منصور بیجار اظهار داشت: قبل از انقلاب ۹۴ کیلومتر ریل راه آهن، حدفاصل ایستگاههای زاهدان تا میل ۷۲ مرزی میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان وجود داشته که سال ۱۲۹۷ به بهرهبرداری رسیده، اما هماکنون ۴۸۴ کیلومتر مسیر ریلی شامل زاهدان- کرمان، زاهدان- خاش و زاهدان- میل ۷۲ مرزی میرجاوه در استان وجود دارد.
معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان در تشریح شاخصترین عملکردهای عمرانی استان سیستان و بلوچستان در دولت سیزدهم در حوزه حمل و نقل ریلی، بیان کرد: مهمترین اقدام دولت سیزدهم در این حوزه تمرکز روی پروژه راهآهن چابهار- ایرانشهر- زاهدان بوده که طول مسیر آن ۶۳۳ کیلومتر است و از این مسیر خط راهآهن زاهدان- خاش به طول ۱۵۵ کیلومتر و پایانه مسافربری شهرستان خاش به بهرهبرداری رسیده و در حال حاضر به صورت روزانه قطار در این مسیر ریلی در حال تردد است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر پیشرفت فیزیکی پروژه راهآهن چابهار- ایرانشهر- زاهدان ۶۸ درصد است، افزود: همچنین احداث پروژه خط راهآهن زاهدان- زابل- میلک به طول ۲۶۴ کیلومتر که این مسیر ریلی در ۶ قطعه طراحی شده، دیگر اقدام شاخص دولت سیزدهم در زمینه حمل و نقل ریلی محسوب میشود.
بیجار خاطرنشان کرد: قبل از پیروزی انقلاب در استان سیستان و بلوچستان تنها یک بندر ماهیگری وجود داشته و بعد از انقلاب ۱۴ بندر ماهیگیری در استان احداث شده است.
وی در تشریح شاخصترین عملکردهای عمرانی استان در دولت سیزدهم در حوزه حمل و نقل دریایی، گفت: اهم اقدامات دولت در این حوزه شامل تجاریسازی بنادر شهرستان ساحلی زرآباد برای اولین بار در راستای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار، احداث و بهرهبرداری از بلندترین و پیشرفتهترین برج مراقبت، جستجو و نجات و کنترل ترافیک دریایی، تعمیر اساسی اسکله یک و پنج شهید کلانتری و اسکله شماره پنج شهید بهشتی، خرید، تحویل، نصب و راهاندازی سایت رادیویی خودکار UNMANNED سواحل استان جهت پوشش کامل رادیویی سواحل منطقه، خرید و نصب سامانه کنترل دسترسی بنادر چابهار و ایجاد زیرساخت و تأمین تجهیزات استراتژیک با ۵۷ پروژه عمرانی و تجهیزاتی فعال در سال ۱۴۰۱ با صرف اعتبار یک هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان بوده است.
معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان عنوان کرد: در حال حاضر بنادر بندر شهید کلانتری و بندر شهید بهشتی در جنوب استان ظرفیت تخلیه و بارگیری هشت میلیون تن کالا در سال را دارند.
بیجار در تشریح شاخصترین عملکردهای عمرانی استان سیستان و بلوچستان در دولت سیزدهم در حوزه حمل و نقل هوایی، اظهار داشت: افتتاح ۶۷ پروژه با اعتبار بالغ بر ۴۳ میلیارد تومان در فرودگاههای زاهدان، ایرانشهر، زابل و سراوان از شهریورماه سال ۱۴۰۰ تاکنون و تکمیل فاز منابع سوختی فرودگاه سراوان مهمترین این اقدامات بوده به نحوی که در حال حاضر دو روز در هفته مسیر پروازی تهران- سراوان و بلعکس برقرار شده و شاهد افزایش ۲۶ درصدی پرواز از فرودگاههای سیستان و بلوچستان در دولت سیزدهم هستیم.
معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان در تشریح شاخصترین عملکردهای عمرانی استان سیستان و بلوچستان در دولت سیزدهم در حوزه مسکن عنوان کرد: آغاز طرح چهار ساله نهضت ملی مسکن از شهریورماه سال ۱۴۰۰ مهمترین اقدام این حوزه بوده که در این طرح تعهد استان تأمین زمین برای احداث ۱۴۲ هزار و ۲۰۴ واحد مسکونی است و تاکنون اراضی تعداد ۱۴۹ هزار و ۱۰۱ واحد تأمین شده است.
وی افزود: آغاز عملیات اجرایی ۳۷ هزار و پنج واحد مسکونی شهری و روستایی متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن، اتمام نازک کاری چهار هزار و ۵۰۲ واحد اقدام نهضت ملی مسکن شهری با اعتبار هزینه شده سه هزار و ۱۵۲ میلیارد تومان، اتمام نازک کاری ۱۰ هزار و ۲۵۶ واحد اقدام نهضت ملی مسکن روستایی با اعتبار هزینه شده پنج هزار و ۱۲۸ میلیارد تومان، اتمام پنج هزار و ۷۱۹ واحد مسکن روستایی از ۶ هزار و ۷۱۰ سهمیه ابلاغی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در تفاهمنامههایی بین کمیته امداد، بنیاد مستضعفان، بهزیستی، بسیج سازندگی و سپاه پاسداران با اعتبار هزینه شده ۸۶۰ میلیارد تومان، اتمام سه هزار و ۲۵۸ واحد مسکن روستایی از ۱۱ هزار و ۹۵۰ سهمیه ابلاغی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در طرح ویژه ۱۴۰۱ با اعتبار هزینه شده ۶۵۲ میلیارد تومان مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در حوزه مسکن محسوب میشود.
همچنین دو هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی خسارت دیده از سیل دیماه ۱۴۰۰ استان در دست بازسازی و احداث بوده که از این تعداد یک هزار و ۹۷ واحد مسکونی با اعتبار هزینه شده ۲۱۶ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده است. ۶۰۰ واحد مسکونی آسیب دیده از سیل ۱۴۰۱ استان نیز در دست بازسازی است که از این تعداد ۵۴ واحد مسکونی با اعتبار هزینه شده ۱۲ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده است.