اکاترینا فوتینا افزود: بزرگترین کشورهای غربی در حوزه اقتصادی از جمله در زمینه غذا و انرژی، منجر به افزایش بی ثباتی در بازارهای جهانی کالا شد، این اتفاق مدتها قبل از شروع عملیات نظامی ویژه در اوکراین رخ داد.
وی خاطرنشان کرد که روسیه قاطعانه اظهارات تحریک آمیز هیاتهای اوکراین و اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه ما نظم نوین جهانی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار را به خطر میاندازیم، رد میکند.
این دیپلمات یادآور شد که حتی قبل از بحران ناشی از همهگیری کووید-۱۹، فدراسیون روسیه خاطرنشان کرد که اهداف توسعه پایدار اگر علل اصلی نوسانات بالای قیمتها، اول از همه، عدم تعادل از بین نرود، ممکن است کاملاً دست نیافتنی باشد.
وی ادامه داد: تهدیدات جهانی جدید ناشی از "تب تحریم کشورهای غربی" جایگزین این بیماری همه گیر شده است. مسکو "اقدامات محدود کننده یکجانبه را به عنوان ابزاری برای سرکوب استقلال سیاسی و اقتصادی کشورها" و غیرقابل قبول میداند.
فوتینا تصریح کرد، چنین اقداماتی در تضاد با هنجارهای عمومی پذیرفته شده حقوق بینالملل است، حاکمیت، حقوق و آزادیهای اساسی بشر را تضعیف و تلاشهای کشورها برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار و حل بحرانها را تضعیف میکند.
وی با بیان این که " غرب سناریوی ادامه جنگ تا آخرین بازمانده اوکراین رادنبال میکند "، ادامه داد، تحریمها به آسیبپذیرترین اقشار جامعه ضربه میزند و بطور قابل توجهی آنها را محدود و از سترسی به خدمات اولیه محروم میکند.
این دیپلمات تاکید کرد که روسیه در مواجهه با فشارهای خارجی بیسابقه از سوی کشورهایی که وسواس فکری برای تحمیل یک شکست استراتژیک به مسکو دارند، به کمک کشورهای در حال توسعه برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار، از جمله از طریق اجرای راهکارهای فنی تلاش میکند.
در سال ۲۰۱۵، کشورهای عضو سازمان ملل دستور کار ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار را تصویب کردند که شامل چندین هدف برای پایان دادن به فقر، حفظ منابع سیاره زمین و تضمین رفاه برای همه است.
منبع: ایرنا