محمدرضا هاجری در نطق پیش از دستور جلسه علنی این شورا گفت: در بعضی از کلانشهرها مانند تهران، شهردار شب راهاندازی شده است، هر منطقه شهرداری توسط شهردار شب، کارهای مربوطه را پیگیری میکنند.
او افزود: ضروری است کلانشهر شیراز، شهردار شب داشته باشد. علاوه بر سازمانهای آتش نشانی و بحران، شهردار شب در شیراز از مرکزی تا مناطق یازدهگانه لازم است، مسئولان شب از میان معاونین، بهصورت نوبتی در هفته بهرهمند شوند تا کارها، با سرعت بیشتر و نظارت کاملتر پیش برود.
هاجری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه یکی از اهداف آموزش و حقوق شهروندی در کنار ترویج و تبلیغ آداب معاشرت و سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی، کمک به سلامتی، شادابی و نشاط اجتماعی است، گفت: استفاده بی رویه از نمک، شکر و فست فودها نه تنها سلامتی مردم را در تمامی مقاطع سنی هدف قرار داده، انواع و اقسام بیماریها را توسعه داده است، سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی را به استحاله میکشاند.
او ادامه داد: اساتید پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی لازم است از تمامی بستر و ظرفیتهای ارتباطی بهره برده است، با آموزش و تذکرات پزشکی برای سلامتی مردم قیام کنند و با پیشگیری، سلامتی، نشاط و شادابی شهروندان را ارتقا و تعالی بخشند. شورا و شهرداری بهصورت تمام قد از طرح و برنامههای کاربردی علوم پزشکی در حوزه پیشگیری از بیماری، حمایت عملی خواهد کرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت (ع) شورای اسلامی شهر شیراز همچنین گفت: به قول مرحوم علامه ذوالفنون آیتالله حائری شیرازی، همانطور که برای مرگ همنوعان، آداب، برنامه و الگوی مناسب داریم، لازم است برای تولد و عروسی هم آداب، طرح، برنامه و الگوی خوب بدون آفت و هنجار داشته باشیم.
او گفت: برای پرکردن اوقات فراغت تمامی مقاطع سنی اگر بستر و ظرفیتسازی نکنیم، خسران میبینیم. هر روز ۲۴ ساعت و ۱۴۴۰ دقیقه است. هر فردی سالانه بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ ساعت اوقات فراغت دارد با میانگین حدود ۵ ساعت در روز. چنانچه سلامتی جسم و جان شهروندان برایمان مهم است که هست، باید تمامی دستگاهها و متولیان، دست به دست هم داده در تمام محلات و مناطق حتی کوچهها، مدارس و دانشگاهها برای پر کردن اوقات فراغت، بسترسازی کنیم و امکانات لازم را آسان و ارزان مهیا سازیم. این کار هزینهبر است، اما برای حفظ و صیانت از منابع و ظرفیت انسانی آیندهساز کشور و شهر سرمایهگذاری است.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شرکت در انتخابات در تمامی نظامات اجتماعی، حق و تکلیف است، افزود: چنانچه خواستار تغییر و تحول و دگرگونی هستیم، باید مطالبات، توقعات و خواستهها از دل صندوقهای رأی بیرون آیند. قهر با انتخابات و صندوقهای رأی که دشمنان بیرونی و عوامل داخلی، با صد زبان و ترفند، آن را تبلیغ میکنند، منافع، امنیت و مصلحت ملی را هدف تیرهای زهرآگین قرار داده است.
او ادامه داد: مردم بزرگوار، باغیرت و شریف، چنانچه از وضع موجود ناراحت هستند، با حضور گسترده در پای صندوقهای رأی، حافظ منافع ملی بوده و دشمنان را کمافیالسابق ناکام و نا امید میکنند. میزان مشارکت مردم میتواند در اصلاح وضع موجود، اثرگذار باشد.
هاجری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به گفته سرپرست شهرهای جدید کشور، ۲۷ شهر جدید در سواحل جنوبی ایران ساخته میشود. ساخت شهر جدید خلیج فارس و مکران مرکزی در مناطق ساحلی استان هرمزگان آغاز شده، ضروری است بزرگان فارس، پیگیری کنند، اتصال فارس به دریا عملیاتی شود. حداقل یکی از شهرهای ساحلی در منطقه پارسیان توسط فارس ساخته و اتصال از طریق شهر نوساز انجام گیرد.