مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: اجرای بیش از ۶۰۰ طرح پیشگیری از سیل در این استان در انتظار تامین اعتبار است و به ۶ هزار میلیارد ریال در سالجاری نیاز دارد.
منصور شیشه فروش افزود: تقویت سفرههای زیرزمینی، احداث سیل بند، ساماندهی رودخانه ها، آبخیزداری، بهسازی پلهای واقع در جادهها و جمع آوری و هدایت آبهای سطحی در شهرها از جمله اهداف طرحهای پیشگیری از سیل است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: طبق بخشنامه ها، وزارت نیرو بهعنوان مسوول کارگروه راهبری سیل باید پیگیری لازم را برای تخصیص اعتبارات به استان انجام دهد، اما این مساله تعیین تکلیف نشده است.
او با بیان اینکه مطالعات این طرحها انجام شده افزود: با توجه به رخداد تندباد، سیلابهای محلی و بارش شدید در برخی مناطق استان لازم است تامین اعتبار این طرحها در اولویت قرار گیرد.
شیشه فروش خاطرنشان کرد: اگرچه اقدامهای مختلفی در این زمینه انجام شده، اما همچنان برخی مناطق استان اصفهان تحت تأثیر وقوع سیل است.
او تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری لازم است بطور جدی به موضوع مهار سیلاب ورود پیدا کنند.
شیشه فروش تاکید کرد: نیازمند تخصیص اعتبارات پیشگیرانه در زمان مناسب هستیم تا با اجرای این طرحها یک بار برای همیشه با تهدید سیل مقابله کنیم.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: اعتبارات بیشتر با هدف بازسازی و جبران خسارتهای سیل پرداخت میشود درحالیکه توجه به سیاستهای پیشگیرانه مغفول مانده است.
شیشه فروش خاطرنشان کرد: خسارت سیل خرداد سال گذشته در استان اصفهان در بخش عمرانی نیز هنوز تخصیص پیدا نکرده است.
به گفته مسوولان در ۱۰ سال گذشته، بیش از ۱۵ مورد وقوع سیل در استان اصفهان گزارش شده است.
بر اساس پژوهشها با اجرای طرحهای آبخیزداری، خسارتهای سیل تا ۷۰ درصد کاهش مییابد و بیش از ۵۰ درصد بارشها ذخیره میشود.
بارشهای فروردین ماه امسال به بیش از ۶ هزار هکتار مزارع اصفهان خسارت وارد کرد.
شامگاه سهشنبه پنج اردیبهشت نیز شدت بارشهای رگباری در مناطق شمال و شرق اصفهان سبب جاری شدن سیلاب، آبگرفتگی معابر، تخریب منازل مسکونی و خسارت به برخی جادهها شد.
بر اساس پیش بینی هواشناسی اصفهان، بارشهای همرفتی همراه با صاعقه و تگرگ در مناطق مختلف استان تا نیمه اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
منبع: ایرنا