تولیت آستان مقدس حضرت شاهچراغ (ع) گفت: شرکت در انتخابات در حقیقت اعلام پشتیبانی همه جانبه از اصل نظام اسلامی و لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب است.

ابراهیم کلانتری در سومین جلسه از سلسله مباحث «حیات طیبه» ضمن تبریک میلاد با سعادت قطب عالم امکان، حضرت بقیة الله الأعظم، امام عصر (عج)، خطاب به خدام حرم مطهر گفت: در کنار خدمت به ساحت ملکوتی اهل بیت (ع)، نشست‌های معنوی همچون «حیات طیبه» جزء واجبات کار است. تلاش کنیم همچنان‌که افتخار خادمی اهل‌بیت (ع) را دارا هستیم، روز به روز شناخت ما افزایش و آگاهی‌های ما ارتقاء یابد و نسبت به وظایفی که بر عهده داریم آشناتر شویم.

او در ادامه ضمن تاکید بر اهمیت آگاهی و شناخت در زندگی، به کلامی از امام علی (ع)، در این زمینه اشاره کرد و گفت: امیرالمؤمنین (ع) در یک جمله کوتاه، نکته بسیار بزرگی را مطرح فرمودند: «حرکتى نیست مگر اینکه تو در آن حرکت نیاز به شناختن دارى.» هر حرکتی نیازمند شناخت است. حتی گاهی انسان یک کلمه را که مطرح می‌کند، اگر معرفت نداشته باشد، ممکن است همان کلمه، انسان را جهنمی کند. گاهی یک نگاه، یا یک اخم و یا یک موضع‌گیری، ممکن است سرنوشت انسان را کاملاً تغییر دهد.

کلانتری گفت: بعضی سؤال می‌کنند که چرا خداوند عالم برزخ را خلق کرده است؟ آیا بهتر نیست زمانی‌که انسان از دنیا می‌رود، مورد محاسبه قرار بگیرد و تکلیف بهشت و جهنم او روشن شود؟ این معطلی برای چیست؟ از زمان خلقت انسان تا امروز، میلیارد‌ها انسان از دنیا رفته‌اند و همچنان در برزخ، معطل هستند، تا کی این معطلی ادامه دارد؟ زمانی که عمر دنیا تمام شود و در صور دمیده شود؛ (سوره زمر، آیه۶۸) یعنی، «و صیحه‌ای در صور (اسرافیل) بدمند تا جز آن که خدا (بقای او) خواسته دیگر هر که در آسمان‌ها و زمین است همه یکسر مدهوش مرگ شوند، آن‌گاه صیحه دیگری در آن دمیده شود که ناگاه خلایق همه (از خواب مرگ) بر خیزند و نظاره (واقعه محشر) کنند».
 
او با بیان اینکه میلیارد‌ها انسان در عالم برزخ و عالم ارواح هستند، گفت: عده‌ای در عذاب برزخی و عده‌ای در نعمت برزخی هستند تا عمر دنیا تمام شده و قیامت برپا و حساب و کتاب شروع شود و بعد از آن تکلیف انسان‌ها مشخص می‌شود که کدامیک بهشتی و کدامیک جهنمی هستند؛ بهتر نیست هر کس از دنیا می‌رود، حساب و کتاب شود و عاقبت بهشت و جهنمی‌اش روشن شود؟ باید دید فلسفه وجودی عالم برزخ در دستگاه آفرینش الهی چیست؟ در پاسخ باید گفت؛ با مرگ انسان، پرونده اعمال بسته نمی‌شود، زیرا وقتی انسان در دنیا کاری را انجام می‌دهد یا صحبتی کرده و موضعی را اتخاذ می‌کند،

کلانتری ادامه داد: این امر به ظاهر تمام شده است، اما آثار آن ممکن است تا سال‌ها ادامه داشته باشد. آثار این عمل در پرونده انسان تا زمانی‌که دنیا تمام شود، ثبت می‌شود. به عنوان مثال سنگی را در استخری می‌اندازید، موجی را پدید می‌آورد و همچنان پیش می‌رود تا به دیوار برسد. عمل ما نیز چنین است. در یک جلسه‌ای ممکن است به یک نفر حرفی را بزنیم که با این صحبت، دل او را رنجانده باشیم. این فرد ممکن است به منزل که می‌رود به‌خاطر این ناراحتی، رفتار ناصحیحی را نسبت به فرزند خود انجام دهد. این رفتار ناصحیح بر روی کودک تأثیر می‌گذارد، به مدرسه که می‌رود، به‌دلیل وجود این ناراحتی و عقده، ضربه‌ای به همکلاسی خود می‌زند. آن کودک دیگر نیز به دلیل انتقام، ممکن است تخلفی را مرتکب شود.

تولیت حرم مطهر با بیان این نکته که یک حرف نابجا و نادرست و یک حرکت ناشایست، ده‌ها اثر نادرست را می‌تواند به‌دنبال داشته باشد، گفت: بخشی از تمام این اعمال، در پرونده فردِ اول ثبت می‌شود. گاهی از همین حرف ناحقِ ما، دزد‌ها سر بر می‌آورند، انسان‌های جانی شکل می‌گیرند و حتی جامعه‌ای به فساد کشیده می‌شود.

کلانتری ادامه داد: گاهی یک نفر حقیقتاً از یک گناه خاص، ترس و واهمه دارد؛ در جلسه‌ای بحثی پیش می‌آید و در مورد آن گناه صحبت می‌شود، در همان حین، صحبتی به میان می‌آید که ترس آن فرد کم می‌شود و باعث می‌شود که آن فرد همان گناه را مرتکب می‌شود. گویا منتظر بود یک نفر پیدا شود و یک چراغ سبز به او نشان دهد و فکرش راحت شود. همان یک گناه تمام نمی‌شود و ممکن است ده نفر دیگر را به فساد بکشاند و آن‌ها نیز هر کدام نفرات دیگری را به این گناه سوق دهند. گاهی افراد دقت نمی‌کنند؛ که این از نظر تربیتی خطای بزرگی است. ممکن است مادری در حضور فرزند خود، درباره مسائل زندگی صحبت کند و متوجه آثار صحبت‌های خود نباشد. این صحبت‌ها ممکن است برای یک مادر، عادی باشد، ولی برای یک کودک، عادی نیست. باید از تبعات آن ترسید. چرا که اگر کودک در معرض میدان عمل قرار گیرد، دست به اقدام خواهد زد.

او اظهار کرد: پرونده انسان با مرگ او بسته نمی‌شود و حساب او همچنان باز است و علی‌الدوام گناهان و یا ثواب‌ها وارد پرونده او می‌شوند، همان‌هایی که دیگران مرتکب آن می‌شوند.  باید دقت کنیم، ذره ذره حرکاتمان بر اساس فرمایش امیرالمؤمنین (ع) همراه با شناخت باشد، اگر بدون شناخت اقدام کنیم، با مشکل مواجه خواهیم شد. بخشی از وظایف این جلسات، همین مبحث معرفت افزایی و شناخت است. 
 
کلانتری بیان کرد: در این عصر پیچیده و مملو از ظرافت‌ها، جهش‌ها و پیچ و خم‌های بسیار پیچیده معرفتی، دینی و عملی باید مراقب بود. این امر قابل توقف نیست و کل جهان طی دو دهه آینده از جهات مختلف متحول خواهد شد و تغییر خواهد کرد؛ هم به لحاظ اقلیمی، که طی ده تا بیست سال آینده، اقلیم‌ها در کره خاکی تغییر خواهند کرد، یعنی مناطق پرباران، کم باران شده و بالعکس؛ هم قطب‌های قدرت، تغییر خواهد کرد.

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام بابیان اینکه خود سازندگان فضای، مجازی از فضای مجازی خسته‌اند، گفت: اگر می‌خواهیم در دنیای جدید نقش‌آفرین باشیم و از مصیبت‌های عصر جدید در امان باشیم، باید راهی را که پیامبر (ص) معین کرده است، طی کنیم. 
 
او در ادامه با اشاره به اهمیت انتخابات پیش رو گفت: شرکت در انتخابات را وظیفه خود بدانیم که همانا تمسک به قرآن و سنت است. انتخابات دارای اهمیت زیادی است.

کلانتری گفت: انتخابات ۱۱ اسفند، تنها بحث مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان نیست. قدرت‌هایی که از انقلاب اسلامی ضربه خورده‌اند، برای رشد منطقه نفوذ قدرت خود، دست و پا می‌زنند تا این گوشه جهان که افتخار بزرگ انقلاب اسلامی است و بر پایه کتاب و سنت شکل گرفته را هدف قرار دهند. شرکت در این انتخابات، در حقیقت اعلام پشتیبانی همه جانبه از اصل نظام اسلامی و لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) است که بار‌ها در مورد اهمیت انتخابات تأکید فرمودند.

او گفت: یک رأی هم در این‌جا، دارای اهمیت است. از خانواده و نزدیکان خود شروع کنید، آنگاه ببینید که چگونه حماسه بزرگی شکل خواهد گرفت. حماسه انتخابات پیشِ رو، پشتیبانی و اعلام بیعت با اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و قرآن کریم است. اعلام بیعت با حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و امام عصر (عج) است. تنها پرچمی که در دنیا با افتخار اعلام می‌کند که ما زمینه ساز انقلاب جهانی امام عصر (عج) هستیم، همین پرچم نظام مقدس جمهوری اسلامی است. باید این پرچم را مقتدر، بالا نگه داشت و انتخابات یکی از راه‌های بالا نگهداشتن این پرچم است. هر یک رأی، به مثابه یک موشک بالستیک به قلب دشمنان انقلاب و اسلام و اهل بیت عصمت و طهارت است، که آن را جدی بگیریم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.