مهران فاطمی استاندار یزد در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان بافق گفت: اعتبارات محل ارزش افزوده بافق بیش از ۹ برابر افزایش یافت چراکه قبل از این دولت مبلغ ۱۴ و نیم میلیارد تومان پرداختی ارزش افزوده بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۱۰۷ میلیارد تومان افزایش یافته است.
او افزود: متولی و پاسخگوی عوارض ۲درصد شخص استاندار است، اما ما به شهرستان واگذار کردیم تا خودشان برای آن تصمیم بگیرند.
فاطمی بیان کرد: حتی یک ریال از این پول را در خارج از بافق هزینه نکردیم و این تدبیر مسئولان محلی است که کجا هزینه شود.
او گفت: عوارض ۲ درصد معادن باید برای تکمیل پروژههای نیمه تمام و نباید برای پرداخت حقوق هزینه شود و شاید تاکنون این پول بهتر میتوانست در شهرستان هزینه و صرف کارهای اولویتدار دیگری شود.
استاندار یزد ادامه داد: تخصیص اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی آن هم به صورت نقد برای بیمارستان ۹۶ تخت خوابی صورت گرفته است، اما پروژه مشکل پیمانکار داشت.
او خاطرنشان کرد: پیمانکاری برای این پروژه انتخاب شد که پیگیر و توانمند نیست که یا باید خلع ید شود که روند حقوقی آن طول میکشد و یا اینکه با ورود علوم پزشکی به عنوان دستگاه ناظر با همین پیمانکار ادامه یابد تا به اتمام برسد.
فاطمی بیان داشت: نظام تامین مالی که صرفا بر عهده بانکهاست، برای شرکتها و صنایع بزرگ جوابگو نیست و برای اینکه طرحهای توسعهای مجموعههای بزرگ بتواند به نتیجه برسد، نیاز به تامین سرمایه از بازار سرمایه دارند.
او افزود: باید طرحهای توسعهای در شرکت سنگ آهن مرکزی ایران-بافق رقم بخورد که نیازمند تامین سرمایه است.
استاندار یزد تصریح کرد: بورسی شدن شرکت سنگ آهن مرکزی یک ضرورت است، اما به سه شرط که شرط اول آن این است که پول تامین شده از محل بورس باید صرفا روی طرحهای توسعهای بنشیند نه اینکه صرف بدهی و موارد دیگر شود.
او ادامه داد: شرط دوم و سوم آن نیز این است که تعهدات قبلی شرکت و سهام ترجیحی کارگران باید تعیین تکلیف شود.
فاطمی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوال مربوط به کمبود نیروی انسانی ذر آموزش و پرورش بافق گفت: ما نه تنها در بحث آموزش و پرورش بلکه در ادارات هم مشکل نیروی انسانی داریم و این به علت وجود معادن و حقوقهای بالای آن است که کسی به حقوق کارمندی بسنده نمیکند.
دهقانیزاده رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد گفت: یکی از مسائل مهم استقرار این دولت تجهیز منابع مالی خوبی است که برای شهرستان از حوزههای مختلف در دستور کار قرار گرفته است.
او افزود: در سال ۱۳۹۹، حدود ۱۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان، در سال ۱۴۰۰، حدود ۳۳ میلیارد تومان، ۱۴۰۱، ۴۸ میلیارد تومان و در ۱۴۰۲ حدود ۵۱ میلیارد تومان، اعتبار تخصیص یافته به شهرستان بافق است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ این ۱۰ میلیارد به صورت اسناد خزانه بوده که قدرت اجرایی آن کم است، اما از سال ۱۴۰۰ اعتبارات، به صورت نقدی و با افزایش مبلغ، پرداخت شده است.
دهقانیزاده بیان کرد: در خصوص ۱۵ درصد حقوق دولتی، اینکه چقدر باید به استان برگردد تابع تصمیمات مجلس شورای اسلامی و قانون است.
او تصریح کرد: از این محل در سال ۱۴۰۱، ۲۰ میلیارد و در سال ۱۴۰۲، ۱۳ میلیارد تومان به پروژههای بافق تخصیص یافته است.
شاه حسینی معاون امور اقتصادی استانداری یزد گفت: سنگ آهن بافق ورشکسته نیست و نباید نگران این موضوع شد.
او افزود: سنگ آهن مرکزی ایران-بافق یکی از بنگاههای اقتصادی استان، کشور و حتی دنیا است که نه تنها ورشکسته نیست بلکه آینده بسیار خوبی هم دارد.
نادریان زاده رییس کل بنیاد مسکن استان گفت: سایت ۳۸ هکتاری باقرآباد تحویل و طراحی آن آماده شد که آماده سازی آن شروع شده که تا مرداد ماه نهایی میشود.
او افزود: ۶۵۰ قطعه در این ۳۸ هکتار قرار میگیرد که هم متقاضیان عادی هم متقاضیان جوانی جمعیت را پوشش میدهد.
خواجه رضایی مدیر کل راه و شهرسازی استان یزد نیز گفت: در زمینه تامین مسکن فرهنگیان، پیگیریهایی انجام و ۶۰۰ هکتار زمین در نظر گرفته شده است که دنبال مصوب شدن شهرک هستیم.
او افزود: یکی از صنعت شهرهایی که دنبال میشود صنعت شهر در بافق است که زمینهای آن احصا شده است.
در این نشست که بیش از سه ساعت برگزار شد مواردی از جمله خانوادگی بودن برخی از ادارات در بافق، عدم برگزاری نشست خبری توسط فرماندار بافق، مشکل جاده بافق بهاباد، مشکل مسکن فرهنگیان بافق، مشکل معلمان خرید خدمات، عدم تامین خوراک واحدهای صنعتی و فولادی بافق، درخواست فرمانداری ویژه بافق، اختصاص بخش برای منطقه سبزدشت بافق، درخواست وقت دیدار با استانداربرای فعالین رسانهای جوانههای بافق، عدم بکارگیری مدیران بافقی در ادارات، عدم اجرای عدالت دراختصاص اعتبارات به شهرستان ها، به تعطیلی کشاندن مرکز تحقیقات شتردربافق، سرمایه گذاری قطره چکانی صنایع در بافق علی رغم درآمدهای سرشاری که دارند، به خطر افتادن ذخیره آب منطقه دره انجیربه دلیل فعالیت معادن، کمبود معلم در بافق، عدم پاسخگویی فرماندار و مدیران شهرستانی به رسانه ها، درخواست انتصاب فرماندار بومی در بافق، اعتراض به بورسی شدن سنگ آهن بافق، خاموشی چاههای کشاورزی در تابستان سال گذشته و خسارت به کشاورزان مطرح و توسط استاندار و مدیران حاضر پاسخ داده شد.