حاجی بابایی گفت: تا زمانی که اقتصاد را به دست مردم ندهیم اقتصاد ما همین شکل است و از مشکلات مهم ما این است که اقتصاد چسبندگی به دولت دارد.

حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ با حضور در برنامه صف اول در ارتباط با جهش تولید با مشارکت مردم در بودجه ۱۴۰۳ و برنامه هفتم اظهار کرد: دولت ما ۴۰۰ همت بودجه عمرانی دارد و این بودجه باید به سمت تولید برود. نهاد‌های عمومی غیر دولتی نیز سرمایه کلانی برای تولید دارند و بخش خصوصی هم به همین شکل است. باید کاری کنیم که بخش خصوصی با قدرت پای کار بیاید. اما من به این نتیجه رسیدم تا زمانی که اقتصاد را به دست مردم ندهیم اقتصاد ما همین شکل است و از مشکلات مهم ما این است که اکنون اقتصاد ما چسبندگی به دولت دارد.

وی ادامه داد:‌ ماقوانین رفع موانع تولید و رفع موانع کارگاه‌های دانش بنیان و جهش مسکن و هر چه قانون است را نوشتیم، اما هنوز مشکلات ما پا بر جا است.

وی درباره اجرا نشدن اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: این اصل یکی از قوانین پیشروی ما است که رهبری نیز به شدت به آن تاکید دارند. بعضی از مسئولین ما فکر می‌کنند اگر اقتصاد را به نهاد‌ها و شرکت‌های مردمی بدهند اقتصاد مردمی را اجرا کردند. ما باید اقتصاد را دست افرادی بدهیم که هیچ شکل و نقشی در سمت دولت ندارند و منظور ما دقیقا مردم هستند. ظرفیت مردم ما نامحدود است و تا زمانی که مردم را وارد اقتصاد نکنیم تولید شکل نمی‌گیرد. نباید دولت رقیب بخش خصوصی و مردم باشد و در تولید این اشتباه تعارض منافع است و به شدت اشتباه است.

 رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: ما باید از مدیرانی استفاده کنیم که مردمی باشند و مردم را دوست داشته باشند و از ثروتمند شدن مردم خوشحال شوند؛ نه اینکه نگاه تنگ و تاریکی نسبت به مردم داشته باشند.

یکی از موانع تولید این است که کسی که قدرت دارد می‌تواند یک شرکت را بگیرد و دیگری نمی‌تواند

وی افزود: ما چرا باید شرکت‌های خودروسازی را در دولت اداره کنیم که این وضعیت خودروسازی ما باشد و اگر دست مردم بود باور کنید هیچ‌گاه به این وضعیت نمی‌رسیدیم. خواست باید خواست مردم باشد.

حاجی بابایی گفت: امسال در بودجه و برنامه قوانینی را برای اولین بار مصوب کردیم که حتی در صنایع بالاستی نفت هم بخش خصوصی ورود کند. ما باید به بخش خصوصی هم پالایشگاه بدهیم. با این کار بیش از گذشته می‌توانیم صادر کنیم و مقابل تحریم‌ها قرار بگیریم. یکی از موانع تولید این است که کسی که قدرت دارد می‌تواند یک شرکت را بگیرد و دیگری نمی‌تواند و رقابت را برای مردم سخت کرده‌ایم.

حاجی بابایی تاکید کرد: در طول مدتی که در مجلس بودیم هیج سالی مانند سال ۱۴۰۳ منویات دولت را اجرا نکردیم و بالغ بر ۹۰ درصد موضوعات دولت در بودجه را دست نزدیم. کدام قانونی در مجلس آمد و ما برای حل آن اقدام نکردیم؟ ممکن است طرحی باشد، اما اصل در لایحه است و اگر لایحه‌ای باشد مشکلی نداریم. پیشانی و راهبری کردن وظیفه دولت است و مجلس باید سیاست آن دولت را کمک کند که این کار را نیز می‌کند.  

وی افزود: در تولید ما گره‌های کوری وجود دارد. باید شهرک‌های خود را رشد دهیم و شهرک‌های صنفی و تخصصی راه انداخته و بخش خصوصی را در این زمینه راه بیاندازیم. سرمایه گذار فراوان است و باید برای آن‌ها امکانات را فراهم کنیم.

حاجی بابایی در ارتباط با موضوع مولد سازی گفت: این را در شورای عالی هماهنگی اقتصادی و تمام قوانین را نیز برای آن مصوب کردیم. زمینی در تهران برای وزارتخانه‌ای به قیمت هزار میلیارد تومان وجود دارد و کسی حتی جرئت نمی‌کند این قانون را عملی کند و آن را بفروشد. در سال ۱۴۰۲ برای مولد سازی تنها بیش از ۴ میلیارد را توانستیم عملی کنیم و حتی به یک همت نیز نرسیدیم.

در زمینه مولد سازی شکست خوردیم

وی افزود:‌ در این زمینه واقعا شکست خوردیم و موفق نبودیم. برای امسال ۶۰ همت گذاشتیم، اما قول می‌دهم که باز هم موفق نمی‌شویم و همین‌ها می‌شود. کسری بودجه و فروش اموال تحقق پیدا نمی‌کند و در این زمینه باید فکر اساسی شکل گیرد.

وی درباره کسری بودجه گفت: سال قبل کسری بودجه داشتیم و با فروش اوراق و برداشت از صندوق توسعه چیز‌های دیگر را حل کردیم. افزون بر ۶۵۰ همت استقراض داریم؛ یعنی حدود بیش از ۲۰ درصد بودجه. دولت باید فکر‌های اساسی داشته باشد.  

وی افزود: در سال‌های اخیر کار‌های خوبی درباره معافیت مالیاتی شکل گرفت. مثلا به شرکت‌ها بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان معافیت مالیاتی ندهیم و امسال پایه‌های مالیاتی را افزایش دادیم و نکته دیگر آن است که در راستای فرار مالیاتی اقدامات خوبی در برنامه و لایحه بودجه داشتیم. حرکت خوبی شده است و بحث مالیات در کشور درحال پیدا کردن جایگاه خود است.

تا ۲۰ روز اول اردیبهشت بودجه را کامل به دولت تحویل می‌دهیم

حاجی بابایی گفت: این که می‌گوییم باید نفت را از بودجه بیرون بکشیم حرف اقتصادی درستی است. در سال ۱۴۰۳ ماهانه حدود ۱۰۰ همت رایانه مستقیم می‌دهیم. ۱۰۰ همت هم حقوق می‌دهیم. مجموع بودجه ما و با تبصره ۱۴ بیش از ۳ هزار همت است و ما باید برای این مشکلات تصمیم گیری کنیم. با مردم باید در اقتصاد شفاف حرف بزنیم. باید با مرم حرف زد و معیشت مردم را تضمین و اقتصاد را درست کنیم.

وی درباره آخرین وضعیت بودجه ۱۴۰۳ گفت:‌ اصل بودجه را به دولت دادیم و تنها بحث جداول مانده و در حال تنظیم آن هستیم و تا آخر هفته آینده کمیسیون‌های تخصصی نظرات خود را می‌دهند و پس از آن کار کمیسیون تلفیق شروع می‌شود و تا ۲۰ روز اول اردیبهشت بودجه را کامل به دولت تحویل می‌دهیم.

وی درباره پرونده طرح حساب واحد گفت:‌ تمام توان خود را در این زمینه قرار دادیم و حتی جریمه نیز برای اجرا نشدن آن تعیین کردیم و باید در همه موارد شفاف باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۳
سرمایه‌گذاری ترس به همراه دارد و جایی که ذره ای ناامنی و مشکلی باشد، سرمایه‌گذار ورود پیدا نمی‌کند. مردم هم در جایی سرمایه گذاری می‌کنند که برایشان مطمئن باشند و امنیت روحی و روانی و اجتماعی واقتصادی داشته باشند و این را باید دولت باید برایشان ایجاد کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۴ ۲۵ فروردين ۱۴۰۳
بزرگوار. من کارگر کارخانه چاپ دلار دارم .بانک مرکزی تو جیب بنده هست. انبار ذخایر طلا دارم این چه حرفی هست که می زنید .. دولت نمیتونه تورم رو کنترل کنه و خودش باعث گرونی هست ...مردم فقر و فقیر تر شدن. من نمیتونم تا موقعی که بمیرم خونه ۲۰ متری بخرم ... نمیتونم ماشین بخرم‌‌ .. کجاش میتونم به دولت کمک کنم....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۳
همسان سازی حقوق بازنشستگان هم اجرا نشد
Iran (Islamic Republic of)
م
۰۶:۰۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۳
حرفای قشنگ میزنی!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۱۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۳
وقتی اقتصاد را به دست سرمایه دار بدهید فاتحه مردم خوانده میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۳
چه کلکیه که همیشه تصویب بودجه به سال جدید میکشه ،چی از این طربق رو هاپولی میکنید و صداشم در نمیاد بامردم
صادق باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۳
بزرگوار اقتصاد که چسبندگی به دولت ندارد! این دولت است که دو دستی به اقتصاد چسبیده و ولکنش هم نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۳
کدوم مردم؟ ، هر جای این مملکت ظلمی شده حتی در دستگاه های دولتی به خاطر همین سپردن مسعولیت به مردم و شانه خالی کردن دولت از نظارت روی آن ها بوده. با این کار ها فقط جیب کسایی که پول دارند رو پر پول تر میکنید. همین بازاری ها پدر مردم در آوردن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۳
مگه اقتصادی هم مونده بدید دست مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
نمایندگان چرا پیگیر اجرای قوانیین مصوب مجلس نیستن
وزیر آموزش پرورش از پرداخت قانونی رفاهیات امتنا می کند.
#استیضاح وزیر آموزش و پرورش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۸ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
تو آدم خوب و دلسوزی برای ملت و کشور هستی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۲ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
حالا رهبری این مطلب رو بیان کرده و همگی از زیر و درشت در حالا تایید هستید انشالله که اقتصاددانها و متخصصین هم همین نظر را داشته باشند وگرنه باز با بی فکری و عدم تخصص و اینده نگری،اقتصاد کشور بیش از الان نابود خواهد شد. اگرچه حل مشکل اقتصادی کشور در گرو ایجاد ارتباط با دنیا است و اقتصاد مقاومتی و وااگذاری اقتصاد به مردم فقط فرار مسئولان از مشکلاتی است که برای ملت ایجاد کردند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
اقتصاد تازمانی که با دلار و طلا مبادله و حقوق بگیران به ریال دریافتی داشته باشند درست نمیشه ، حالا می خواد دست دولت باشه ویا دست مردم.
بهترین راه ایجاد واحد پولی جدید مستقل از دلار و کنار گذاشتن دلار و طلا از مبادله های داخلی هست .
Iran (Islamic Republic of)
تقی
۲۳:۱۳ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
مشکل اصلی تورم وگرانی ایران قیمت گذاری طلا باارز ازاد وتلگرامی ودلالی است که مبنای همه اجناس شده واتحادیه طلا لیدر همه سایتها وکانالها برای افزایش قیمت ارز شده بخاطر سود هنگفتی که میبرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۸ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
سلام در موضوع رتبه بندی فرهنگیان معلم بازنشسته ۱۴۰۰/۷/۱ هم رسیدگی شود تا از احکام رتبه برخوردار شوند .
Germany
Mohieddin
۲۲:۵۰ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
این آقا زمانی که وزیر تشریف داشتند بچه های بدبخت یک روستا که در اثر سهل‌انگاری مسئولین وقت آموزش و پرورش روزگارشان با بخاری غیر استاندار آتش گرفت از شدت تکبر کاذب که بهشان دست داده بود به خودشان اجازه ندادند بروند یک دلجویی ساده از آنها بعمل آورند . لعنت بر دار و دسته احمدی نژاد که از زور یی سودادی اقتصاد ایران را ویران کردند و آبرویی سیاسی برای ایرانیان باقی نگذاشتند . در دهن این آقا را باید یک جور بست که دیگر برای جامعه ایران نسخه دروغ کارشناس اقتصاد نشود .
United Arab Emirates
ناشناس
۲۲:۳۳ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
حرف رو همه میزنن
فعلا دست کانونهای ثروت و قدرت هست
Iran (Islamic Republic of)
ا
۲۲:۲۱ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
آره دیگه وضعیت خراب پول نفت نداریم وقت عذاب کشیدم هستش و معادن هم تحویل روسیه و چین ملت شدن صاحب مملکت.
Iran (Islamic Republic of)
حقوق بگیر بازنشسته
۲۲:۱۵ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
حقوق بازنشسته ها را همسان سازی کردی بس است .
Iran (Islamic Republic of)
حمایت از کارگران
۲۲:۰۹ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
به فکر حقوق کارگران باشید، همه ناراضی هستند...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۲ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
فعلا که سرمایه کشور متعلق به چهار درصدیهاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۵ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
جناب حاج بابایی ، شما اگه راست میگین، تلفن همراه خودتان را جواب دهید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۵ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
اقتصاد رو دست برخی دادید شدن هیولا و بی مهابا قیمت رو بالا می برند و دست دولت خالی مونده هیچ کاری نمی تونه انجام بده چون مالک نیست و مثل مردم فقط نظاره گر هست و این همان کلام نهج البلاغه هست که سرمایه مثل توپی دست ثروتمندان که بهم پاس می دن ثانیا اختلاف طبقاتی بیداد می کنه چه لزومی هست افرادی که بالای 20 میلیون حقوق می گیرن مثل پزشکان دوباره نرخ ویزیت اونها رو بالا ببرید مگه به خرجشون نمی رسن بعد سپور شهرداری بدبخت که 3 شب داره جارو میزنه زیر 10 تومن بگیره متاسفانه الگوی شما خارجیا هستن نه اسلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۷ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
دولت مدیریت یارانه نان را به مردم نمیده با واسطه نانوا به مردم یارانه میده کجای کاری میخوای اقتصاد را مردمی کنه!
آخرین اخبار