معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری درخصوص بروز مسمومیت‌های اتفاقی ناشی از مصرف قارچ‌های سمی و خودرو در اوایل فصل بهار هشدار داد.

 دکتر رضا محمدی اظهار کرد: همه ساله با آغاز فصل بهار و بهبود شرایط مساعد در رشد قارچ‌های خودرو، با موجی از مسمومیت‌های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ‌های سمی مواجه هستیم که منجر به فوت، نارسایی کبد و بستری شدن بسیاری از هموطنانمان شده است.
 
وی با بیان اینکه تاکنون موردی از مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی در استان گزارش نشده است افزود: در شش ماه اول سال گذشته ۲۴۲ نفر بر اثر مسمومیت با قارچ سمی در کشور راهی بیمارستان شدند.
 
وی ادامه داد: پارسال بیشترین مسمومیت ناشی از قارچ‌های سمی در مناطق غربی، کوهستانی و یا مرطوب کشور به ویژه استان‌های کرمانشاه، آذربایجان غربی، لرستان، گلستان و کردستان، لرستان، همدان، قزوین و چهارمحال و بختیاری بود.
 
دکتر محمدی توصیه کرد: از مصرف قارچ‌های خودرو مخصوصا قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می‌رویند و یا قارچ‌های فله‌ای جمع آوری شده توسط افراد بومی، خودداری شود چرا که شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است.
 
وی تصریح کرد: مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی، نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.


بیشتر بخوانید


معاون غذا و دارو دانشگاه با بیان اینکه برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما هستند گفت: فرآیند‌های آماه سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نمی‌باشد.
 
وی در پایان توصیه کرد: در صورت بروز علایم و نشانه‌های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) از هرگونه خوددرمانی پرهیز و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کنید چراکه هرگونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ می‌شود.

برچسب ها: قارچ سمی ، مسمومیت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.