محسن میرزائی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به اجرای این پویش به مدت سه روز گفت: گروه هدف این پویش ملی، شامل کودکان زیر ۱۴ سال، زنان باردار و شیرده تا یک سال پس از زایمان هستند.
وی افزود: خدمات پویش ملی سلامت دهان و دندان در مراکز خدمات جامع سلامت و در دو سطح ارائه میشود. معاینه، آموزش بهداشت و وارنیش فلوراید به عنوان خدمات سطح یک در پایگاههای سلامت شهری و خانههای بهداشت روستایی ارائه میشود و خدمات سطح دو در مراکز خدمات جامع سلامت تجهیزشده، ارائه میشود که شامل ترمیم پالپوتومی (درمان دندان پوسیده و عفونی)، درمان پالپ زنده، جرمگیری، حذف دندان عفونی و فیشورسیلنت است.
معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: در این راستا و به منظور خدمت رسانی به گروه هدف بر اساس مصوبه هیئت وزیران، ارائه تمامی خدمات دندانپزشکی سطح یک و دو به گروه هدف دارای دفترچه بیمه روستایی ساکن در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر رایگان است.
وی ادامه داد: خدمات برای این گروه در مراکز شهری توسط وزارت بهداشت تعدیل شده و خدمت ترمیم دندان شش و فیشور سیلنت دندان ۶و۷ تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.
میرزائی با اشاره به اینکه پوسیدگی دندان به عنوان شایعترین بیماری عفونی در دنیا شناخته میشود، افزود: بدون سلامت دهان و دندان سلامت بدن تامین نمیشود
گفتنی است در استان یزد ۷۶ واحد دندانپزشکی ثابت در مراکز خدمات جامع سلامت استان دایر میباشد. همچنین در کنار این واحدها، دو موبایل کلینیک سیار هم با کمکهای دولتی و خیرین آماده ارائه خدمات به همشهریان است.