عبدالامیر ربیهاوی، مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران عراق را شریک دوم تجاری ایران معرفی کرد و افزود: عراق جزو کشورهای اولویتدار ما در تجارت محسوب میشود؛ در سالهای اخیر ما در تجارت با این کشور بر صادرات کالا با ارزش افزوده بالاتر مانند صادرات خدمات فنی و مهندسی تمرکز کردیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه ششمین کمیسیون مشترک ایران و عراق در حال برگزاری است، گفت: کمیسیون مشترک با حضور احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی ایران و وزیر تجارت عراق ۱۶ اردیبهشت کار خود را آغاز کرد؛ در صورت جلسه این کمیسیون بندهای دستگاههایی که در این کمیسیون نقش دارند آورده شده است.
وی نقش وزارت صمت در کمیسیون مشترک ایران و عراق را کاربردی دانست و افزود: مهمترین کمیته این کمیسیون کمیته تجاری و اقتصادی است که مسئولیت آن با سازمان توسعه تجارت ایران، بهخصوص دفتر غرب آسیا این سازمان است. در این کمیته از سازمانهای تحت پوشش مانند سازمان زمینشناسی، شرکت شهرکهای صنعتی و... بندهایی به عنوان بندهای پیشنهادی قید شده است.
ربیهاوی با اشاره به مهمترین بندهای کمیسیون مشترک ایران و عراق، بیان کرد: برگزاری سومین کمیته بازرگانی ۱۴۰۳ و پیشنهاد برگزاری کمیته مشترک صنعتی در سال جاری از مهمترین بندهای پیشنهادی کمیسیون مشترک است؛ گفتنی است این دو بند مورد توافق طرف عراقی نیز قرار گرفته است. درکنار این بندها، موضوعاتی مربوط به کمیته تجاری مانند بحث توافقات اتاقهای بازرگانی، پیگیری اختلافات بین تجار، توسعه صادرات و تسهیل در امور تجاری اتاقهای بازرگانی در دستور بررسی قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: شرکتهای خدمات فنی و مهندسی ایرانی که در عراق فعال هستند با یکسری مشکلات مواجه هستند. تلاش ما رفع و رجوع این مشکلات و تسهیل ورود شرکتهای ایرانی در بازار عراق و اخذ ضمانتنامههای بانکی و افتتاح حساب و... است.
وی تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق را به عنوان دیگر توافق کمیسیون مشترک دو کشور دانست و افزود: نقشه راه همکاریهای اقتصادی و تجاری ج. ا ایران و جمهوری عراق به عنوان یکی از بحثهای تسهیل تجارت هدفگذاری شده است. هدف بررسی روابط اقتصادی ما با عراق در این کمیسیون است.