فرماندار رفسنجان با اشاره به اینکه تا سال گذشته تنها یک ایستگاه هواشناسی آن هم از نوع سیپنوتیک متعلق به اداره هواشناسی دمای هوا را در یک نقطه از شهرستان رصد و پایش میکرد گفت: با پیگیریهای لازم توسط شرکتهای صنعتی و معدنی توانستیم ۱۶ ایستگاه هواشناسی مختص پایش دمای هوای باغهای کشاورزری تهیه و نصب کنیم که خوشبختانه در فروردین امسال با کسب اطلاع از دادههای این ایستگاهها توزیع سوخت به موقع انجام و خطر سرمازدگی در باغها هم تا به حال رفع شده است.
حسین رضایی در این خصوص اظهار کرد: در سالهای ۵۸ و ۷۶ سرمازدگی بر درختان پسته رفسنجان عارض شد و تا سال ۹۴ تغیرات اقلیمی نداشتیم.
وی افزود: از سال ۹۴ تا کنون کمتر سالی بوده که این درختان دچار تغیرات اقلیمی و سرمازدگی شدند.
رضایی بیان کرد: سرمازدگی در طی سالهای اخیر باعث شده سرمایه ملی و ارز آور از دست برود لذا حلقه مفقوده این موضوع و نجات درختان از سرمازدگی کمبود ایستگاههای هواشناسی و به دنبال آن عدم تخصیص سهمیه سوخت بود.
رضایی بیان کرد: با کمک بخش خصوصی و شرکتهای صنعتی و معدنی و نیز جهاد کشاورزی استان و شهرستان توانستیم ۱۶ ایستگاه هواشناسی را خریداری و در نقاط مختلف شهرستان نصب و راه اندازی کنیم.
فرماندار رفسنجان ادامه داد: کشاورزان میتوانند توسط دادههای این ایستگاهها نسبت به افت دمای هوا در باغها اگاه شوند و در مقابله با سرمازدگی تمهیدات لازم را بیندیشند.
وی تصریح کرد: از هفته قبل طبق دادههای این ایستگاهها متوجه شدیم در روز ۱۱ فروردین افت دما را در باغهای کشاورزی داریم که با رایزنی توسط استاندار کرمان ۳۰۰ هزار لیتر سهمیه سوخت مثل فروردین سال قبل تهیه و بین باغداران توزیع کردیم.
رضایی گفت: اگر حمایتهای استاندار در تخصیص سهمیه سوخت جهت مقابله با سرمازدگی در سال گذشته و امسال نبود شاید نیمی از محصول از بین میرفت لذا قدردان این حمایتها هستیم.
وی افزود: راهکار مقابله با سرمازدگی در باغهای پسته روشن کردن بخاریهای باغی است این بخاریها همان حلبهای کوچک با ظرفیت ۳ الی ۴ لیتری هستند که سوخت گازوئیل در آنها قرار میگرد و در زمانی که دمای هوا ۳ تا ۴ درجه بالای صفر است باغداران باید این بخاریها را روشن کنند تا دو درجه دمای هوا افزایش یابد و خطر سرمازدگی پیش نیاید.