محمد کاظم منزوی در حاشیه نشست توسعه صادرات غیرنفتی استان اظهار داشت: براساس آمارهای اعلام شده تاکنون تعهد صادراتی استان به ۱۵۰ میلیون دلار رسیده است و انتظار میرود این رقم تا پایان سال به ۱۸۰ میلیون دلار افزایش یابد.
وی با بیان اینکه صادرات کالاهای استان از مبادی گمرکات سایر استانها از جمله مشکلات چهارمحال و بختیاری است، اظهار داشت: با مزیتهای ایجاد شده در گمرکات استان خیلی از صادرکنندگانی که از استانهای دیگر اقدام به صادرات میکردند و همچنین واردکنندگان امروز کار صادرات و واردات محصولات خود را از این استان دنبال میکنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: فرهنگسازی برای استفاده از قابلیتهای ایجاد شده در گمرک استان انجام شده و به عنوان یک دستور کار مهم در سال آینده نیز مورد توجه قرار دارد.
وی ادامه داد: تعهد صادراتی پیشبینی شده برای چهارمحال و بختیاری براساس توانمندی ایجاد شده در سال آینده ۱۴۰ میلیون دلار مشخص شده است.
منزوی یادآور شد: به طور قطع مزایای رونق صادرات به درآمد عمومی استان برمیگردد.
وی با اشاره به گرفتن مجوز ترخیص واردات موبایل برای گمرک چهارمحال و بختیاری گفت: گمرک استان قابلیتهای زیادی دارد که باید اطلاعرسانی شود.
منزوی با تاکید بر ضرورت اطلاعرسانی از ظرفیتهای ایجاد شده در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: به طور حتم اگر بازرگانان بدانند شرایط خوبی برای کسب و کار در استان وجود دارد از این قابلیتها و ظرفیتهای ایجاد شده بهره لازم را میبرند.
وی اضافه کرد: امروز بیشتر محصولات کشاورزی استان از جمله ماهی و بادام از طریق گمرک چهارمحال و بختیاری صادر میشود.
بندر خشک قابلیتی مهم برای چهارمحال و بختیاری
معاون هماهنگی امور اقتصادی چهارمحال و بختیاری در خصوص کسب موافقت اولیه برای راهاندازی بندر خشک در استان گفت: پروژه بندرخشک جزو اسناد آمایش سرزمینی این استان است.
وی اظهار داشت: بندر خشک منطقهای محصور در داخل دهکده لجستیک است که برای ترکیب، توزیع، تخلیه، بارگیری، نگهداری، بازرسیهای قانونی مربوط به جابهجایی و انجام تشریفات و کنترلهای گمرکی مرتبط با کالاهای بینالمللی فعالیت میکند.
منزوی ادامه داد: بندر خشک پایانهای میان نقلیهای درون است که به طور مستقیم با بنادر دریایی مرتبط است و از نظر وسایط نقلیه دارای ظرفیت بالایی است که مصرف کنندگان میتوانند واحدهای استاندارد کالا را از آن تحویل گرفته یا به آن تحویل دهند گویی این عمل را به شکل مستقیم در بنادر انجام میدهند.
وی اظهار داشت: انتظار میرود با فراخوان اداره کل حمل و نقل و راهداری سرمایهگذارخوبی در این بخش جذب شود.
منزوی با اشاره به تمرکز بندر خشک بر مساله حمل و نقل و لجستیک گفت: امروز ترانزیت به عنوان یکی از پردرآمدترین روشهای کاری در استانها مورد توجه قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه یکی از مهمترین جادههای شمالی - جنوبی کشور شامل جاده لردگان – ایذه – اهواز از چهارمحال و بختیاری میگذرد این مسیربه عنوان یک راه ارتباطی ترانزیتی مهم برای ایجاد بندر خشک به شمار آید.
وی تاکید کرد: با ایجاد بندر خشک بسیاری از بارهایی که قرار است از گمرکات جنوب به سمت شمال هدایت شود با توجه به توپوگرافی و اقلیم مناسب استان به جای تمرکز در جنوب از طریق این استان ارسال میشود.
منزوی تصریح کرد: دولت سیزدهم به تقویت حوزه صادرات و واردات توجه خاصی دارد و برای تحقق این مهم در چهارمحال و بختیاری اقدامات قابلتوجهی انجام شده است.
منزوی در خصوص تنظیم تقویم نمایشگاههای استان در سال ۱۴۰۳ گفت: با تمهیدات انجام شده نمایشگاههای جدیدی از جمله نمایشگاه صنایع دستی، گردشگری و تولیدات روستایی و نمایشگاه توانمندیهای صنایع کوچک، محصولات و خدمات استاندارد و رویکردهای فناوری است که برای نخستین بار سال آینده به صورت تخصصی در استان برپا میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: مشکل صادرات سیب زمینی از گمرک چهارمحال و بختیاری برطرف شده و تلاش میشود به زودی زمینه صادرات سیب زمینیهایی که در انبارها موجود است مهیا شود.
بیشتر بخوانید
وی یادآور شد: همچنین تکمیل انبارهای عمومی و ساختمان گمرک از سوی سرمایهگذار در دستور کار قرار دارد و امید میرود با توجه به اینکه زمین این موضوع در حال واگذاری بتوانیم سرمایه گذار خوبی را هم برای ایجاد انبارهای عمومی که یکی از مشکلات و چالشها در بحث صادرات است برطرف شود.