رئیس مرکز پویانمایی صبا گفت: در فصل دوم فیلم «بازمانده» داستان بزرگ شدن کودکی که محور داستان بود و پیوستنش به گروه‌های مقاومت را به تصویر می‌کشیم.

محمدرضا کریمی صارمی دبیر سیزدهمین جشنواره پویانمایی تهران نشست «فلسطین، سرزمین مقدس» را محفلی دوستانه و خالصانه عنوان کرد که با هدف ایجاد جریانی جدید در جشنواره‌ها برای نشان دادن جنایات اسرائیل برگزار می‌شود.

وی با اشاره به یک انیمیشن کوتاه خارجی با موضوع جنایت اسرائیل در روستایی فلسطینی که در یکی از جشنواره‌های معتبر بین‌المللی به نمایش درآمد و باعث واکنش منفعلانه رژیم صهیونیستی شد، بیان کرد: امیدواریم بتوانیم کارگروهی تشکیل دهیم تا در آن آثاری با موضوع فلسطین تولید شود و بتوانیم حضور تولیدات در این حوزه را در جشنواره‌ها هموار کنیم.

بازمانده دو در راه است

در ادامه لیوانی رئیس مرکز پویانمایی صبا رسانه ملی نیز در ادامه این نشست، موضوع فلسطین را در مرحله نخست یک موضوع انسانی که کودکان فلسطینی بیش از دیگران در آن درگیر هستند، عنوان کرد و گفت: جنایات روزانه علیه کودکان فلسطینی دیگر بهانه‌ای برای سکوت کسانی که می‌خواهند از انسانیت دفاع کنند، باقی نمی‌گذارد. مرکز پویانمایی صبا در سال‌های گذشته با موضوع فلسطین تولیدات کوتاهی داشته و به تازگی هم با بازسازی فیلم «بازمانده» به صورت یک مینی سریال هفت قسمتی در این مسیر قدم برداشته است. در فصل اول این انیمیشن اتفاقات فیلم سینمایی «بازمانده» به تصویر درآمده و بنا داریم در فصل دوم آن داستان بزرگ شدن کودکی که محور داستان بود و پیوستنش به گروه‌های مقاومت را به تصویر بکشیم.

وی با اشاره به دوچندان شدن انگیزه ساخت آثار مربوط به فلسطین با توجه به اتفاق‌های اخیر غزه عنوان کرد: قصد داریم این فصل را نسبت به مسائل اخیر بازنویسی کنیم. در سال ۹۸ پس از دیدار با رهبر انقلاب به این فکر افتادیم که در راستای تبیین ماهیت اشغالگری، برای کودک، کار تولید کنیم که نتیجه آن ایده‌ای به نام «دشت پر ماجرا» شد که هم‌اکنون تولید شده و نوروز امسال از شبکه‌های سیما پخش می‌شود. همین حالا هم اعلام می‌کنم از ساخت سه کار در حوزه فلسطین حمایت می‌کنیم تا در سال آینده با همکاری و هماهنگی کانون در جشنواره‌ها به نمایش درآید و البته چنانچه این کار‌ها در ابعاد کوتاه امکان ساخت سریال داشته باشند، از ساخت آن حمایت خواهیم کرد.

بچه زرنگ یک میلیون و ۷۰۰هزار مخاطب داشته است

علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری با اشاره به فجایع انسانی در فلسطین و غزه و شهادت چندین هزار کودک و نوجوان گفت: ما هر کاری در دنیا می‌کردیم، نمی‌توانستیم ثابت کنیم که رژیم صهیونیستی چقدر وحشی است، ولی با اتفاقات اخیر خودشان این موضوع را اثبات کردند. کانون هم با توجه به ابزار‌هایی که دارد، می‌تواند در این زمینه موثر و فعال باشد. در دنیای امروز نمی‌توان تک صدا بود و باید همه نهاد‌های دغدغه‌مند با هم تجمیع شوند تا کار‌های بزرگ را به سرانجام برسانند.

وی با اشاره به نقش حمایتگری کانون در سال‌های اخیر ادامه داد: امسال با توجه به اتفاقات غزه قسمتی با عنوان «فلسطین، سرزمین مقدس» اضافه کردیم، چرا که سینمای کودک و نوجوان یک کار راهبردی است و پویانمایی یکی از مؤثرترین ابزار‌ها برای انتقال مفاهیم است. امروز از طریق پویانمایی هم می‌توانیم چهره پلید و خبیث اسرائیل را به مخاطبان انتقال دهیم و هم در آینده اثرگذار باشیم.

وی با بیان این‌که کانون از افرادی که از این دست کار‌ها بسازند، حمایت خواهد کرد گفت: امروز کانون از تکنیک فنی بسیار خوبی برخوردار است، ولی باید محتوای خوبی هم داشته باشیم که مبتنی بر فرهنگ ایرانی اسلامی باشد، مثل «بچه زرنگ» که یک میلیون و ۷۰۰هزار مخاطب داشته است. امروز دست ما به فلسطین نمی‌رسد، ولی در کنار هم می‌توانیم کار‌های بزرگی انجام دهیم، ما هم از تولید سه پروژه در این زمینه حمایت می‌کنیم.

تولید پویانمایی با محوریت غزه

محمد حمیدی مقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در نشست فلسطین، سرزمین مقدس در سیزدهمین جشنواره پویانمایی تهران گفت: ما دو اثر پویانمایی در حال تولید درباره غزه داریم. با توجه به این جلسه و اهمیت مسئله غزه از تولید سه پویانمایی دیگر در این حوزه حمایت خواهیم کرد. موجی که در جشنواره برلین به عنوان یکی از سیاسی‌ترین جشنواره‌های جهان علیه رژیم صهیونیستی شکل گرفت، ادامه خواهد یافت و همدلی با مردم غزه در فستیوال‌های آینده مثل زاگرب، انسی و … استمرار خواهد داشت.

وی ادامه داد: از این فضا باید استفاده کرد و در کنار توجه به مستندسازی، در حوزه پویانمایی هم محتوا تولید کرد. ما در جشنواره هفدهم سینماحقیقت بخش ویژه غزه داشتیم و صندوق حمایت مالی غزه را برای حمایت از فیلمسازان بین‌المللی علاقه‌مند به این حوزه راه‌اندازی کردیم.

مدیر عامل مرکز گسترش عنوان کرد: با توجه به استقبالی که فیلمسازان خارجی از فراخوان صندوق حمایت مالی غزه داشتند، احتمالا هنرمندان فراوانی در لبنان و کشور‌های همسو هستند که می‌خواهند انیمیشن درباره این موضوع تولید کنند، اما حمایت مالی ندارند، با مرکزیت کانون و جشنواره پویانمایی و همراهی مرکز گسترش، حوزه هنری و نهاد‌هایی از این دست می‌توان به تولید آثاری باارزش اندیشید.

در پایان این نشست ارتباطی تصویری با خبرنگار فلسطینی حاضر در غزه انجام شد. این خبرنگار با فاجعه‌بار خواندن اوضاع غزه، وضعیت کودکان آسیب‌دیده را وحشتناک توصیف کرد.

سیزدهمین دوره جشنواره پویانمایی تهران همچون دوره‌های گذشته در چهار بخش مسابقه، خارج از مسابقه، نمایش ویژه و چشم‌انداز از روز ۱۳ تا ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ در حال برگزاری است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.