مسئول دبیرخانه ملی مدیریت تالاب‌های کشور گفت: شرایط ثبت تالاب بین المللی گندمان در کنوانسیون رامسر مهیا شده است و به‌زودی این تالاب عضو این کنوانسیون می‌شود.

ژاله امینی اظهار داشت: در این خصوص مستندات و فرم‌های لازم با همکاری شهرداری گندمان برای معرفی این شهر به عنوان سومین شهر جهانی تالابی کشور تکمیل و به دبیرخانه کنوانسیون رامسر برای بررسی ارائه شده است.

وی با اشاره به علاقه‌مندی مردم به تالاب گندمان، افزود: مردم شهر گندمان با دانش سنتی کار‌های ارزشمندی برای حفاظت از این تالاب انجام داده‌اند که احتمال پذیرفتن این شهر به عنوان سومین شهر جهانی تالابی را تقویت کرد.

امینی با اشاره به ثبت تالاب بین‌المللی چغاخور در کنوانسیون رامسر، اضافه کرد: ثبت تالاب گندمان در کنوانسیون رامسر یکی از افتخارات بین‌المللی خواهد بود که نصیب چهارمحال و بختیاری می‌شود.

وی گفت: جهانی شدن شهر تالابی گندمان و معرفی آن به عنوان سومین شهر تالابی جهان موجب شناخت هر چه بیشتر و همچنین ورود گردشگر به این شهر می‌شود.

رئیس گروه برنامه‌ریزی و مدیریت تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به فعالیت شبکه شهرداری شهر تالابی در دنیا، بیان داشت: با ثبت شهر گندمان به کنوانسیون رامسر، این شهر به شبکه شهرداری شهر تالابی دنیا می‌پیوندد و به این صورت گندمان در سطح جهانی شناخته می‌شود.

امینی اضافه کرد: دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های کشور در سال جاری اعتبار بسیار گسترده‌ای برای اجرای برنامه‌های مختلف در تالاب گندمان در نظر گرفته که به زودی ابلاغ می‌شود.

وی با اشاره به میزان اعتبار درنظر گرفته شده برای تالاب گندمان، افزود: با توجه به فعالیت حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در بخش تالاب‌ها؛ سازمان مرکزی حفاظت محیط زیست نیز در بخش ابلاغ اعتبارات، حذف، کاهش مسائل و مشکلات تالاب‌ها به این استان نگاه ویژه‌ای دارد.

امینی با اشاره به بحث قهرمان تالاب، گفت: جایزه رامسر سالانه به افرادی که دارای اقدامات ارزشمندی برای تالاب‌ها انجام داده‌اند تعلق می‌گیرد که امسال در مراسم ملی روز جهانی تالاب‌ها با توجه به کار‌های ارزشمند انجام شده از سوی شهرداری گندمان برای افزایش مشارکت جوامع محلی در خصوص حفاظت از تالاب‌ها این عنوان به شهرداری این شهر تعلق می‌گیرد.


بیشتر بخوانید


وی افزود: مطالعات زیادی در خصوص تغییر اقلیم و تاثیر آن برمنابع آب انجام شده و آنچه مشهود است ضرورت سازگاری با این تغییر اقلیم است که باید انجام شود.

امینی تاکید کرد: تغییر اقلیم و خشکسالی تمام تالاب‌های کشور را تحت تاثیر قرار داده، اما مهمترین وظیفه سازمان محیط زیست در راستای حفاظت از تالاب‌ها کاهش این اثرات است.

گفتنی است؛ تالاب گندمان به عنوان یکی از ۱۰ تالاب برتر پرنده نگری ایران با ۹۸۰ هکتار وسعت و دو هزار و ۲۱۹ متر ارتفاع از سطح دریا، در نزدیکی تالاب بین‌المللی چغاخور و جنوب غربی شهر گندمان شهرستان بروجن و در فاصله ۶۰ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

این تالاب مهمترین زیستگاه جانوری کشور برای اسکان دائم پرندگان بومی و تخم گذاری پرندگان مهاجر است که در دفتر بین‌المللی تحقیقات پرندگان آبزی (لندن-۱۳۵۲) به ثبت رسیده است و سالانه بیش از ۱۲۰ هزار پرنده در این تالاب زمستان‌گذارنی می‌کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا چهارمحال و بختیاری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.