سلبریتی‌ها و کوروش کمپانی؛ رفاقت با دزد و شراکت با مالباخته

با انتشار خبر کلاهبرداری کوروش کمپانی، بار دیگر موضوع نقش سلبریتی‌ها و مسئولیت‌شان درباره اقداماتی که انجام می‌دهند مورد توجه قرار گرفت.

سلبریتی‌ها و بلاگر‌هایی که خود را برای اظهارنظر در هر امری محق می‌دانند، این‌بار با چالشی به نام «کوروش کمپانی» مواجه شده‌اند؛ چالشی که به نظر می‌رسد به جز یکی ـ دو مورد، مابقی تصمیم گرفته‌اند با سوءاستفاده از نبود قوانین و مقررات محکم و شفاف درباره مسؤولیت تبلیغ‌کنندگان، سکوت پیشه کرده و از این چالش نیز مانند ده‌ها مورد دیگری که مردم را به امری سوق داده، اما مسؤولیت آن را نپذیرفتند، عبور کنند.

این‌روز‌ها سلبریتی‌ها همه جا هستند، از اظهارنظر درباره انتخابات و امورپزشکی گرفته تا تبلیغ رستوران و محصولات آرایشی و بهداشتی و .... تعداد دنبال‌کننده‌ها و طرفدارانشان اعتماد به نفس کاذبی در آنان ایجاد کرده که خود را محق هرگونه اظهارنظری بدانند. این رویه صرفا هم محدود به ایران نیست و حتی در آمریکا نیز اعضای ستاد انتخاباتی دو نامزد اصلی چشم به حمایت خواننده‌ای دوخته‌اند که گفته می‌شود امکان تغییر آرا را تا حدود ۲۰ درصد در اختیار دارد. آنها، اما هیچگاه در برابر اقدامات خود پاسخگو نبودند و تازه‌ترین نمونه آن در ایران سلبریتی‌ها و بلاگر‌هایی هستند که هزاران نفر را به سمت پیش خرید تلفن همراه از کوروش کمپانی هدایت کرده و حالا که پرونده کلاهبرداری این شرکت و فرار مدیرعامل آن به خارج از ایران خبرساز شده، اکثرشان سکوت پیشه کرده‌اند. انگار نه انگار که هزاران نفر، امروز با اعتماد به آنان مالباخته شده‌اند.

کوروش کمپانی از کجا آمد؟
در روز‌های اخیر خبری مبنی بر فرار مالک اصلی شرکتی به نام کوروش کمپانی بر سر زبان‌ها افتاد. شرکتی که تحت عنوان «کوروش پردازان آی‌سا» در تاریخ هشتم بهمن ماه سال ۱۳۹۹ با مسئولیت محدود، شماره ثبت ۵۷۲۲۱۰ و شناسه ملی ۱۴۰۰۹۷۶۳۲۶۹ به ثبت رسیده است. مدیران کوروش کمپانی به مردم وعده داده بودند که با دریافت مبلغ تنها ۲۰ میلیون تومان و پس از گذشت بین ۴۵ تا ۵۰ روز، تلفن‌های همراه آیفون ۱۳ که قیمت آن در بازار در حدود ۵۰ میلیون تومان است، را به دست خریداران برسانند.

انتشار این وعده، اما با کمک سلبریتی‌ها، بلاگر‌ها و چند رسانه تصویری در فضای مجازی فراگیر شد. تا جایی که صفحه این شرکت در اینستاگرام که در ابتدای فعالیتش محدود به تعمیرات تلفن همراه و آموزش ترفند‌های نرم‌افزار‌های موبایلی بود با تبلیغات منتشر شده در صفحات مجازی سلبریتی‌ها به بیش از یک میلیون دنبال کننده رسید. حتی یکی از رسانه‌های مجازی که به انجام مصاحبه‌های پولی با چهره‌های کمترشناخته شده مشهور است، در گزارشی از نبوغ مدیرعامل ۲۴ ساله این شرکت نوشت. در نهایت نیز مدیران این شرکت پس از اعلام فرخوان‌ها و تخفیف‌های بسیار، با پول‌های دریافتی از مردم، به خارج از کشور متواری شدند.

چه کسانی برای کوروش کمپانی تبلیغ کردند؟
در تبلیغات منتشر شده برای کوروش کمپانی نیز نام‌های آشنای بسیاری به چشم می‌خورد. نام‌هایی گرچه اسامی‌شان پس از فرار مدیرعامل این شرکت به خارج از کشور و اطلاع مردم از کلاهبرداری این شرکت از بخش هایلایت «چهره‌ها» در اینستاگرام این شرکت حذف شد، اما همچنان با جستجویی ساده در فضای مجازی قابل مشاهده است. اسامی بازیگران، ورزشکاران و بلاگر‌هایی نظیر علیرضا بیرانوند، اکبر عبدی، نیوشا ضیغمی، فاطمه گودرزی، حسین کنعانی‌زادگان، احمد ایراندوست، حسن ریوندی، محسن ابراهیم‌زاده، منوچهر هادی، یوسف تیموری، سیدجواد هاشمی، رضا شفیعی جم، مهدی مهدی‌پور، بهرنگ علوی، الهام حمیدی، محسن افشانی، متن ستوده، هادی ساعی، نیما شاهرخ‌شاهی، محمد امین کریم‌پور، محمد معماریان، صادق سپدرودی (صادق بوقی)، هادی چوپان، مریم مومن، خواهران منصوریان و ... در میان تبلیغ کنندگان این شرکت به چشم می‌خورد.

حضور چهره‌ها در دفتر کوروش کمپانی

حضور برخی از چهره‌های شناخته شده در دفتر کوروش کمپانی

ورود پلیس به پرونده کوروش کمپانی
اواخر هفته گذشته بود که خبر‌هایی مبنی بر کلاهبرداری کوروش کمپانی در فضای مجازی منتشر شد. خبری که خیلی زود فراگیر شد و مالباختگان را به دفتر مرکزی این شرکت در غرب تهران کشاند. درپی این اقدام پلیس امنیت اقتصادی نیز به موضوع ورود کرد. سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در این خصوص گفته بود: «درپی تبلیغات خارج از ضوابط و پایین‌تر از قیمت بازار شرکتی با عنوان «کوروش کمپانی» برای فروش گوشی تلفن همراه، مراتب در دستور کارآگاهان پلیس امنیت اقتصادی قرار داده شد. با بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد که اعضای این شرکت با تبلیغات گسترده و سوءاستفاده از برخی چهره‌های شناخته شده با تبلیغ فروش گوشی تلفن همراه به قیمت پایین با دریافت مبالغی با وعده تحویل ۴۵ روزه اقدام به ثبت نام از شهروندان کرده‌اند.

رحیمی همچنین گفته بود که متهم اصلی این پرونده قبل از تشکیل پرونده متواری شده، اما با اقدامات صورت گرفته یکی از اعضای اصلی این شرکت بازداشت و دو نفر دیگر تحت تعقیب هستند و هماهنگی دستگاه قضایی تمام اموال متهم اصلی پرونده توقیف شده است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی به نقش سلبریتی‌ها در کمک به کلاهبرداری این شرکت هم اشاره کرده و گفته بود: «متاسفانه در جریان فعالیت این شرکت برخی افراد سرشناس و شناخته شده اقدام به تبلیغ برای این شرکت کرده‌اند که به اتهامات آنان هم رسیدگی خواهد شد.»

مسئولیت سلبریتی‌ها در تبلیغات چیست؟
با انتشار خبر کلاهبرداری کوروش کمپانی، بار دیگر موضوع نقش سلبریتی‌ها و مسئولیت‌شان درباره اقداماتی که انجام می‌دهند مورد توجه قرار گرفت. موضوعی که فشار‌های ناشی از آن سبب شد تا برخی از این افراد مانند الهام حمیدی از اقدام خود در تبلیغ این شرکت عذرخواهی کنند و برخی دیگر نظیر محسن افشانی نیز همچنان در مقام طلبکار و مدعی باقی مانده و خود را بدون تقصیر نشان دهند. اما مسئولیت سلبریتی‌ها در تبلیغات چیست؟ موضوعی که محمد یونسی، وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی در امور کسب و کار‌ها به آن پاسخ داده است.

یونسی در همین راستا گفت: «نقش سلبریتی‌ها در امر تبلیغات، همواره تاثیر گذار بوده است به نحوی که این روز‌ها شرکت‌های بزرگ در سراسر دنیا برای معرفی یا رونمایی از محصولات و خدمات جدید خود از حضور چهره‌ها و شخصیت‌های مطرح ورزشی و هنری یا حتی افراد شناخته شده در فضای مجازی که به بلاگر مشهورند، استفاده می‌کنند تا بتوانند بازخورد بیشتری از تبلیغ محصول خود داشته باشند. از طرفی رسانه‌ها نیز دیگر محدود به شبکه‌های تلویزیونی و خبرگزاری‌های رسمی یا حتی مجلات هفتگی و ماهانه نیست و پلتفرم‌های کاربر محور، بین مخاطبین ضریب نفوذ بیشتری پیدا کرده و کاربران آن‌ها زمان زیادی را صرف بازدید از محتوا‌های صوتی و تصویری بارگزاری شده توسط افراد فعال در این فضا می‌کنند. 

وی ادامه داد: به همین دلیل، حجم تولیدات محتوایی و افراد اثرگذار در این فضا نیز رو به افزایش است و عملاً نظارت در این فضا به شیوه سنتی و منفعلانه غیرممکن است. همانطور که این سکو‌ها موجب سهولت در دسترسی به محتوای رایگان، بروز و اثرگذار شده است آثار مخربی نیز به همراه داشته است از جمله انتشار اخبار غیرواقع و کذب به صورت گسترده و از همه مهم‌تر استفاده از چهره و شخصیت‌های معروف مثل سلبریتی‌ها و بلاگر‌ها برای تبلیغات پروژه‌های کلاهبرداری یا محصولات نا ایمن و غیراستاندارد که منجر به نابودی سرمایه، سلامتی یا حتی حیثیت بسیاری از افرادی شده که تحت تاثیر این نوع محتوا‌ها قرار گرفته‌اند.

سلبریتی‌ها مالباختگان کوروش کمپانی را اغوا کردند
این وکیل دادگستری با اشاره به موضوع کلاهبرداری شرکت کورورش کمپانی گفت: موضوعی که پرونده کلاهبرداری اخیر یعنی کوروش کمپانی نیز بسیار مطرح بوده است و همگی به نقش موثر سلبریتی‌ها در اغوای مالباختگان اذعان داشته و مالباختگان علیرغم توصیه اهل خبره باز هم دستمایه افراد سودجو قرار گرفته‌اند. در این پرونده افراد سودجو توانسته‌اند از طریق استفاده از چهره‌های معروف برای خود، اعتباری بدست آورده و در نتیجه با شگرد پانزی دست به کلاهبرداری بزنند.

یونسی درباره اینکه آیا می‌توان سلبریتی‌های مبلغ کوروش کمپانی را تحت پیگرد قرار داد یا خیر گفت: مشخصا مسئولیت افراد سودجو و کلاهبردار در خصوص ارتکاب جرایم و رفتار مجرمانه مشخص است و قطعاً دستگاه‌های قضایی می‌توانند این افراد را به دلیل فعل ارتکابی تحت پیگرد قرار دهند. اما در مورد سلبریتی‌ها که اقدام به تبلیغ یا اعتبار بخشیدن به پروژه‌های کلاهبردارانه یا اسکم کنند، یکسری نکات وجود دارد.

وی درباره مسئولیت حقوقی و کیفری افراد معروف در تبلیغ و معرفی پروژه‌های کلاهبرداری، گفت: شکی نیست که تبلیغات افراد معروف و سلبریتی در شناخته شدن و اعتبار یافتن کالا یا خدمات بنگاه‌های اقتصادی بسیار موثر است، اما این نقش موثر گاهی می‌تواند دستمایه افراد سودجو شده و از این طریق زیان غیرقابل جبرانی برای جامعه رقم زند. در این سال‌ها شاهد بودیم برخی از افراد مشهود به تبلیغ پروژه‌های کلاهبرداری ارز دیجیتال پرداخته یا حتی دعوت به سرمایه‌گذاری در املاک خارج کشور به واسطه برخی شرکت‌های ناشناخته کرده بودند، اما در مدت کوتاهی مشخص شد که این پروژه‌های سرمایه گذاری کاملاً شیادانه بوده و از ابتدا به قصد کلاهبرداری و سودجویی راه‌اندازی شده‌اند و مردم به تبعیت از تبلیغات سلبریتی‌ها کورکورانه وارد این پروژه‌ها شده و سرمایه خود را از دست داده‌اند و متاسفانه همچنان و بعد از سال‌ها پیگیری راه به جایی نبرده‌اند.

کوروش کمپانی اعتبارش را از سلبریتی‌ها گرفت
این وکیل پایه یک دادگستری ادامه داد: نکته مهم در این پرونده‌ها غفلت از نقش سلبریتی‌ها در اعتبار بخشیدن به این پروژه‌ها بوده است و متاسفانه قوانین و مقررات به طور اختصاصی به مسئولیت این دسته از تبلیغات کنندگان نپرداخته است. البته البته این بدان معنا نیست که این دسته از افراد هیچگونه مسئولیت حقوقی و کیفری در جبران زیان مالباختگان پروژه‌های اسکم یا همان کلاهبرداری نداشته باشند. زیرا همانطور که بیان شد افراد اثرگذار و مشهور در جامعه، در صورتی‌که آگاهانه نسبت به اعتبار بخشیدن پروژه‌های اسکم اقدام کرده و به نحوی در عواید آن سهیم شوند قطعا مسئولیت کیفری و حقوقی خواهند داشت.

یونسی افزود: ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری در خصوص فریب مردم برای بردن مال آن‌ها این چنین جرم انگاری کرده است؛ «هر کس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکت‌ها یا تجارتخانه‌ها یا کارخانه‌ها یا مؤسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیرواقع امیدوار کند. از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده‌است محکوم می‌شود.»

وی تصریح کرد: به موجب قانون فوق، رکن مادی جرم که همان فریب افراد برای تحصیل مال است معمولاً در تبلیغات پروژه‌های کلاهبرداری نیز توسط سلبریتی‌ها رخ می‌دهد، اما مساله‌ای که وجود دارد این است که اغلب سلبریتی‌ها در دفاع از خود، عدم ذینفع بودن در تحصیل مال یا عدم قصد و اطلاع از غیرقانونی بودن فعالیت سفارش دهنده تبلیغات را مطرح می‌کنند. هرچند برخی پروژه‌هایی که مورد تبلیغات قرار می‌گیرند، فی نفسه قانونی نبوده یا به قدری فرآیند کلاهبرداری در آن شفاف است که نمی‌توان این ادعا را پذیرفت.

این مشاور حقوقی کسب و کار اضافه کرد: حتی گاهی برخی سلبریتی‌ها در سود یا عواید این نوع پروژه‌ها سهیم می‌شوند و به نوعی خود ذینفع در تحصیل این چنین مالی شده‌اند، لذا مقامات قضائی در خصوص چنین پرونده‌هایی باید رابطه مالی و همکاری بین مالکان پروژه‌های اسکم با سلبریتی‌ها را موشکافی کرده و به صرف اینکه نیت آن‌ها تبلیغ صرف بوده و از اسکم بودن پروژه اطلاعی نداشته‌اند کفایت نکنند.

آیا می‌توان از سلبریتی‌هایی که کوروش کمپانی را تبلیغ کردند شکایت کرد؟
یونسی درباره قواعد تبلیغ ازسوی سلبریتی‌ها در قانون نیز گفت: تبلیغات قواعدی دارد که اگر رعایت نشود باز هم با فرض عدم اطلاع از نیت کلاهبرداران برای تبلیغ‌کنندگان ایجاد مسئولیت می‌کند. به موجب ماده ۷ قانون حمایت از مصرف کنندگان؛ «تبلیغات خلاف واقع و ارائه اطلاعات نادرست که موجب فریب یا اشتباه مصرف کننده از جمله از طریق وسایل ارتباط جمعی، رسانه‌های گروهی و برگه‌های تبلیغاتی شود، ممنوع است.» در ماده ۱ تا ۳ آیین نامه اجرایی این ماده آمده است انتشار هرگونه تبلیغ خلاف منجر به مسئولیت تبلیغات کننده و سازنده آگهی تبلیغاتی خواهد بود و بستر انتشار این آگهی در هر فضائی که باشد از جمله صداوسیما یا اینترنت و فضای مجازی مشمول مقررات این قانون است.

این وکیل پایه یک دادگستری ادامه داد: «برخی از مصادیق تبلیغ خلاف واقع طبق ماده ۲ ایین نامه فوق که این روز‌ها در فضای مجازی به فور شاهد آن هستیم، عبارت است از؛ «استفاده از مطالب گمراه کننده و ادعا‌های غیرقابل اثبات و کذب.»، «ارتکاب فعل یا ترک فعل که سبب مشتبه شدن یا فریب مخاطب از نظر کمیت یا کیفیت شود.»، «تبلیغ فراتر از واقعیت کالا یا خدمات مورد نظر»، «استفاده از صفات مطلق و اغراق آمیز نظیر کاملاً بهداشتی و صددرصد تضمینی»، «عدم ارایه اطلاعات دقیق، صحیح و روشن کالا‌ها و خدمات» و ... بنابراین در صورتی که سلبریتی‌ها اقدام به تبلیغ خلاف واقع کنند طبق قانون همراه با سفارش دهنده تبلیغات دارای مسئولیت هستند.

وی ادامه داد: همچنین در مواد ۲ و ۳ آیین نامه ساماندهی آگهی‌ها و فعالیت تبلیغاتی در فضای مجازی مصوب وزارت ارشاد تصریح شده اولا هرگونه تبلیغات در فضای مجازی باید با نظارت کانون‌های تبلیغاتی صورت گیرد و دوما هرگونه محتوای تبلیغاتی باید به طور شفاف و مشخص اعلام شود به طور مثال در بند ۵ ماده ۳ این دستورالعمل در خصوص مسئولیت افراد سلبریتی یا تاثیرگذار آمده؛ «افراد تاثیرگذار برای معرفی کالا یا خدمت در فضای مجازی (مستقیم و غیرمستقیم) ضمن رعایت قوانین و مقررات تبلیغاتی، باید به طور مشخص و شفاف، تبلیغاتی بودن محتوای منتشره را به اطلاع مخاطبان و کاربران برسانند.»

یونسی افزود: «علی القاعده عدم اشاره به تبلیغاتی بودن محتوا و ترغیب کاربران به خرید یا استفاده از محصول، این شائبه را پیش می‌آورد که شخص در عرضه یا ارائه خدمت یا کالا سهیم بوده یا از تمامی ابعاد قانونی و عملیاتی آن مطلع بوده و از این طریق منجر به اغوا یا فریب مشتریان خواهد شد. در همین راستا ماده ۱ قانون مسئولیت مدنی در این خصوص افرادی که عمداً یا سهوا منجر به بروز خسارت نسبت به افراد می‌شوند نیز اینگونه فرض را بر مسئولیت قرار داده است؛ «هر کس بدون مجوز قانونی عمداً یا در نتیجه بی‌احتیاطی به جان یا سلامتی یا مال یا آزادی یا حیثیت یا شهرت تجارتی یا به هر حق دیگر که به موجب قانون برای افراد ایجاد شده لطمه‌ای وارد کند که موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خودمی‌باشد.»

مالباختگان کوروش کمپانی از سلبریتی‌ها شکایت کنند
این مشاور حقوقی کسب و کار گفت: بنابر این در خصوص مسئولیت مدنی افراد سلبریتی در بروز خسارت ناشی از تبلیغات پروژه‌های کلاهبرداری که منجر به از بین رفتن سرمایه هزاران نفر می‌شود به خصوص هنگامی که اصول وقواعد تبلیغات رعایت نشده و در عمل به اعتباربخشی پروژه یااشخاصی پرداخته می‌شود که هیچ اطلاعاتی از کم و کیف آن ندارند بازهم منجر به اینجاد مسئولیت می‌شود. در همین راستا نیز به سلبریتی‌ها توصیه می‌شود در امور تبلیغاتی حتما از طریق موسسات و کانون‌های تبلیغاتی مجاز اقدام به تبلیغ محصولات کرده و راسا از طریق فضای مجازی با صفحات خود اقدام به تبلیغ نکنند. در غیراین‌صورت امکان سلب مسئولیت از خود را نداشته و از طرفی به مالباختگان این نوع پروژه‌ها نیز توصیه میشود در صورتی‌که به سبب تبلیغات خلاف واقع سلبریتی‌ها فریب خورده و دچار زیان شده‌اند، حتما این افراد را تحت پیگرد قضائی قرار دهند.

جامعه به مجوز‌ها اعتماد می‌کند؛ ضرورت تغییر روند صدور مجوز
امیرمحمود حریرچی، جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی نیز در گفتگو با ایسنا این موضوع را از نظر اجتماعی مورد تحلیل قرار داد و گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد هستیم که مصرف گرایی در کشور ما بسیار شایع شده و این مسئله باعث زیاده خواهی شدید در افراد شده است. به طوریکه افرادهنگام خرید هر نوع وسیله ی، به جای توجه به نوع کارکرد و نیاز خود، به برند و معروفیت آن وسیله توجه می‌کنند. متاسفانه عده‌ای سودجو از این زیاده خواهی مردم سوءاستفاده کرده و برای افراد دام پهن می‌کنند. اما سوال اینجاست این افراد چطور جرات می‌کنند دست به چنین اعمال مجرمانه‌ای بزنند و ترس از مجازات نداشته باشند؟

حریرچی با بیان اینکه کلاهبرداران با این اقدامات، اعتماد را در جامعه از بین می‌برند، گفت: در کشور ما ضعف‌های قانونی بسیاری درباره ایجاد چنین شرکت‌هایی وجود دارد و معلوم نیست چه کسانی بر پایه چه چیزی به این افراد مجوز تاسیس شرکت داده‌اند. به نظر من برای صدور چنین مجوزهایی، باید ضمانت‌های سنگینی توسط مراجع مربوطه از موسسان شرکت‌ها اخذ شود تا در صورت بروز هرگونه مشکل یا عدم اجرای تعهدات، پول مالباختگان به آن‌ها بازگردانده شود.

این جامعه شناس معتقد است مراجع قانونی هر کشور باید نسبت به صدور مجوز‌ها بیشتر حساسیت داشته باشند و پس از بررسی‌های دقیق و کامل به ارائه مجوز دست بزند. انجام این بررسی‌ها و در نتیجه صدور مجوز باعث می‌شود مردم به این شرکت‌ها اعتماد کنند، زیرا تصور می‌کنند که قانون و حاکمیت این بررسی را انجام داده است. انجام اینگونه بررسی‌ها، وظیفه حاکمیت و وزارت خانه مربوطه است و هر فرد در جامعه نمی‌تواند برای کوچک‌ترین خرید‌ها و مسائل مالی‌اش به تنهایی به بررسی بپردازد یا به اطلاعات این افراد دسترسی داشته باشد.

سلبریتی‌ها برای پول، با آبروی خود بازی نکنند
به گفته این آسیب شناس اجتماعی، مردم به این مجوز‌های صادر شده توسط مراکز قانونی، اعتماد می‌کنند و پول‌های خود را به این موسسات می‌سپارند بنابراین قانون باید دقیق‌تر و کامل‌تر به این موضوع بپردازد، تا مردمی که به هزار زحمت درآمدی کسب کرده و به دنبال حفظ ارزش سرمایه خود هستند، اینطور در دام سودجویان و کلاهبرداران نیفتند.

این جامعه شناس گفت: بیشتر سلبریتی‌ها در شرایط اقتصادی مساعدی قرار ندارند یا دچار آفت‌های زیاده‌خواهی و ... شده‌اند، بنابراین از چهره و نام و شهرت خود در تبلیغات استفاده می‌کنند تا پولی به جیب بزنند. البته این موسسات از شهرت این افراد سوءاستفاده می‌کنند، اما سلبریتی‌ها پول خود را گرفته اند و مشکلی در این زمینه ندارند. این مسائل اینچنین باید برای سلبریتی‌ها نیز درسی باشد که دیگر اینگونه در قبال پول، با آبروی و سرمایه اجتماعی خود بازی نکنند. 

چرا مردم در دام کلاهبرداران گرفتار می‌شوند؟
محمدعلی الستی، جامعه شناس و استاد دانشگاه نیز در گفتگو با ایسنا به چرایی فریب خوردن مردم از این کلاهبرداران پرداخت و گفت: اگر تاریخ را بخوانید متوجه می‌شوید که در جامعه ما یکی از مشکلاتی که همیشه وجود داشته است، این است که مردمی بسیار کم صبر و حوصله هستیم و خیلی سریع می‌خواهیم به هر چیزی دست پیدا کنیم. اکثر ما می‌خواهیم که یک شبه به همه خواسته‌ای خود برسیم و با کمترین تلاش بیشترین سود را در هر حوزه‌ای کسب کنیم. این خواسته غیرمنطقی افراد، شرایط را برای کلاهبرداران فراهم می‌کند تا از ما به نفع خودشان سوءاستفاده کنند. گلدکوئیست و شرکت‌های هرمی نیز یکی از همین مثال هاست که در سال‌های پیش با آن مواجه شده بودیم و عده زیادی در این مسیر سرمایه‌های خود را از دست دادند.

این استاد دانشگاه با اشاره به پرونده کوروش کمپانی اظهارکرد: در این مورد صاحبان این شرکت ادعا کردند که تلفن همراهی که ۵۰ میلیون در بازار قیمت دارد را ۲۰ میلیون تومان به دست خریدار می‌رسانند؛ اما مسئله‌ای که در ذهن ما ایجاد می‌شود باید این باشد که چرا و چگونه این اتفاق رخ می‌دهد؟ آیا این ادعا درست است یا خیر. اما متاسفانه شاهد هستیم که بعضی افراد دچار «سودجویی غیرعادی» شده‌اند که اصلا به این سوالات توجهی ندارند و فقط می‌خواهند با کمترین هزینه بهترین خدمات و لوازم را تهیه کنند که این مسئله باعث می‌شود کلاهبرداران به مقاصد خود برسد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: همچنین این رویای پولدار شدن و فراهم کردن همه چیز باعث شده افراد به شدت ساده لوحانه رفتار کرده و گرفتار دام‌های پهن شده شوند، زیرا آدمی که تصور می‌کند پول و خوشبختی به سادگی به دست می‌آید طعمه بسیار خوبی برای این کلاهبرداران می‌شود.

این جامعه شناس درباره چرایی افزایش این اتفاقات نیز گفت: متاسفانه مشکلات اقتصادی در این زمینه بسیار تاثیرگذار هستند. همچنین در سال‌های اخیر شاهد هستیم که اشتغال و کسب درآمد برای جوانان سخت شده است. از انجایی که روش کسب درآمد اصولی پیچیده شده است، افراد به دنبال درآمد از طریق غیراصولی هستند که باعث افزایش این مشکلات می‌شود. افراد به جای اینکه دنبال سخت کار کردن و تلاش کردن باشند که به درآمد خوبی برسند، سراغ خرافات می‌روند. سودجویان نیز از این مسئله استفاده کرده و با ادعا‌های بزرگ افراد را جذب خود کرده و اندک دارایی هایشان را نیز به تاراج می‌برند. در این میان طرفداران سلبریتی‌ها نیز طعمه خوبی هستند.

مردم به تبلیغ سلبریتی‌ها توجه نکنند
سرهنگ تورج کاظمی رئیس سابق پلیس فتای پایتخت در گفتگو با ایسنا درباره اینکه آیا سلبریتی‌ها در مقابل کلاهبرداری کوروش کمپانی از مردم، مسئولیت قانونی دارند یا خیر؟ به ایسنا گفت: از قدیم این بحث در میان بود که افراد یا سلبریتی‌هایی که یک چیز را تبلیغ می‌کنند از اصالت آن وسیله یا قانونی بودنش اطمینان پیدا نمی‌کنند و تنها صرف اینکه این کار برای آن‌ها منفعت مالی دارد؛ این کار را قبول می‌کنند. متاسفانه از نظر قانونی، این افراد در زمینه آنچه که تبلیغ می‌کنند؛ مسئولیت قانونی ندارند؛ مگر اینکه از جملاتی مثل اینکه «من ضمانت می‌کنم» یا «من تائید می‌کنم» و نظایر آن استفاده کرده یا خودشان ضمانت خاصی ارائه کرده باشند؛ که در اینصورت افرادی که به واسطه تبلیغات این افراد فریب این کمپانی‌ها یا شرکت‌ها را خورده‌اند می‌توانند به مرجع قضایی شکایت کنند.

به گفته این متخصص فضای مجازی، البته این مسئله نیازمند سند و مدرک است که می‌تواند مورد توجه قاضی قرار گیرد، ولی در مجموع تبلیغ کردن توسط سلبریتی‌ها مانعی ندارد، اما سلبریتی‌ها یا بلاگر‌ها در قبال اجتماع مسئولیت دارند و قبل از هرگونه تبلیغاتی باید صلاحیت آن مجموعه را بررسی کرده سپس آن را به دیگران پیشنهاد دهند. در واقع بی‌تفاوتی سلبریتی‌ها به چنین موضوعاتی در مرحله اول خیانت به طرفداران خودشان است.

کاظمی در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان ضمانت این سلبریتی‌ها را در دادگاه، اثبات کرد، گفت: بیشتر این افراد از طریق عکس و فیلم به تبلیغ می‌پردازند، اما در مجموع، عکس و فیلم یا صوت نمی‌تواند مدرک رسمی باشد، اما دادگاه می‌تواند در بررسی‌های خود آن را مدنظر قرار دهد.

رئیس سابق پلیس فتای پایتخت معتقد است: باید به این نکته توجه داشت که افراد نباید بر اساس صحبت‌ها و تبلیغات سلبریتی‌ها، به یک مجموعه اقتصادی اعتماد کرده و پول خود را به آن‌ها بسپارند. بلکه باید قبل از هرگونه تصمیم‌گیری، از صحت اطلاعات مطمئن شوند و به قوانین در این زمینه توجه کنند.

تبلیغ کنندگان کوروش کمپانی «مسئولیت» دارند حتی اگر «سوء‌نیت» نداشته‌اند
عیسی امینی، رئیس پیشین کانون وکلای دادگستری مرکز هم درباره سلبریتی‌هایی که اقدام به تبلیغ این شرکت کرده‌اند، نیز گفت:‌عده خاصی از هنرمندان و ورزشکاران به ویژه برخی از فوتبالیست‌ها تنها گروه مشخصی هستند که تمایل جدی به تبلیغ برای کسب منافع مادی حداکثری دارند و اصولا تمایلی برای آموزش‌های حرفه‌ای و همگانی به صورت مجانی هم ندارند. در این راستا، بعضا به تبلیغاتی نیز می‌پردازند که لااقل همگی به عدم اطمینان آن‌ها به درستی موضوع تبلیغ وتصدیق اعتبارات، اطمینان داریم آن‌ها نمی‌توانند بعضی از تبلیغ‌های نادرست و فریب دهنده خود را بدون مسئولیت مدنی قلمداد کنند.

وی ادامه می‌دهد: از آنجا که برای تحقق مسئولیت مدنی نیازی به اثبات «سوء نیت» و «تبانی» تبلیغ کننده با بنگاه اقتصادی نیست و حداکثر، تقصیر تبلیغ کننده در اعتماد سازی ناروا برای اثبات ناصحیح اعتبار آن شخص کافی است، این امر ممکن است مصداق بحث مسئولیت مدنی و تکلیف به جبران خسارت به اندازه مداخله در ایجاد زیان قرار گیرد.

ورود پلیس بین‌الملل به ماجرای مدیرعامل کوروش کمپانی
در شرایطی که مدیرعامل کوروش کمپانی به خارج از کشور متواری شده است. پیگیری‌های خبرنگار ایسنا حاکی از آن است که اینترپل نیز رسیدگی به موضوع را در دستورکار خود قرار داده است، پرونده‌ای که به نظر می‌رسد با اقدامات انتظامی و حقوقی به نتیجه خواهد رسید، اما سوال اینجاست که سلبریتی‌ها و برخی از رسانه‌های سلبریتی محور در فضای مجازی که تا دیروز مدیرعامل فراری این شرکت را مدیری موفق و کاربلد معرفی کرده بودند. چه پاسخی به مالباختگان و افکار عمومی خواهند داد؟ 

به‌نظر می‌رسد، سکوت یا حتی یک عذرخواهی ساده نمی‌تواند شانه آنان را از بار مسئولیتی که با تبلیغ و تعریف و تمجید ناروا و در ازای دریافت پول از کوروش کمپانی داشته‌اند؛ خالی کند. باید دید دستگاه قضایی با این افراد چه خواهد کرد و آیا قوانین ما برای برخورد با تبلیغ‌کنندگان چنین کلاهبردارانی شفاف‌تر خواهد شد یا خیر.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۱ ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
کاری با این موضوع ندارم؛خود کرده را تدبیر نیست؛از کی صادق بوقی سلبریتی شده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
دلیل لایک منفی چیه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۸ ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
دیوار کوتاه تر از بازیگران پیدا نکردین اون مسئولی که مجوز فروش داد الان بی گناه هست ؟ قوه قضایی بی گناه هست
Iran (Islamic Republic of)
حاج‌مهرداد قمی
۰۴:۰۵ ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
این هنرمندان گدا صفت ها را باید همه محاکمه شونو چرا به علت مردم را گول زدند هنرمندان هر کدام شان یک گوشی گرفتند وچند هزار میلیون پول گدا صفتها از مراجع قضیائیه می خواهیم اول این خال بازان را را محاکمه کنند جرا مردم را گول زندن ملت به احترام اینان هنر مندان آمدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۲ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
جالبه رسانه هو خودجوش فساد و بیکفایتی دستگاههای نطارتی ماایاتی و ثبت شرکتها رو لاپوشونی میکنن و همه رو به اسم سلبریتیها خراب میکنن اونها تبلیغ کردن چطور یک سرباز فراری ثبت شرکت کرده؟ اگر مجوز واردات نداشته دستگاه نطارتی کجا بوده ایتهمه تبلیغ و سرو صدا هم داشته تابلوشم قد ...بوده موقع پست گرفتن چپاول بیتالمال به اسم حقوق و مزایا و...در ردیف اول هستن اما اینجتاها مقصر وسی دیگه ۶ست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
قوه قضاییه و بازرسی سر کسبو کارای کوچیکو حجاب وجود داره بقیه جاها کشکه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۷ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
مشکل آینه که امثال مثل پدیده، شاندیز، خاوری، دبش، زنجانی و... تا جرم نکنه کسی کارش نداره خوب یه قانون بگذارید که طرف فکر کلاهبرداری تو سرش نیاد
یعنی کلاهبرداری یه چیز عادی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۶ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
درباره بورس کمپانی نظری ندارید؟
بورس هزاران برابر بیشتر از تمام بازارها به مردم ضربه زده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۲ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
وقتی در مقابل این سه لیتری ها منفعل عمل کنید نتیجه اش میشود این.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۴ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
من بعنوان یک شهروند معمولی از کم و کیف حقوقی قضیه اطلاع ندارم اما این را می دانم که هم سلبریتی ها و هم افراد سودجو مثل صاحب همین کوروش کمپانی برای عملی کردن اهداف شیطانی خود از دو چیز نهایت بهره‌برداری را می کنند یکی از جهل مردم و دوم منفعت طلبی و انگیزه کسب مال زیاد بدون زحمت و در حداقل زمان فریب خوردگان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۳ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
اگر کوروش کمپانی ها هنوز با موفقیت دارن تو این مملکت فعالیت می‌کنن دلیلش چیزی جز این نیست که مردم بخاطر فرار از تورم و گرونی حاضرن سر زندگی خودشون ریسک کنن تا بتونن یه نفس راحت بکشن، مغازه ای که جواز کسی نداشته باشه نمیزارن کار کنه بعد این چطور فعالیت می کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
سلبریتی‌ها برای پول، با آبروی خود بازی نکنند.... اصلا مگه اینا آبرو براشون مهمه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بعد اصلا شعار این شرکت که گوشی آیفون ارزونتر میده قشنگ خودش یک دروغ بزرگ بوده ... تعجب میکنم چطور مردم راحت اعتماد کردند با یک سرچ ساده در قیمت ها و شرکت های موبایلی به راحتی میتونستند به کلاهبردار بودن پی ببرند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
باید قانون وضع بشه کسانیکه تبلیغ میکنن و پول میگیرن اگر مشکل پیش بیاد باید خسارت مال باختگان رو بپردازن نه با یک عذر خواهی سلب مسئولیت بکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
کیا مردم را به سرمایه گذاری در بورس دعوت کردن چرا از اونها هیچ وقت چیزی نمینویسید که این همه سر مردم کلاه گذاشتند
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۴:۴۴ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
عاو عاو عاو عاو آو آو آو آو
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۴:۳۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
مالک کمپانی علیرغم نداشتن سربازی و سرباز فراری موفق به اخذ ایجاد شرکت و فعالیت اقتصادی کلان و دریافت گذرنامه برای فرار از مبادی رسمی کشور می گردد این همه استدلال محکم را ول کردند جهت خراب کردن سلبریتی اقا خانه از پای و بست ویران است بس کنید دیگه حداقل نمک به زخم مردم نپاشید و اشتباهات را بپذیرید و به فکر اصلاح باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
هی از این پول پرستا دفاع نکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
طالبان آیفون حقشونه که پولشونو بدزدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
وقتی بعضی از مردم احمقانه از سلبریتی ها تبعیت میکنن و اونقدر ساده لوح هستند که نمیفهمن این تفاوت قیمت فقط یک تله است حقشان همین هست که الان مالباخته باشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۸ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
به نظرم نکته مثبت ماجرا همینجاست که دیگه مردم به حرف و نظر و تبلیغات سلبریتی‌ها اهمیتی ندند و پشیزی برای حرف‌هاشون ارزش قائل نشن.

همین سلبریتی‌ها موقع انتخابات و تبلیغ یه فرد سیاسی یا حتی یه جریان اجتماعی و کلان، نظر میدن در حالی که هیچی بارشون نیست و اصلا مسائل رو نمیفهمن. جوان‌های مملکت هم چشم‌شون به دهن سلبریتی‌هاست و فکر میکنن که سلبریتی‌ها هر حرفی بزنن درسته.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۳ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
سلبریتی = بیفکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
ما بیسوادان آخر نفهمیدیم این سلبریدی ها کی هستند امان از بیسوادی
-
ناشناس
۱۴:۰۹ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
چای دبش چی شد؟¿¿¿¡¡¡
Iran (Islamic Republic of)
آشتیانی
۱۳:۵۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
در مملکتی که سلبریتی ها در هر زمینه ای صاحب نظر هستند تهش همین میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
خوب پدیده شاندیز رو هم تلویزیون تبلیغ میکرد و طبق حرف شما تلویزیون باید خسارت مردم رو میداد، خوب این عقلانیه؟ بورس رو هم دولت تبلیغ کرد ولی خسارت مردم رو نداد ، اینم مجوز داشته چرا نظارت نشده و الکی تقصیر رو میندازن گردن بازیگران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
چطور شرکت به این بزرگی تبلیغات به این گستردگی تبلیغات میکنه و مسئولین یه نظارت نمیکنن ببینین ادعای شرکت راست یا کلاهبرداری؟! منتظر بودن کلاهبرداری بشه بعد بیان بگن کی تبلیغ کرد؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
کوروش کمپانی اصلا کلاه بردار.....
شما چی خودت عقل نداشتی؟؟؟؟؟؟
پول بی زبون رو ورداشتی دادی دست یه مال مردم خور
خدا عقلم به آدم داده میخواستید طمع نکنید.والسلام نامه تمام
شما داری تو خیابون با ماشین میری ماشینو میندازی جایی که دست انداز داره؟؟؟؟چطور اینجور مواقع میشید مایکل شوماخر!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ملک
۱۳:۱۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
کوروش کمپانی مردم را گول زد اما تقصیر شما هزار بار بیشتر است در یک کلام نفرت انگیزید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
سلبریتی ها نمیشه تو هر کاری دخالت نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
دوستان فعلا با همون کوشی ساده هاتون مار بازی کنید تا کورش آیفوناتونو بیاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
شما فرض کن سلبریتی هستی کوروش دزد میاد میگه اقا یه سر بیا پیش ما یه عکس بگیر استوری کن فلان قد بهت پول میدم اینا هم مدارکمون که کاملا قانونی هستیم
میری میزنی تو اینترنت میبینی مجوز داره و کاملا قانونی و شرکت ثبت شده از کجا بفهمی کلاه برداره ؟
Iran (Islamic Republic of)
آرتمیس
۱۶:۳۴ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
من یک فرد کاملا بی تجربه در زمینه موبایل و کامپیوتر هستم ولی همون موقع با یک تحقیق ساده پی به تبلیغ دروغ این شرکت بردم این اصلا قابل توجیه نیست چطور این سلبریتی که در زمان قرارداد های کاری خودشون با هزار قانون و ماده و تبصره آشنایی کامل دارند و همه هم باتجربه هستند واقعا نفهمیدن که دروغه یا براشون مهم نبوده و فقط پول تبلیغات گرفتن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ چرا خودشون خرید نکردند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۴ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
مردم عامی هستن اگر چه اشتباه کردن ولی باز کمترین تقصیر را دارن ان سلبریتی از خودش نمی پرسد قیمت ارزان انهم به این اندازه اگر راست باشد خودش بزرگترین تبلیغ است پس چه نیازی به اینهمه سلبریتی هست برای تبلیغ - مردم بی کس هستن و کسی را ندارن باهاش مشورت کنن ولی سلبریتی چهارتا حقوق دان و ادم خبره و باتجربه دسترسی دارد بره بپرسد مشورت بگیرد اینها فرق بین سلبریتی و ادم عامی است پس باید حواسشان را جمع کنند و پاسخگو باشند نه اینکه بی شرمانه یک چیزی هم طلبکار باشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
بنده خدا چی میدونسته کلاهبردار هستند قرار داد و پولش را میگرفته
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۶:۴۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
به سلبریتی ها پول بده سوارشون شو ، فقط پول بده چون تعهدی ندارن یه عده آدم بیسواد شدن برای مردم الگو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
مردم ساده که گول یه مشت سلبریتی جاه طلب و پول پرست رو خوردند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۷ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
من مردم تبلیغات شده اما این مشکلات برای دستگاه های نظارتی جابجایی چنین پولی براشون سوال نیست کسی تبلیغات میکنه پول کار تبلیغات میگیره ربطی به دزدی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۶ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
افرادی هم که برای این خرید به این شرکت مراجعه کردند باید دقت می‌کردند؛ وقتی یک جنس و وسیله با این تفاوت قیمت ارزان‌تر از جاهای دیگه فروخته میشه خب معلومه یه گیری توی کارش وجود داره.!
مثل خودرو... خودروی تصادفی یا فاقد سند یا مسروقه با سند جعلی رو ارزون میفروشن... خب باید شک کرد دیگه... خود مردم هم مقصر هستند... این ماجرا یک مقصر نداره.. افراد مشهور هم هیزم به آتش این دام ریختند...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
آدم عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمی شه.وقتی در بورس که نهادی کاملا قانونی هست جیب ملت را می زنند از جاهای دیگه چه انتظاری دارید
Iran (Islamic Republic of)
آرتمیس
۱۶:۳۶ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
من تا حالا تو بورس کلاه سرم نرفته و همه معاملاتم درست بوده و سود و زبانم کامل منطقی و سرجاش بوده... منظورت دقیقا کدوم سهام و شرکت هست؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
آدم عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمی شه.وقتی در بورس که نهادی کاملا قانونی هست جیب ملت را می زنند از جاهای دیگه چه انتظاری دارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۶ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
تجربه چند سال سرگردانی من در دادگاهها به من ثابت کرد قوانین ایران و قاضی ها طرف کلاهبردارها هستند.
همکارم مرا به سرمایه گذاری تشویق کرد و پولهایم را گرفت و خورد و پس از سالها سرگردانی در دادگاهها، علیه من رای داده شد. و بیش از 200 میلیون تومان پول سال 95 از دستم رفت
از دم خونه ازم دزدی شد . دزد رو با هزار زحمت پیدا کردم ولی رای به نفع دزد صادر شد و آزاد شد.
موسسه زند برای گرفتن پذیرش مقاله از مجله خارجی از من پول هنگفت گرفت و پذیرش تقلبی داد . وقتی اعتراض کردم چند نفری به جانم افتادند و کتکم زدند و علیرغم داشتن مدرک و شکایت به دادسرای رسانه، دادسرا به نفع موسسه رای داد و.....
Iran (Islamic Republic of)
آرتمیس
۱۶:۴۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
هموطن بزرگوار شما خودت به همین اتفاقاتی که برات افتاده دوباره نگاه کن... شما کاملا فردی سهلنگار بودی... زود اعتماد میکردی... احتمالا سند و مدرک درستی هم الان نداری... قانون خشکه و لبه تیغ هست... شما در هر پرونده قضایی اگر اسناد کامل و قابل استناد نداشته باشی بازنده میشی.... چرا به همکاران اعتماد کردی...چرا تحقیق نکردی قبلش...؟؟؟ حتما سفته و چک و هیچ رسید معتبری هم نگرفتی؟؟؟؟ دزد ماشین گرفتی فیلم دوربین داشتی ازش که ماشنتو دزدیده؟؟؟؟ بارها وزارت علوم گفته به موسسات مقاله ها و اینها اعتماد نکنید و پولی واریز نکنید چرا واریز کردی؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۶ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
در ایران ضعف قوانین بیداد می کند هیچ کس هم بفکر نیست‌، من نوعی که کاری از دستم بر نمی آید وظیفه نماینده گان مجلس هست که آنها هم فقط به فکر لابی گری و رانتخواری هستند ، دلسوز واقعی کشور کسی نیست و در آینده با چالش‌های بیشتری هم روبرو می‌شویم به خاطر ضعف قوانین.
Belgium
ناشناس
۱۱:۱۸ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
دم اين كلاه برداران تيز هوش گرم.
هنوز كه هنوز اينان چنان سر يك مشت ساده لوح و كودن كلاه گشادي ميگذارند كه بسي جاي حيرت است.
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۶:۴۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
دقیقیا" همه از اهل تهران هستن ، وقتی میان شهرستان فقط از خودشون میگن و تعریف میکنن ، من خوشحال نیستم از این بات که متضرز شدن ولی تا کی باید فریب این افراد را بخورید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
کسانی که تبلغ این کلاهبردار کردن باید مجازات بشن و خسارت پرداختن کنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۴ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
کسایی که به این کلاه بردارا مجوز میدن باید اعدام شن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
شما این همه تبلیغات میشه تهش میدونی طرف چطوریه حالا جوانمردانه نیست که به خاطر یک کار تبلیغاتی که اونها فقط تبلیغات کردند مورد بازخواست باشند اگر اینطور از شهرداری سازمان نظارت بانک همه باید شکایت کرد
Russian Federation
ناشناس
۱۴:۲۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
سازمان های عریض و طویل نظارتی چطور ؟ یعنی خبر نداشتن که صلاحیت ندارن یا سهم گرفتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
شاید از عملکرد بعضی سلبریتی ها رضایت نداشته باشیم. ولی انصاف باید داشت که این افراد فقط کار تبلیغات انجام دادند ومقصر این همه اختلاس ودزدی نبود نظارت هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
اشتباه منفی دادم نظرم مثبت است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
جای این مردم باشم از بازیگرای دوزاری و پول پرست ایرانی شکایت میکنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۳ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
به سلیبریتها میگن، افراد خواص یعنی تاثیر گذار بر روح و روان و فکر آدمها به راحتی میتونن طرف رو خام کنن
Iran (Islamic Republic of)
زارعی
۱۶:۴۷ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
افراد بیسواد و وطن فروش هستن ، بیشتر شون هم خانواده درست حسابی ندارن مدام طلاققققققققققق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
حماقت مردم ایران تمومی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
مرتیکه، خود تحقیر، چرا به کل ایرانی اهانت می کنی، در هر کشوری در دنیا، افرادی پیدا می شوند که فریب یک عده کلاهبردار را بخورند، در ضمن خودت هم منتظر، حماقتهایی باش که در آینده از خودت سر می زند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
دولت با برچسب زدن به تبلیغ کننده ها از مسولیت خودش شانه خالی می کند این جز یک فضاسازی عجزانه از طرف دولت و دستگاه های نظارتی نیست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
در تمام دنیا از افراد مشهور و بازیگر برای تبلیغ استفاده میشه و اگه بعد شرکت کلاه بردار شده بازیگر که مسئول نیست چون اون از کجا باید میفهمید که قراره کلاه برداری کنه؟ در کجای دنیا کسی که تبلیغ کرده رو مسئول میدونن؟ مسئول نظارت دولت و پلیس هست ، فقط در صورتی بازیگران مسئول هستند که ثابت بشه می‌دونستن این شرکت کلاه برداره و تبلیغ کردن و اگه نمیدونستن فقط باید معذرت خواهی کنن همین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
مسئولین باید نظارت میکردن بعدش تا بوده همین بوده سیلبرتی ها همیشه بدون آگاهی و پیگیری واقعیت موضوع بخاطرپول همه کاری انجام میدن و به فکردرآمدخودشان هستن تا مردم اینم یه نمونه ازکارهای سیلبرتیهاکه مردم رو گمراه کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
حرف بی ربط نزنید.دستگاه های نظارتی کجا بودند؟؟؟ مقامات مسئول کجا بودند؟؟بانکها در قبال تراکنش بانکی شرکت کجا بودند؟؟؟اساسا چرا گوشی اپل که باید ورودش ممنوع باشد باید در بازار معامله شود؟؟؟تعزیرات زنده هست؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
آرتمیس
۱۶:۴۴ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
اون شرکتی که میخواد کلاهبرداری کنه حواسش به همه این چیزا هست و همه مدارکش قانونی درست می‌کنه معمولا هم در بازرسی ها و نظارتها کارهاشون درست و قانونی انجام شده ... دولت که نمیتونه برای هر شرکتی در ایران دو نفر پلیس بگذارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۹ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
مثل همیشه مردم مقصر شدن هرچیزی تو این مملکت مقصرش مردم هستن باران نمیباره مردم زلزله میاد مردم خودرو گران میشه مردم طلا گرون میشه مردم بنزین زیاد مصرف میشه مردم...
مجوزش رو کی صادر کرده؟برید سراغ اون که چه تضمینی ازش گرفته تا مجوز صادر کنن سلبریتی چیکاره اس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۲ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
خودتون گند میزنید بعد تقصیر یکی دیگه میندازید ؟!!! بابا عقل هم خوب چیزیه. آدم بعضی از مواقع ازش استفاده کنه!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
اون زمانی که اینا تبلیغ میکردنند که گوشی تحویل میداد ،چه ربطی داره چه رویی دارید این شرکت از نظام مجوز داشت یادتون رفته ؟ برای شرکت مجوز دار تبلغ میکردن ، چه رویی دارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
حرص. طمع. ریا کاری بعضی از مردم عامل این کلاهبرداری شد آخه بابا یکی به این مردم بگه عقلتون کجا رفته؟!!؟؟ آخر عاقبت کسی که میخواد پز داشتن آیفون بده. همینه. خخخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
سازمان هایی که به این شرکت ها مجوز می دهند باید تحت پیگرد قرار گیرند
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۰:۱۸ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
بااینکه دل خوشی از سلبریتی ها ندارم ولی باید انصاف داشت
این شرکت که زیرزمینی کار نمیکرده
کسی نبوده به کارشون نظارت کنه
مگه خود صداسیما مسئولیت تبلیغاتی که میکنه به گردن میگیره
چای دبش و کرم حلزون و انواع اقسام موادغذایی به دردنخور و نمونه های فراوان دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
این چه منطقی است سلبریتی ها باید مسولیت بپذیرن صدا و سیما هم مسولیت بپذیرد اگر یک چیز غلط است نمی شود گفت خوب بقیه هم برن غلط انجام بدن باید کاری کرد که صدا وسیما هم مسولیت بپذیرد یا حداقل بگوید اقا این تبلیغ است و هیچ ضمانت ندارد و شیوه تبلیغ هم باید قانون مند شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
چرا هرجا کلاهبرداری میشه این بازیگرا درصف اول هستن؟
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۵۶ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
چطوری یه نفر که سرباز فراری بوده و پایان خدمت نداشته به همین راحتی همچین مجموعه ای رو زده و بعدم راحت از کشور فرار کرده ؟
نهاد های امنیتی و انتظامی کشور تعطیلن مگه ؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
شرکتی که هم مجوز داره و هم اینماد، مسئولیت نظارتش با نهادهای دولتی هست. منطقا کسانی که براش تبلیغ کردن، اول چک کردن و دیدن مجوز داره و بعدش تبلیغ کردن رو قبول کردن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۴ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
پس این وسط عقل سالم چی میشه؟!؟؟. اخر عاقبت طمع‌کار همینه. به نظر من هرکس سرش کلاه رفته حقشه!!! ‌
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
مجوز واردات نداشته مجوز موبایل فروشی داشته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
شتر را ول کردی مهارش را چسبیدی کی گفته دولت نظارت نکنه بحث اینه که چرا این سلبریتی ها پول گرفتن تبلیغ کردن دست مردم را گذاشتن تو دست این کلاه بردارها حالا هم میگن به ما چه لااقل اون پول هایی که گرفتند را بیارن پس بدن پول مردمه
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۶:۵۲ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
ببخشید جنابعالی از کجا خبر دارید چک کردن که مجوزه داره
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۰۹:۴۶ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
وكلا فقط از آب گل آلود كورش كمپاني براي خودشان ماهي ميگيرند
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۹:۴۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
چرا چیزی ننوشتید که دستگاه های نظارتی هم باید نظارت میکردن یا پلیس پیشگیری که از نامش مشخص هست باید پیشگیری میکرد...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
چون چاقو هیچوقت دسته خودشو نمی بره...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
حالا من خیلی تو جزییات این قضیه نیستم و نمیتونم دقیق نظر بدم ولی خب چکار باید میکردن؟چرا هر چیزی میشه باید خودزنی کنیم؟آخه یه نفر رفته رسمی شرکت تاسیس کرده ،خب کسی بهش شک میکنه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
کی مجوز داده. دولت عملا نظارت ها رو فراموش کرده .این روز ها ملت مال باخته بکلی فراموش شدند.این بستر چرا برای کلاهبردارامهیا می شود.چه کسی باید پاسخگو باشد ؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
مغز شما مجوز داده.!!!! غول مقصر خودتونید. چرا بیراهه میرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
تقصیر رو فقط گردن سلبریتی نیندازید . مردم باید تحقیق می کردن . مدیر شرکت بعد از پلمپ شرکت باید تحت نظارت قرار می گرفت. از همه مهمتر باید نمایندگی رسمی برای محصولات داشته باشیم .
Iran (Islamic Republic of)
جمال
۰۹:۳۶ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
تبلیغ سلبریتی ها برای کوروش کمپانی مثل شهادت دروغ در دادگاه است .
Iran (Islamic Republic of)
م ص ط ف ی
۰۹:۳۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
تمام شهر پر از بیلبوردهای این شرکت بود ،اونوقت مردم فقط سلبریتی ها شکایت کنند؟
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۰۹:۲۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
یه کلاهبرداری با تقلید از سریال برادران لیلا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
شبیه همین تیتر رو برای سازمان ها و نهادهای نظارتی که معلوم نیست رو چه حسابی و چجوری به یه سرباز فراری مجوز ثبت شرکت دادند هم بزنید. وجودشو دارید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۶ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
باید گفت عقل که نباشد،جان در عذاب است،البته اگه احساس عذاب کنند،بخاطر پول چه کارها که نمی‌کنند و اگه حرفم بهشون بزنی صاحب نظر و خودشون رو فیلسوف و عقل کل میدونند که می دیگه ای چیزی سرش نمیشه،تنها بفهمای کره زمین همین تافته جدا بافته هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
حالا یک سوال من دارم سلبریتی ها تبلیغ اشتباه کردند و باید پاسخگو باشند درست اما مسئولیت مسئولان ناظر چی میشه ؟چطور میشه که شما نسبت به هر دستوری سیاسی حساس می شید و تمام استوریها رو چک میکنید حتی آدمهای عادی که مبادا حرف سیاسی بزنند و موقعیت دولت به خطر بیفته اما در برابر این تبلیغات چشمتان رو بستید چطور میشه که قوه قضائیه قبل از فرار مدیر عامل این شرکت حتی یکبار حساس نشد که به عنوان مدعی العموم وارد بشه وبررسی کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
لطفا دخالت نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
خوشگلا. به نظرتون قشنگ تر نیست یقه اون واحد نظارت کننده، اون واحد مجوز دهنده، اون پلیس فتاو ... رو بگیری؟! اگر هدفت صرفا حمله یه سلبریتی نیست باید توجه داشته باشی که این بندگان خدا هم البته که میتونستن بیشتر تحقیق کنن ولی آیا اینکه نهادهای مسئول مجوز کار این شرکت رو دادن خودش دلیلی بر تایید بودنش نیست؟! دیگه اونا باید چیکار میکردن؟ از اف بی ای استعلام می گرفتن؟ نه عزیزم کمرنگ نکن نقش متهمان اصلی رو که خودش عین ظلمه. #نون_حلال