شیوا شبدینی بیان کرد: آخرین روز سلامت «خانواده، غذای سالم و ورزش همگانی» عنوان یکی از روزهای «هفته سلامت» است، در این نامگذاری به طور ویژه اهمیت خانواده بهعنوان اولین پایگاه آموزشی در زمینههای تغذیه سالم و ورزش همگانی پیش از ورود به جامعه موردتوجه قرار گرفته است.
وی افزود: یک خانواده سالم، با ایجاد فرهنگی از آگاهی درباره سلامت، این امکان را به اعضایش میدهد که بهترین تصمیمها را در خصوص سلامتی خودشان بگیرند، آموزشهای مرتبط با تغذیه سالم، مراقبت از بدن و روح و تدابیر پیشگیری از بیماریها، بخشی از این فرهنگ سلامت در خانواده هستند که به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک میکنند.
پزشک مرکز سلامت تصریح کرد: باتوجهبه افزایش چندبرابری چاقی در چند دهه اخیر و بهتبع آن افزایش کمسابقه موارد ابتلا به بیماریهای مرتبط با آن نظیر کبد چرب و دیابت، تغذیه سالم و ورزش همگانی که از عوامل اصلی پیشگیری از چاقی هستند بیش از گذشته موردتوجه قرار گرفته و بر نقش و اهمیت خانواده و به طور ویژه مادر خانواده بهعنوان اولین مروج این سبک زندگی سالم تأکید شده است.
وی یادآور شد: تهیه غذای سالم یکی از ارکان اصلی سلامت هر فرد به شمار میرود و تصور من بر این است که بانوان نقش اصلی را در این زمینه عهدهدار هستند. اگر بتوانیم مادران و خانمهای خانهدار را در زمینه تغذیه سالم آموزش دهیم شاید گام بزرگی در این زمینه برداریم، در درجه اول آموزش به خانواده اهمیت دارد و محل دیگری که فرد به آن وارد میشود مهدهای کودک و مدارس هستند، پس در مرحله بعد تمرکز اصلی باید روی آموزش در مهدهای کودک و مدارس باشد.
شیوا شبدینی در ادامه تشریح کرد: دیگر مراکزی که میتوانیم آموزشها را در آنها آغاز کنیم، محلهای کار و ادارات هستند، بارها دیده شده که غذاهایی که برای کارمندان تهیه و طبخ میشود از کیفیت خوبی برخوردار نیستند، اکنون اکثر افراد ناگزیرند غذا را یا در محل کار بخورند یا از طریق رستورانهای اطراف محل کار خود تهیه کنند. اگر غذاهایی که ادارات، سازمانها و ارگانها برای کارکنان خود در نظر میگیرند غذای سلامتی باشد، سلامت کارمندان نیز تضمین میشود.
وی اظهار کرد: خیلیها بر این باورند که پیروی از یک رژیم غذایی اصولی و سلامت هزینههای زیادی دارد، اما اگر واقعاً کلاهخود را قاضی کنیم متوجه میشویم که بدن ما در طول هفتهها و ماهها چقدر مواد غذایی ناسالم مانند انواع شیرینیها، تنقلات، چیپس و پفک و انواع نوشابههای شیرین و آبمیوههای صنعتی دریافت میکند، اگر از مصرف این غذاها و تنقلات ناسالم پرهیز کنیم میتوانیم هزینهای را که پیشتر صرف این غذاها میکردیم، به تهیه مواد غذایی سالم اختصاص دهیم.
شبدینی خاطرنشان کرد: مورد دیگری که دیده میشود کمتحرکی است، ساعات خیلی طولانی حضور در ترافیک سنگین شهری باعث میشود افراد تحرک کمی داشته باشند، کمتحرکی عامل بروز بسیاری از بیماریها از جمله کبد چرب، بیماریهای قلبی عروقی و مشکلات اسکلتی (استخوانی) است.
وی افزود: اگر بتوانیم در کنار تغذیه سالم حداقل روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان به فعالیت ورزشی اختصاص دهیم و در آخر هفتهها به همراه خانواده ورزشهای خیلی ساده مانند رفتن به پارکها، کوهستان و بازیهای گروهی را مدنظر قرار دهیم تا حد زیادی از بیماریهای کبد چرب و دیابت که روند ابتلا به آنها آن با سرعت بسیار بالایی در حال افزایش است، میتوانیم پیشگیری کنیم.