پروانه رضاقلیزاده اظهار کرد: نام نویسی برای نخستین جشنواره کتابخوانی عشایر استان با هدف توسعه عدالت فرهنگی و تسهیل دسترسی جامعه هدف به کتاب، تا ۲۰ اردیبهشت ماه ادامه دارد و تاکنون ۶۶۱ نفر در این رویداد فرهنگی و علمی نامنویسی کردهاند.
او افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر استان اردبیل موسوم به "بیلیک اوبالاری" در شهرستانهای دارای جامعه عشایری از جمله پارس آباد، بیله سوار، اصلاندوز، انگوت و خلخال در حال برگزاری است و هفت هزار برگه از قبیل پرسشهای چهارگزینهای و نقاشی و تجربه نگاری مابین عشایر توزیع شده است.
مدیرکل کتابخانههای استان اردبیل افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر برای نخستین بار در استان در سه بخش کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال با مشارکت حوزه هنری، سازمان امور اجتماعی کشور و استانداری اردبیل برگزار میشود و ارائه امکانات و خدمات فرهنگی، ایجاد فضای شاد با برنامههای فرهنگی و کتابخوانی و دسترس پذیر کردن کتاب برای جامعه عشایر استان از اهداف جشنواره است.
رضاقلیزاده ادامه داد: کتاب "کوه مرا صدا میزند" نوشته محمدرضا بایرامی از نویسندگان سرشناس استان، منبع این جشنواره است و بخش کودک شامل تصویرسازی و نقاشی زیست بوم عشایری، بازگویی قصههای عامیانه (فیلم سه دقیقهای) و دست سازههای بومی خواهد بود.
او درباره بخش نوجوان جشنواره تصریح کرد: این بخش شامل سئوالات چهار گزینهای، خاطرهنویسی و تجربهنگاری از زیست عشایری، روخوانی گزیدهای از کتاب (فیلم سه دقیقهای)، نامه به شخصیت اصلی داستان (جلال)، خلاصهنویسی و دست سازههای بومی خواهد بود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل افزود: بخش جوان و بزرگسال نیز شامل سئوالات چهارگزینهای، خاطرهنویسی و تجربهنگاری از زیست عشایری، پویش معرفی کتاب (فیلم سه دقیقهای) نامه به نویسنده کتاب (محمدرضا بایرامی) و خلاصهنویسی است.
رضاقلیزاده گفت: دبیرخانه جشنواره در اداره کتابخانههای عمومی شهرستان پارسآباد مستقر است و دریافت و تحویل حضوری پاسخنامهها در همه کتابخانههای عمومی سراسر استان میسر خواهد بود و شرکتکنندگان غیرحضوری میتوانند با مراجعه به آدرس اینترنتی جشنواره (www.ketabkhooon.ir) در این رخداد شرکت کنند.
استان اردبیل با ۸۳ کتابخانه عمومی در ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است و اغلب جامعه عشایر آن در شهرستانهای شمالی استان ساکن هستند.