سیدمحمد امین حسینی مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری کرمانشاه از بروزرسانی طرح جامع گردشگری مجموعه تفریحی توریستی قوری قلعه خبر داد و گفت : بر اساس مطالعات انجام شده، این مجموعه پتانسیل و ظرفیتهای لازم را برای سرمایهگذاری دارد.
وی افزود: در بروزرسانی طرح جامع گردشگری قوری قلعه برای این مجموعه ۱۰ بسته سرمایهگذاری تعریف شده که شامل طرحهای گردشگری مختلفی است.
مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری کرمانشاه تصریح کرد: زیپ لاین، رستوران، هتل، شهربازی، پل معلق، تلهکابین، مجموعه تفریحی و ... از جمله پروژههایی است که امکان اجرای آنها در قوری قلعه وجود دارد.
وی با بیان اینکه طبق برآوردهای انجام شده اجرای پروژههای گردشگری تعریف شده برای قوری قلعه حدود دو تا سه هزار میلیارد تومان اعتبار میخواهد، عنوان کرد: با توجه به اینکه سرمایهگذار توانمندی که بتواند این میزان سرمایهگذاری را در قوری قلعه انجام دهد نداریم، بنابراین برای هر پروژه یک بسته جداگانه تعریف شده تا هر کدام را به یک سرمایهگذار واگذار کنیم.
حسینی افزود: در سالهای گذشته یک طرح جامع گردشگری بصورت کلی (تنها برای یک سرمایه گذار) برای قوری قلعه تعریف شد، اما متاسفانه بدلیل شیوع بیماری کرونا این طرح به سرانجام نرسید و حالا دوباره یک طرح بروزرسانی شده را با ۱۰ بسته سرمایهگذاری تعریف کرده و زمینهای فراهم شده تا به منظور تسریع در اجرای پروژهها، چندین سرمایهگذار در این مجموعه مشغول به فعالیت شوند.
سعدی مصطفی زاده فرماندار روانسر با بیان اینکه در سفر سال گذشته استاندار کرمانشاه به شهرستان روانسر ساماندهی مجموعه قوری قلعه مورد تاکید قرار گرفت، افزود: در این راستا، شرکت توسعه گردشگری متولی بروزرسانی طرح جامع گردشگری این مجموعه شد که خوشبختانه این طرح بروزرسانی شده است.
وی ادامه داد: یکی از بسترهای ایجاد توسعه در شهرستان روانسر، بستر گردشگری است که قوری قلعه میتواند در این زمینه نقش مهمی را ایفا کند.
فرماندار روانسر تاکید کرد: علیرغم ظرفیتهای بسیار خوبی که قوری قلعه برای کمک به گردشگری شهرستان روانسر دارد، اما متاسفانه در سالهای گذشته از این ظرفیت چندان استفاده نشده است.
مصطفیزاده یکی از دلایل عدم بهرهمندی از این ظرفیت را وجود چند معارض در این مجموعه دانست و افزود: با توجه به اینکه از سالهای گذشته تاکنون بین منابع طبیعی، محیطزیست و شرکت توسعه گردشگری اختلافاتی در خصوص مجموعه قوری قلعه وجود داشته، مقرر شده که حل این اختلافات از طریق کلان کشوری صورت گیرد.
وی ادامه داد: سال گذشته از محل اعتبارات شهرستان حدود دو میلیارد تومان به قوری قلعه اختصاص پیدا کرد و امسال هم اگر شرکت متولی برنامهای برای آن داشته باشد، بازهم اعتبارات اختصاص خواهیم داد.
غار قوری قلعه یکی از هفت اثر طبیعی ملی ایران است که قدمت آن را مربوط به دوره دوم زمینشناسی یعنی ۶۵ میلیون سال پیش میدانند. این پدیده طبیعی شگفتانگیز بزرگترین غار آبی آسیاست که ۱۲ کیلومتر طول دارد .