حالی است که این امر یک گزاره کاملا واهی بوده و اصولا از نظر استراتژیکی نادرست است، زیرا حماس بهعنوان یک فکر یا ایدئولوژی شناخته میشود که با این اقدامات حذفشدنی نیست.
حماس هرگز به دشمنان امتیاز نمیدهد!
۴-عملیات در رفح بهعنوان عملیاتی برای امتیازگیری بیشتر از حماس شناخته میشود. در واقع آنچنان که به نظر میرسد این رژیم مسیر عملیات در برابر امتیاز را در پیش گرفته است، زیرا وقوع این عملیات دقیقا بعد از موافقت حماس با شروط آتشبس صورت گرفته است.
۵- عملیات رفح را باید بهعنوان نقطه پایان اقدامات نتانیاهو در کسوت نخستوزیری دانست که با این اقدام علنا وضعیت سیاسی خود را متزلزلتر از قبل خواهد کرد، زیرا در صورت تداوم این عملیات، اولین خروجی آن توقف مذاکرات سیاسی و به موجب آن توقف مبادلات اسرا و فشار داخلی بر نتانیاهو توسط شهرکنشینان خواهد بود.
۶- عملیات در رفح بار دیگر نشان داد که آمریکا در همراهی کامل با این رژیم قرار دارد و خبرهای منتشرشده در اینباره موید همین نکته است؛ بنابراین ژستهایی همچون تخلیه منطقه از غیرنظامیان و ساخت اسکله برای کمک به مردم غزه توسط مقامات آمریکایی گزارههای فریب برای افکار عمومی است.
۷- کشورهای عربی منطقه بهویژه کشورهایی که بهدنبال روند عادیسازی هستند، در تهییج و اقدام نظامی اسرائیل در رفح نقش اصلی را دارند، زیرا این مسائل و روندها و تقویت همکاری با این رژیم به انجام چنین تصمیماتی از سوی دولت صهیونیستی منجر میشود و با این پشتوانهها، این حملات را به منطقه رفح با جمعیت یک میلیون و چهارصدهزار نفری انجام میدهد.
۸-ورود اسرائیل به منطقه رفح از نظر نظامی و حتی سیاسی دستاوردی برای اسرائیل نخواهد داشت و فقط دستاورد این رژیم، کشتار غیرنظامیان خواهد بود؛ بنابراین اشغال رفح یا هر سناریوی دیگری برای صهیونیستها یک شکست محسوب میشود.
چرا مذاکرات قاهره به نتیجه نرسید؟
یک روزنامه عبریزبان درباره موافقت جنبش حماس با توافق پیشنهادی آتشبس در نوار غزه نوشت، سران حماس توانستند میان اسرائیل و آمریکا شکاف ایجاد کند. آموس هارئیل، تحلیلگر مسائل نظامی روزنامه عبریزبان هاآرتص در واکنش به موافقت جنبش حماس با توافقنامه پیشنهادی آتشبس در نوار غزه و گیرافتادن بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم در دام پاسخ مثبت حماس، در گزارشی نوشت: «در حالیکه به نظر میرسید مذاکرات در آستانه فروپاشی کامل بود، زمانی که حماس موافقت خود را با پیشنهاد میانجیها درخصوص قرارداد تبادل اسرا اعلام کرد، اسرائیل غافلگیر شد.» این روزنامه نوشته است: «این اتفاق در حالی رخ داد که رسانههای اسرائیلی، نتانیاهو را متهم میکردند که همزمان با مقصر دانستن حماس، در راستای برهم زدن مذاکرات تلاش میکند، اکنون نیز به نظر میرسد او بار دیگر پاسخ منفی خواهد داد و آن را با بیان اینکه اسرائیل به تضمین شکست حماس نیاز دارد، توجیه خواهد کرد، اما در عمل، دلیل اصلی مخالفت نتانیاهو با این پیشنهاد ترس او از فروپاشی ائتلافش و از دست دادن بلوک راست انتخاباتیاش است.»
رویکرد هوشمندانه حماس
به عقیده تحلیلگر هاآرتص، «چه بسا سران حماس توانستند با پاسخ مثبت خود میان اسرائیل و آمریکا شکاف ایجاد کنند.» او معتقد است: «اگر نیروهای ارتش اسرائیل در بحبوحه عملیات تبادل اسرا یا حتی در پایان آن، از نوار غزه عقبنشینی کنند، این به معنای دستاورد بزرگی برای حماس خواهد بود. حماس و کل نوار غزه تحت فشارهای شدیدی قرار گرفتند، اما اگر این تنها راهی باشد که به جنگ پایان دهد، پس هرگز به منزله شکستی برای آنها نخواهد بود. فلسطینیها این قرارداد را یک پیروزی میدانند نه یک شکست. موافقت اسرائیل با قرارداد هرگز به معنای پیروزی برای تلآویو یا تسلیم شدن در برابر حماس نیست بلکه به نوعی اعتراف به محدود بودن قدرت اسرائیل است.»
جنبش حماس عصر دوشنبه موافقت خود را با پیشنهاد ارائه شده از سوی میانجیها برای آتشبس اعلام کرد، اما کابینه جنگ رژیمصهیونیستی استمرار عملیات نظامی در رفح را با هدف اعمال فشار بر حماس تصویب کرد. در این رابطه یکی از رهبران مقاومت فلسطینی گفت: اگر این مشکل برطرف شود، پیشنهاد جدید به برقراری آتشبس منجر میشود. حماس برای رسیدن به این توافق انعطاف بسیار زیادی نشان داده و اکنون توپ در زمین اسرائیل است. پیش از این رسانههای رژیمصهیونیستی تاکید کرده بودند که عملیات رفح هیچگونه مزیت استراتژیکی ندارد و در نتیجه به از دست رفتن اعتبار بینالمللی اسرائیل منجر میشود و در نهایت با عقبنشینی آن و تحویل دادن کلیدها به حماس پایان خواهد یافت.
منبع:جام جم
باید جواب پس دهد.