مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفت: خشکسالی و طوفان بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی این شهرستان خسارت وارد کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی خنج گفت: سیل و طوفان اوایل فروردین ماه ۱۴۰۳ بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان به زیرساخت‌های بخش کشاورزی این شهرستان خسارت وارد کرده است.

علی علی پور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج اظهار کرد: علی رغم خشکسالی شدید سال زراعی، سیل و طوفان اوایل فروردین ماه ۱۴۰۳ بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی این شهرستان خسارت وارد کرده است.

او تصریح کرد: برآورد ارزیابی خسارت مالی وارد شده به محصولات کشاورزی و منابع آبی به دنبال وقوع سیل و طوفان، توسط کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی از همان ساعات اولیه در مناطق مختلف صورت گرفت.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه جهت جبران خسارت وارده به کشاورزان نیازمند حمایت دولت هستیم، اظهار کرد: بیش از ۲۵ درصد از مزارع گندم این شهرستان بر اثر سیل و طوفان دچار خساراتی شده است.

او از کشاورزانی که مزارع آن‌ها تحت پوشش کشت قراردادی یا بیمه محصولات کشاورزی هستند خواست، هرچه سریع‌تر جهت اعلام خسارت به دفتر بیمه کشاورزی مراجعه کنند.

خسارت سیل

خسارت بیش از ۱۵۰ میلیارد تومانی خشکسالی به کشاورزی خنج

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفت: طی سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ بر اثر خشکسالی خسارتی معادل ۱۵۰ میلیارد تومان به حوزه‌ کشاورزی این شهرستان وارد شده است.

علی علی پور با بیان اینکه کاهش شدید بارندگی‌ها در فصل زراعی باعث بروز مشکلات بسیار زیادی در حوزه‌ کشاورزی شهرستان شده است، تصریح کرد: تاکنون هزار و ۵۰۰ هکتار گندم آبی، ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار گندم دیم، ۴۵ هکتار جو آبی، ۷۰۰ هکتار جو دیم و ۶ هکتار از مزارع کلزا به علت خشکسالی به صورت ۱۰۰ درصد از بین رفته است.

این مقام مسئول ادامه داد: شهرستان خنج در قسمت گرم و خشک استان واقع شده و میانگین بارندگی کمتر از ۲۵۰ میلی متر است که این خود باعث شده مزارع دیم این شهرستان تحت پوشش بیمه قرار نگیرد و در این رابطه به کشاورزان خسارت‌های زیادی وارد شده است.

خسارت خشکسالی

مدیر جهاد کشاورزی بیضا پیش بینی کرد؛ اختصاص ۱۶۰ هکتار از اراضی بیضا به کشت سیب زمینی 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: پیش بینی می‌شود، سطح زیرکشت سیب زمینی در این شهرستان تا پایان فصل کشت به ۱۶۰ هکتار افزایش یابد.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به کشت سیب‌زمینی در مزارع این شهرستان اظهار کرد: کشت مکانیزه این محصول تا پایان فروردین ماه ادامه دارد.

او با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۵۰ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت سیب زمینی اختصاص یافته است، پیش‌بینی کرد: سطح زیرکشت این محصول تا پایان فصل کشت به ۱۶۰ هکتار افزایش یابد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا تصریح کرد: با هدف بالا بردن راندمان تولید، مزارع سیب زمینی تماما مجهز به سیستم‌های آبیاری تحت فشار است.

مویدی در خصوص تهیه غده بذری سیب زمینی، بیان کرد: یک واحد گلخانه در این شهرستان به مساحت هزار و ۵۰۰ مترمربع، سالانه بالغ بر ۶۰۰ هزار عدد مینی‌تیوبر یا ریزغده سیب‌زمینی از ارقام کلمبا و سانته به روش هیدروپونیک تولید می‌کند.

او ادامه داد: محصول تولیدی در بیضا به دلیل داشتن آب و هوای مساعد، تغذیه مناسب و خاک حاصلخیز از کیفیت و مرغوبیت بسیار بالایی برخوردار است.

این مقام مسئول اضافه کرد: در پارسال ۶ هزار تن محصول سیب زمینی در سطح ۱۴۵ هکتار در بیضا تولید و روانه میادین میوه و تره بار استان فارس و استان‌های همجوار شد.

کشت سیب زمینی

افزایش ۲۵ درصدی تولید تخم مرغ در شهرستان کوار

 مدیر جهاد کشاورزی کوار از افزایش ۲۵ درصدی تولید تخم مرغ در این شهرستان خبر داد. 

 عبدالرسول جوکار مدیر جهاد کشاورزی کوار اظهار کرد: در پارسال میزان تولید تخم مرغ به ۱۵ هزار تن در سال رسید که این میزان تخم مرغ از ۱۷ واحد صنعتی با ظرفیت بیش از یک میلیون قطعه تولید می‌شود.

او ادامه داد: تخم مرغ‌های تولیدی علاوه بر تامین نیاز شهرستان به سایر نقاط استان و کشور صادر می‌شود.

تخم مرغ

آغاز برداشت غلات از مزارع فراشبند

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند از آغاز برداشت غلات از مزارع این شهرستان از امروز خبر داد.

سید حسن موسوی سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند با اشاره به آغاز برداشت غلات از مزارع این شهرستان از دهه سوم فروردین ماه، اظهار کرد: پیش بینی می‌شود ۲۰ هزار تن گندم و ۴۰۰ تن جو از مزارع این شهرستان برداشت شود.

او بیان کرد: برداشت گندم و جو از مزارع این شهرستان از دهه سوم فروردین ماه (۲۱ فروردین ۱۴۰۳) از دشت دژگاه بخش دهرم آغاز شده و تا نیمه اول خرداد ماه در بخش مرکزی ادامه دارد.

این مقام مسئول گفت: در سال زراعی جاری در این شهرستان ۱۰ هزار و ۳۱۰ هکتار گندم دیم، ۵ هزار هکتارگندم آبی، ۱۵۰ هکتار جو آبی و هزار هکتار جو دیم کشت شده است.

او افزود: در حال حاضر با توجه به اقدامات و پیگیری‌های انجام شده ۳ مرکز خرید فعال در این شهرستان آماده خرید گندم از کشاورزان منطقه است.

موسوی اضافه کرد: با توجه به خشکسالی سال زراعی جاری پیش بینی می‌شود تولید و خرید تضمینی این شهرستان نسبت به سنوات گذشته کاهش ۵۰ درصدی داشته باشد.

غلات

برداشت کلزا از مزارع لامرد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لامرد گفت: برداشت کلزا از سطح حدود ۲۰۰ هکتار مزارع این شهرستان آغاز شد.

علیرضا محمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لامرد گفت: برداشت کلزا از سطح حدود ۲۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان و در بخش اشکنان آغاز شده است.

تصریح کرد: پیش بینی می‌شود ۳۸۰ تن محصول از مزارع کلزای شهرستان لامرد برداشت شود و تا نیمه اول اردیبهشت ماه ادامه دارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه به منظور خرید دانه روغنی کلزای کشاورزان شهرستان لامرد ۲ مرکز خرید تدارک دیده شده است، افزود: مراکز خرید اداره کل غله در کارخانه آرد لامرد و شرکت تعاونی روستایی علامرودشت مستقر و آماده خدمت رسانی به کلزاکاران هستند.

او افزود: با توجه به اختلالات بذرزاد نیاز به تخصیص بذور جدید در جهت توسعه کشت کلزا بسیار ضروری است.

محمدی یادآور شد: کشت کلزا در اراضی شهرستان لامرد ۱۰۰ درصد به صورت مکانیزه انجام شده است.

کلزا

آغاز برداشت محصولات سبزی و صیفی در خنج

مدیر جهاد کشاورزی خنج از آغاز برداشت محصولات سبزی و صیفی تولید بهاره از سطح ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.

علی علی پور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج اظهار کرد: برداشت محصولات سبزی و صیفی تولید بهاره از سطح ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار مزارع این شهرستان آغاز شده است.

او گفت: خنج به دارا بودن اقلیم و آب و هوای مناسب، قابلیت کشت محصولات خارج از فصل به صورت تونل‌های پلاستیکی را داراست، که با توجه به همت و تلاش بهره برداران، یکی از قطب‌های تولید محصولات سبزی و صیفی نوبرانه است. 

علی پور تصریح کرد: سالانه بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت انواع محصولات سبزی و صیفی به صورت بهاره و پاییزه اختصاص می‌یابد.

سبزی و صیفی

این مقام مسئول با بیان اینکه با توجه به محدودیت منابع آب‌های زیرزمینی کشت این محصولات به صورت مالچ و تونل‌های فصلی پلاستیکی (نیمه گلخانه ای) است، اضافه کرد: ۱۰۰ درصد این مزارع به روش‌های نوین آبیاری مجهز شده‌اند و به این شیوه ضمن کشت محصولات، ایجاد اشتغال‌های قابل توجه، عملا با افزایش بهره وری آب در میزان مصرف آب‌های زیرزمینی نیز صرفه جویی به عمل می‌آید.

علی پور به مشخصه‌هایی از جمله تولید خارج از فصل، کیفیت بالای محصولات تولیدی بر ارزش صادراتی و ارز آوری بالای این محصولات اشاره کرد و افزود: از دیگر خصوصیات ویژه این محصولات، تعداد اشتغال مستقیم و غیرمستقیمی است که در شهرستان ایجاد شده است و هیچ صنفی نمی‌تواند اشتغال جایگزین یا معادل آن ایجاد کند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج، مهم‌ترین دغدغه تولیدکنندگان این حوزه را تعرفه‌های صادراتی عنوان کرد و گفت: ساخت گلخانه، ایجاد کارگاه‌های سورت و بسته بندی، احداث سردخانه و در نهایت عرضه محصولات با برند‌های بازار پسند داخلی و خارجی، از اصلی‌ترین موضوعات در دست اقدام مدیریت جهاد کشاورزی است. 

او افزود: برداشت محصولات سبزی و صیفی بهاره تا اواسط خردادماه ادامه دارد و پیش بینی می‌شود، بالغ بر ۱۰۰ هزار تن محصول روانه بازار‌های داخلی و خارجی شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.