ذوالفقاری کارشناس جهادکشاورزی گفت: در سطح استان بیش از ۲هزار و ۷۰۰ استخر کشاورزی از نوع بتنی و پلیمری وجود دارد.
وی افزود: استخرهای کشاورزی با کاربری ذخیره آب و استفاده بهینه از این منابع ایجاد میشوند، اما متاسفانه در زمان راه اندازی، استانداردهای لازم رعایت نمیشود، معمولا نوجوانان و جوانان با دیدن آب خوشحال میشوند و بدون اینکه به ایمنی آن توجه داشته باشند به شنا کردن میپردازند که بعضاً حوادث ناگواری نیز به دنبال خواهد داشت.
وی ادامه داد:حتی برخی از شهروندان استان با وجود اینکه در کنار سدها، بعضاً رودخانهها و حتی استخرهای ذخیره آب تابلوی شنا ممنوع را میبینند، اما با این وجود به شنا کردن در آن مکان میپردازند.
کارشناس جهادکشاورزی گفت: سال گذشته هم هفت نفر در استان یزد غرق شدند و از ابتدای سال جاری تاکتون ۳نفر در استخرهای کشاورزی غرق شده اند و جان خود را از دست داده اند.
مختاری مدیر شبکه بهداشت و درمان مهریز هم گفت: استخرهای کشاورزی هر چند برای ذخیره سازی آب ساخته میشوند، اما در برخی مواقع حادثه میآفرینند و جان افرادی را که برای شنا به آنجا میروند، میگیرند. متاسفانه بیشتر کسانی که جان خود را در استخرهای کشاورزی از دست میدهند، کودکان و نوجوانان هستند که یا به خاطر شنا و یا به دلایل دیگر در این نوع استخرها غرق میشوند.
وی افزود:استخرهای آب کشاورزی به هیچ عنوان محل امنی برای شنا نیستند، از ورود به آنها باید خودداری شود.
با گرم شدن هوا نوجوانان و جوانان تمایل به شنا پیدا میکنند، اما متاسفانه بعضاً برخی از آنان بدون رعایت ایمنی لازم در استخرهای کشاورزی به شنا کردن میپردازند که در سالهای اخیر تعداد زیادی از شهروندان در استان یزد جان خود را از دست داده اند.