محمدکاظم کاظمی شاعر و پژوهشگر نام آشنای زبان فارسی در کانال تلگرامی خود با اعلام این خبر نوشت که استاد مایل هروی با بیش از نیم قرن کار مدام در عرصهٔ ادبیات، متون عرفانی و تصحیح متون، یکی از مفاخر علمی کل قلمرو زبان فارسی است. آثار او در این عرصهها، جزء آثار و منابع دست اول پژوهش به حساب میآید، به خصوص در حوزهٔ نقد و تاریخ نسخهپردازی و تصحیح متون که بعید به نظر میآید هیچ شخصی در کل این چند کشور فارسیزبان، بدین مایه آثار ارزشمند تألیف کرده باشد. از این جمله است «نقد و تصحیح متون» و «تاریخ نسخهپردازی و تصحیح انتقادی نسخههای خطی». افزون بر اینها آثار گرانقدر دیگری همچون «شیخ عبدالرحمان جامی»، «خاصیت آینگی» (دربارهٔ عینالقضات همدانی)، «اندر غزل خویش نهان خواهم گشتن» (دربارهٔ سماعنامههای فارسی) و بسیار کتابهای مهم دیگر از ایشان منتشر شده است.
استاد مایل هروی در سالهای اخیر بسیار ناملایمات و نیز مشکلات جسمی را از سر گذرانده است و اکنون در شهر گلبهار، در جوار فرزند گرامیاش شهابالدین مایل هروی زندگی میکند.
یکی از دغدغههای استاد مایل، تجدید چاپ کتابهایش بود، به ویژه که بسیاری از آنها از تجدید چاپ باز مانده بود، در حالی که متقاضیانی داشت. چنین بود که «بنیاد فرهنگی مایل هروی» با مدیریت شهابالدین مایل تشکیل شده و بازنشر کتابهای استاد را بر سر دست گرفته است.
در چند ماه گذشته شش عنوان از کتابهای استاد با حمایت مالی شهابالدین مایل و از سوی بنیاد فرهنگی مایل هروی تجدید چاپ شده است. تعدادی دیگر نیز در دست کار است.
همچنین سایت اینترنتی بنیاد نیز تأسیس شده و خرید اینترنتی این کتابها از طریق سایت نیز امکانپذیر است.