امامی گفت: دو موضوع در زندگی فرهنگی و اجتماعی ما مهم هستند. یکی، مکان رویداد‌ها و دیگری، زمان رویدادهاست.

سید مجید امامی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی درمورد اهمیت نامگذاری روز‌ها بیان کرد: دو موضوع در زندگی فرهنگی و اجتماعی ما مهم هستند. یکی، مکان رویداد‌ها و دیگری، زمان رویدادهاست؛ یا به عبارتی، زمان و مکان‌هایی که تاریخ گذشته را به آینده پیوند می‌دهند و البته، زمان اکنون را معنادار می‌کنند. مثل ادویه‌ای که غذا را طعم‌دار کرده، زمان رویداد‌ها و مکان رویداد‌ها نیز، در کنار یک سری از ابزار‌های دیگر زمان حال ما را طعم دار می‌کنند. مثلاً صبح برای ما یک معنا دارد. یعنی طبع صبح یا پنج شنبه‌ها به عنوان تعطیلی آخر هفته برای بچه‌ها یک طعمی دارند. 

دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: زمان رویداد‌ها یکی از چندین کاری است که در نظام فرهنگی کشور به همراه نخبگان و بخش خصوصی و مردم انجام می‌دهیم تا جایی که این زمان رویداد‌ها را پیدا کرده و پیگیری می‌کنیم و اصطلاحاً می‌گوییم نامگذاری تقویم که در همه جای دنیا این طور است. مثلاً یک روز در ماه بهمن به یک مناسبتی نامگذاری شده که در فضای مجازی هم، برای آن تبلیغ می‌شود و در کنارش یک اقتصادی هم شکل می‌گیرد. 

امامی با اشاره به عید نوروز ادامه داد: عید نوروز یک قرارداد و مناسبت رسمی در کشور است که در کنار آن یک اقتصاد واقعی شکل می‌گیرد؛ به طوری که همه کسبه چشمشان به نوروز است. چون حجم خرید مردم در این ایام افزایش پیدا می‌کند. 

دبیر شورای فرهنگ عمومی افزود: گاهی فضای مناسبت مربوط به تاریخ ایران و یا تاریخ ایران پس از اسلام و یا تاریخ ایران بعد از انقلاب است و گاهی هم شرایط جهانی ایجاب می‌کند. مثلاً یک روز به دلایلی در سراسر جهان به یک نام نامگذاری می‌شود و پس از بررسی متوجه می‌شویم که با کشور ما هم، همزمانی دارد و در تقویم از این روز یاد می‌کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.