سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران به تسریع در برداشت تمامی میوه‌های رسیده و باقیمانده مرکبات تاکید کرد.

بابک مومنی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اهمیت مبارزه زمستانه با آفت خطرناک و خسارتزای مگس مدیترانه‌ای به تسریع در برداشت تمامی میوه‌های رسیده و باقیمانده مرکبات به ویژه در حاشیه جاده‌ها و پیاده رو در شهر‌ها و شهرک‌ها تاکید کرد.

او با اشاره به شرایط ویژه آب و هوایی امسال و آمار کم سابقه گرمای هوا در فصل پاییز و زمستان که موجب ادامه فعالیت و چرخه زندگی آفت تا این زمان شد، افزود: با توجه به تجربیات چندین ساله حضور و فعالیت آفت مگس میوه مدیترانه‌ای در باغات استان، وجود میوه‌های مرکبات باقیمانده روی درختان به ویژه نارنج بعنوان اولین و مهمترین میزبان در اوایل فصل بهار بوده و کانون‌های اولیه آلودگی از میوه‌های نارنج سال قبل شکل می‌گیرد.

مومنی گفت: با توجه به اهمیت کاهش جمعیت زمستانگذران و پیشگیری از شکل گیری کانون‌های اولیه آلودگی، ضرورت مبارزه گسترده با مگس میوه به روش کاملاٌ غیرشیمیایی در فصل زمستان به ویژه امسال با مشارکت گسترده باغداران، همکاری و مساعدت همه نهاد‌های اجرایی ذیربط استان در اطلاع رسانی نکات فنی از طریق رسانه‌های استانی و صدا و سیما، سازمان پدافند غیرعامل استان، فرمانداری ها، شهرداری ها، دهیاری‌ها و شورا‌های اسلامی روستا‌ها بسیار مهم و مثمر ثمر خواهد بود.

او تسریع در برداشت تمامی میوه‌های رسیده و باقیمانده مرکبات به ویزه در حاشیه جاده‌ها و پیاده رو در شهر‌ها و شهرک ها، جمع آوری و دفن همه میوه‌های ریخته شده پای درختان در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک را از مهمترین نکات فنی برای مبارزه زمستانه با آفت مگس مدیترانه‌ای برشمرد.

مومنی با اشاره به حساسیت مراحل مختلف رشدی آفت به ویژه شفیره آفت به سرما، افزود: پابیل کردن یا شخم سطحی سایه انداز درختان سیاه ریشه و مرکبات برای از بین بردن شفیره‌های موجود در خاک بسیار موثر بوده و در کاهش جمعیت انتقالی نقش بسزایی دارد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران جلوگیری از ریختن میوه‌های پوسیده و ضایعات انبار و سورتینگ‌ها در حاشیه جاده، رودخانه‌ها و فضای باز و رعایت ضوابط بهداشتی دفن میوه‌ها در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک را مورد تاکید قرار داد و گفت: پاکسازی و برداشت کامل میوه‌های نارنج حداکثر تا پایان اسفند ماه برای مبارزه با مگس میوه الزامی است.

او در خاتمه به رعایت و انجام نکات فنی مذکور در خانه سراها، ویلاسراها، شهرک‌های ساحلی، ادارات دولتی، پارک‌ها و فضای سبز شهری و روستایی که دارای درختان میزبان مگس میوه مانند مرکبات، هلو و شلیل، انجیر، خرمالو، سیب، گلابی و انار می‌باشند، تاکید کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار