اتحادیه اروپا و آمریکا گرچه همواره بر راهکار دو دولت برای پایان مناقشه فلسطین – اسراییل تاکید میورزند، اما در عمل هیچ اقدامی برای تحت فشار قرار دادن تل آویو به منظور پذیرش خواست فلسطینیان انجام نداده و شریک جرم رژیم صهیونیستی در نسل کشی در غزه به حساب میآیند. با این حال، جنگ اخیر باعث بلند شدن صداهای مخالف در غرب شده است.
به گزارش الجزیره، بلژیک از آمادگی خود برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین خبر داد.
بر این اساس، هاجا لهبیب، وزیر خارجه بلژیک در این باره گفت: بروکسل به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین را در هر زمان که وقتش برسد انجام خواهد داد.
وی که در حاشیه نشست ناتو سخن میگفت، خاطر نشان کرد: ما از واکنشهای بین المللی به جنگ غزه نگران هستیم. شورای امنیت سازمان ملل در ماه میلادی گذشته (مارس) با تصویب قطعنامهای خواستار استقرار فوری آتش بس در این باریکه شد، اما در عمل به آن توجهی صورت نگرفت.
راهکار دو دولت برای پایان مناقشه فلسطین – اسراییل براساس قطعنامه سازمان ملل است که طی آن ۷۸ درصد از سرزمین مادری فلسطین به حاکمیت تل آویو خواهد رسید و فلسطینیان تنها ۲۲ درصد از سرزمین خود را در منطقه غزه و کرانه باختری به پایتختی قدس شرقی در اختیار خواهند داشت.
با این حال، مقامات صهیونیست بارها اعلام کرده اند حاضر به بخشیدن این ۲۲ درصد به فلسطینیان نیستند. اکنون ۷۰۰ هزار صهیونیست در شهرکهای کرانه باختری مستقر هستند (معادل ۱۰ درصد از جمعیت اسراییل) و تل آویو میلیاردها دلار سرمایه گذاری در این منطقه انجام داده است.