![قیمت خودرو در بازار آزاد یکشنبه ۲۸ بهمن ماه](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/28/20352774_350.jpg)
استان فارس با داشتن آب و هوای متنوع، مکان مناسبی برای کشت و برداشت انواع محصولات کشاورزی همچون موز، گوجه فرنگی و غلات است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: کشت گوجه فرنگی نشایی در این شهرستان آغاز شده است و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.
صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اظهار کرد: کشت گوجه فرنگی از ابتدای اردیبهشت ماه در این شهرستان آغاز شده است و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.
او با بیان اینکه همه نشاهای گوجه فرنگی مورد نیاز کشاورزان در گلخانههای موجود در شهرستان تولید میشود، افزود: ۱۰ واحد گلخانهای با مساحت ۶۰ هزار مترمربع، کارِ تهیه و تامین نشاء را به عهده دارند.
مویدی گفت: تاکنون در سطح ۲۷۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان گوجه فرنگی کشت شده است و پیش بینی میشود سطح کشت این محصول تا پایان فصل کشت به هزار و ۵۰۰ هکتار برسد.
او تصریح کرد: عمده ارقام نشاء مصرفی این محصول صیفی شامل برومیا، سانسید، ۴۱۲۹، ثمین، باسیما، بدرو، متین و ۸۳۲۰ است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مزارع گوجه فرنگی این شهرستان تماما به روش نواری آبیاری میشود، اضافه کرد: شرایط مناسب آب و هوایی، استفاده از بذر مناسب، شرکت در کلاسهای ترویجی و رعایت اصول فنی کاشت از سوی کشاورزان از جمله دلایل تولید محصول با کیفیت در بیضا است.
او بیان کرد: کشت و برداشت گوجه فرنگی در بیضا با ایجاد اشتغال فصلی قابل توجه، علاوه بر فروش در میادین میوه و تره بار استان و تامین گوجه فرنگی یک واحد صنعتی تولید رب گوجه در شهرستان بیضا، به کارنجات رب گوجه شهرهای مجاور نیز ارسال میشود.
مویدی اضافه کرد: پارسال ۸۷ هزار تن محصول گوجه فرنگی از سطح هزار و ۴۵۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان برداشت شد.
بیش از ۶ تن موز گلخانهای برای نخستین بار در شهرستان داراب تولید شد.
فتحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب اظهار کرد: برای نخستین بار گلخانهای به سطح ۳۸۰ متر مربع با ۱۰۳ درخت موز در شهرستان داراب ایجاد شد.
او افزود: تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم موز از این گلخانه برداشت شده است.
فتحی گفت: تغییر الگوی کشت و اجرای کشت گلخانهای یکی از مهمترین سیاستهای اقتصاد مقاومتی دولت در بخش کشاورزی است که شرایط را برای حرکت به سمت کشاورزی پیشرفته و علمی فراهم میکند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب بیان کرد: کشاورزی در محیط گلخانه، علاوه بر آن که اثربخشی مستقیم بر مبارزه با آفات و امراض گیاهی دارد، در مدیریت مصرف آب هم نقش بهسزایی داشته و برای شهرستانی، چون داراب که با کمبود منابع آبی همراه است، بهترین روش برای استفاده مناسب از منابع آبی موجود خواهد بود.
آغاز کشت ذرت علوفهای بهاره در مرودشت
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از آغاز کاشت ذرت علوفهای بهاره با هدف تامین علوفه مورد نیاز دامداریهای شهرستان خبر داد.
منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با اشاره به آغاز کاشت ذرت علوفهای بهاره با هدف تامین علوفه مورد نیاز دامداریهای شهرستان، اظهار کرد: کاشت ذرت علوفهای در شهرستان به ۲ صورت بهاره در فروردین ماه و تابستانه در خرداد ماه انجام میشود.
او ادامه داد: عملیات برداشت ذرت علوفهای بهاره از اوایل مرداد ماه و برداشت ذرت علوفهای تابستانه نیز از اواخر مهرماه آغاز میشود.
امیریان تصریح کرد: بر اساس ابلاغیه طرح الگوی کشت، سطح ابلاغی ذرت علوفهای در شهرستان ۶ هزار و ۷۳۵ هکتار تعیین شده است.
او افزود: مبارزه تلفیقی با آفات و بیماریها، تغذیه مناسب، اجرای برنامههای ترویجی به منظور افزایش بهرهوری آب و راندمان تولید در واحد سطح در دستور کار این مدیریت است.
امیریان با بیان اینکه ذرت علوفهای به عنوان یکی از محصولات مهم کشاورزی، تامین کننده خوراک دام بوده و در حفظ امنیت غذایی جامعه نقش موثری دارد، گفت: به منظور مدیریت بهینه آب و همچنین ارتقای تولید ذرت علوفهای، بیش از ۹۰ درصد از اراضی تحت کشت این محصول در امسال با سیستم آبیاری نوین کشت میشود و میانگین برداشت در شهرستان ۶۵ تن در هکتار است.
او با بیان اینکه کشت ذرت علوفهای با دستگاه ردیف کار انجام میشود، تصریح کرد: استفاده از آب کمتر، کوتاهی دوره رشد، گسترش یکنواختی رشد در مزرعه، افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش خطر سرمازدگی آخر فصل از فواید کشت ذرت علوفهای بهاره است.
مدیر جهاد کشاورزی مرودشت افزود: ذرت علوفهای به دلیل داشتن پروتئین، سلولز، نشاسته و فیبر یکی از بهترین نباتات برای تغذیه دام به حساب میآید.
قلع و قمع ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی کوار
مدیر جهاد کشاورزی کوار گفت: ۱۶ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی منطقه شاه بهرامی در کوار خبر داد.
عبدالرسول جوکار مدیر جهاد کشاورزی کوار با بیان اینکه با دستور قضایی دادستان دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان و با همکاری فرماندهی انتظامی، قلع و قمع ۱۶ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی منطقه شاه بهرامی در مساحت حدود ۲۵ هکتار انجام شد.
او افزود: هر گونه ساخت و ساز در اراضی کشاورزی مستلزم گرفتن مجوز تغییر کاربری از جهاد کشاورزی است.
جوکار، به بهره برداران بخش کشاورزی توصیه کرد: قبل از هر گونه اقدام از جمله خرید زمین و ایجاد ساخت و سازهای جدید با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی از وضعیت زمین و امکان اخذ مجوز تغییر کاربری اطلاع حاصل کنند تا از اتلاف سرمایههای آنان جلوگیری به عمل آید.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر گفت: گوجه فرنگی این شهرستان به منظور مصرف در بازارهای داخلی و صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه میشود.
مجید صفری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر اظهار کرد: با توجه به سطح زیرکشت ۲۵۰ هکتاری این محصول پیشبینی میشود حداقل ۱۰ هزار تن گوجه فرنگی از مزارع شهرستان تولید و به منظور مصرف در بازارهای داخلی و صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه شود.
او گفت: ۱۰ تن محصول تولید شده گوجه فرنگی از مزارع شهرستان مهر به کشور امارات متحده عربی صادر شده است.
صفری بیان کرد: برداشت این محصول از اواخر فروردین ماه امسال آغار شده و تا اواخر خردادماه ادامه دارد.
او افزود: کشاورزانی که قصد صادرات محصول تولیدی خود را دارند باید از طریق سامانه سانکا و کسانی که قصد فروش محصول خود در بازارهای داخلی را دارند از طریق سامانه سبک نسبت به ثبت اطلاعات و دریافت کد شناسه سلامت محصول اقدام کنند.
آغاز برداشت غلات از مزارع گراش
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت: عملیات برداشت گندم، جو و کلزا از سطح هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان آغاز شده است.
حسن مرادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش اظهار کرد: عملیات برداشت گندم، جو و کلزا از سطح هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان آغاز شده است و پیشبینی میشود بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تن محصول از این سطح تولید شود.
او بیان کرد: در سال زراعی جاری با تلاش کشاورزان عملیات برداشت غلات از سطحی معادل هزار و ۷۰۰ هکتار گندم، ۱۵۰ هکتار جو و ۵۰ هکتار کلزا انجام میشود.
مرادی تصریح کرد: طبق پیشبینیهای انجام شده امسال نزدیک به ۶ هزار تن گندم، ۵۰۰ تن جو و ۱۵۰ تن کلزا از مزارع برداشت خواهد شد.
او اضافه کرد: در سال زراعی جاری با توجه به وضعیت خشکسالی مشکلاتی برای کشاورزان ایجاد شد ولی بارندگیهای آخر فصل برای کشاورزی مطلوب بود.
مرادی گفت: با پیگیریهای انجام شده، مرکز خرید گندم شهرستان گراش واقع در بخش آرد بهصورت شبانه روزی آماده دریافت محمولههای گندم کشاورزان شهرستان است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه از هر هکتار محصول گندم و جو برداشت شده به طور میانگین ۳ تن کاه و کلش جمعآوری میشود، گفت: امسال با هزار و ۹۰۰ هکتار کشت گندم، جو و کلزا پیشبینی میشود بیش از ۲ هزار کاه تولید شود که این میزان کاه و کلش تولیدی تامین کننده بخشی عمدهای از علوفه مورد نیاز دامداران شهرستان گراش خواهد بود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا از گرده افشانی نخیلات در سطح ۱۷۰ هکتار باغات این شهرستان خبر داد.
محمدصادق فانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا اظهار کرد: گرده افشانی نخلستانها از اواسط فروردین ماه آغاز شد و تا اواسط اردیبهشت ماه ادامه دارد.
او اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۳۵۰ هکتار از باغات فسا زیر کشت درخت نخل قرار دارد که ۱۷۰ هکتار آن مثمر است.
این مقام مسئول ادامه داد: گرده افشانی نقش بسیار مهمی در افزایش تولید و کیفیت محصول خرما دارد و رعایت اصول و دقت در انجام آن ضروری است.
فانی تصریح کرد: گرده افشانی نخیلات بهصورت سنتی و دستی توسط کارگران ماهر انجام میشود و هر کشاورز بر اساس تعداد نخلهای خود عملیات گردهافشانی را برای تولید محصول انجام میدهد.
او گفت: در برنامه تغییر الگوی کشت، توسعه کشت نخیلات بهعنوان یکی از کشتهای کم آب بر و متحمل به بی آبی در دستور کار قرار دارد که رقم زاهدی، شاهانی، پیاروم و کبکاب بیشترین توسعه را در شهرستان دارند.