مدیرکل امور عشایر استان گفت: در خراسان جنوبی معمولا کوچ بهاره در استان از ابتدای اسفند ماه آغاز میشود و استقرار عشایر تا پایان شهریور ماه ادامه مییابد که با توجه به شرایط خشکسالی حاکم بر اکثر نقاط قابل دسترس، حدود چهار هزار خانوار اقدام به کوچ میکنند.
ابراهیمی با توجه به اینکه بارندگی قابل توجهی در فصل پاییز سال گذشته در استان ثبت نشد و بارندگیها از اواخر زمستان قابل ملاحظه بوده است، افزود: کوچ بهاره عشایر استان هم اکنون با توجه به شرایط مطلوب بارندگی در حال انجام است.
وی با بیان اینکه کوچ بهاره درون استانی است و حدود هزار خانوار کوچ برون استانی دارند، گفت: کوچ برون استانی بیشتر به استانهای خراسان رضوی و کرمان و سمنان است.
وی افزود: همه ساله با هماهنگی انجام شده با دستگاههای اجرایی استان، منابع طبیعی، محیط زیست، هلال احمر، دامپزشکی و نیروی انتظامی برنامه ریزیهای لازم برای تسهیل در کوچ عشایر انجام میشود.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی افزود: تانکرهای آبرسان هم در استان در مسیر کوچ، آب مورد نیاز عشایر را تامین میکنند.
ابراهیمی از عشایر کوچنده خواست: قبل از آغاز کوچ حتما واکسیناسیون و بیمه دام خود را انجام دهند تا برای خروج از منطقه مشکلی نداشته باشند.
به گفته وی کوچ پاییزه نیز معمولا از اواخر آبان آغاز میشود و استقرار عشایر تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه مییابد که حدود ۳ هزار و ۵۰۰ خانوار اقدام به کوچ میکنند که معمولا درون استانی است و ۶۰۰ خانوار نیز خارج استانی و معمولا کوچ به سیستان و بلوچستان است.