استاد سطح خارج حوزه علمیه در یادداشتی به دوازده توصیه کاربردی برای ماه مبارک رمضان اشاره کرد.

حجت‌الاسلام علی نصیری، استاد سطح خارج حوزه علمیه تاکید کرد: اگر کسی در ماه مبارک رمضان هر روز حداقل یک جزء قرآن تلاوت نکند، قطعا خود را زیان کار بداند. حتی اگر کسی سواد و توان تلاوت قرآن را نداشته باشد، هر روز پنجاه بار سوره فاتحه بخواند.

متن یادداشت حجت‌الاسلام و المسلمین نصیری، استاد سطح خارج حوزه به شرح زیر است:

حسب سال‌ها تجربه درک ماه مبارک رمضان، مطالعه متون دینی و تفطن به رهنمون عالمان الهی چند نکته را به عنوان توصیه ماه مبارک رمضان قلمی می‌کنم:

نخست باید توجه داشت که اعمال و برنامه‌های عبادی ماه رمضان به سه سطح قابل تقسیم است:

سطح حداکثری ویژه اولیاء الهی

سطح میانی ویژه عالمان و دینداران متعبد

سطح حداقلی ویژه عموم مردم دیندار

آن چه در پی می‌آید مربوط به لایه سوم و عمومی است:

۱. اهتمام و التزام به روزه‌داری لازم است و نباید به هر بهانه‌ای افطار کرد؛ مثلا اگر کسی کار همراه با مشقت در دست دارد با نیت روزه وارد روز شود و در صورت مواجه شدن با عسر و حرج افطار کند آن هم از باب ادب به اقل غذا و آب اکتفا نماید.

۲. اهتمام به نماز‌های یومیه در همه ایام سال مورد تاکید است، اما در ماه ضیافت الهی بسیار آکد است. نماز‌ها اول وقت با توجه و آداب لازم اقامه شود.

۳. حتی المقدور نوافل شب و روز شامل ۳۴ رکعت در ماه مبارک ترک نشود و در صورت ضیق وقت و عدم تیسر، اهتمام به بخشی از آن‌ها مورد تاکید است؛ مثلا چهار رکعت نافله ظهر و عصر ترک نشود.

۴. اگر کسی در ماه مبارک رمضان هر روز حداقل یک جزء قرآن تلاوت نکند، قطعا خود را زیان کار بداند. حتی اگر کسی سواد و توان تلاوت قرآن را نداشته باشد، هر روز پنجاه بار سوره فاتحه بخواند. 

۵. ذکر «لا اله الا الله، استغر الله ربی و اتوب الیه» و تسبیحات اربعه را بسیار بگویید.

۶. بیداری سحر و تناول سحری مورد تاکید است، ضمن آن که زمینه اقامه نماز شب و ایفاد نماز صبح سر وقت را فراهم می‌آورد.

۷. وقت افطار وقت ناز و نیاز به خداوند است. اولا بدون اقامه نماز مغرب افطار نکنید و ثانیا پیش از افطار دست را بالا برده و ملحانه و ملتمسانه درخواست‌های خود را هر شب تکرار کنید.

۸. به هر میزان که می‌توانید حتی با بذل مبلغی ناچیز به عنوان افطاری در هر شب، در پاداش افطار مومنان در سرتاسر ماه رمضان شریک باشید.

۹. در ماه ضیافت الهی به آداب و اخلاق پسندیده اجتماعی بیش از هر زمان دیگر اهتمام بورزید: احترام ویژه به والدین، مودت زیاد به همسر و فرزندان، کاستن از بار زیر دستان و ... 

۱۰. مراقبت از در غلتیدن در انواع گناهان زبانی، چشمی، مالی و ... اکسیر اعظم در دریافت کارنامه قبولی از مدرسه رمضان است.

۱۱. اقامه حداقل یک نماز به جماعت و ترجیحا در مساجد و اهتمام به حضور در جمع مومنان در محافل مربوط به شب‌های قدر و نماز عید فطر مورد تاکید است.

۱۲. هر شب خواندن دعای افتتاح و بخشی از دعای ابوحمزه ثمالی و اقامه برخی از نماز‌های مستحبی هر چند به صورت نشسته توصیه می‌شود.

منبع: برنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۴ ۲۱ اسفند ۱۴۰۲
خداوند به همه توفیق عبادت در این ماه پر فضیلت را عنایت کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۱ ۲۱ اسفند ۱۴۰۲
ترک محرمات و انجام واجبات فراموش نشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۸ ۲۱ اسفند ۱۴۰۲
بسیار عالی .ماجور باشید انشالله.التماس دعای فرج
آخرین اخبار