مجلس سنای آمریکا با ۷۹ رای موافق در برابر ۱۸ رای مخالف، قانونی را تصویب کرد که شرکت مالک برنامه «تیکتاک» را مجبور میکند آن را تا ۹ ماه آینده واگذار به غیر کند، در غیر این صورت استفاده از این برنامه در آمریکا ممنوع خواهد شد.
به گزارش آسوشیتدپرس، انتظار میرود این اقدام بحث برانگیز قانونگذاران آمریکایی با چالشهای قانونی روبرو شود.
مارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه در خصوص ممنوع کردن این برنامه اشتراکگذاری ویدئو که مالک آن در چین مستقر است، میگوید: «سالها به پکن اجازه دادیم یکی از محبوبترین برنامهها را در آمریکا کنترل کند. این کار به طرز خطرناکی کوتهبینانه بود. اکنون قانون جدید مالک چینی خود را ملزم میکند که این برنامه را بفروشد. این اقدام خوبی برای آمریکا است».
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا قرار است فردا (پنجشنبه) این لایحه را امضا کند.
تیکتاک یکی از محبوبترین رسانههای اجتماعی در آمریکا است که به خصوص میان جوانان و نوجوانان این کشور طرفداران زیادی پیدا کرده است. این برنامه که متعلق به شرکت چینی «بایت دنس» است تا به حال با ادعاهای متعددی در خصوص امنیت دادهها از سوی مقامات آمریکایی روبرو شده است. مقامات این شرکت بارها اعلام کردهاند که دادههای کاربران آمریکایی را با دولت چین به اشتراک نمیگذارند.
در حال حاضر، بایت دنس اظهار نظر رسمی نکرده، اما به کارمندان تیک تاک اعلام کرده که شکایتی تنظیم میکند و قصد دارد این قانون را مسدود کند.
نبرد ۴ ساله بر سر برنامه تیکتاک که ۱۷۰ میلیون نفر در آمریکا از آن استفاده میکنند، فقط یک جبهه در جنگ بر سر اینترنت و فناوری بین واشنگتن و پکن است. هفته گذشته نیز شرکت اپل اعلام کرد به درخواست دولت چین، برنامههای «واتس اپ» و «تردز» را که متعلق به شرکت آمریکایی «متا» هستند، از فروشگاه اپل در چین حذف کرده است. این اقدام سبب ممانعت از نصب جدید پیام رسان واتس اپ و شبکه اجتماعی تردز در چین خواهد شد.
کشور ایران رو به سرکوب آزادی بیان و... متهم میکرد و...
ولی حالا خودشون...