کوروش‌کمپانی‌های جدید در راهند؟

بدون شک کوروش‌کمپانی اولین و آخرین شرکتی نخواهد بود که از طریق اعتمادسازی و هزینه‌تراشی برای چهره‌ها و سلبریتی‌ها، کلاه از سر مردم بر‌می‌دارد.

۲۳ آذر ماه بود که گزارشی با عنوان «گزارش یک تخلف در بازار موبایل» از صفحه نقد روز منتشر شد. در آن روز‌ها از تخلف و شیوه عجیب خریدوفروش آیفون توسط شرکتی گفتیم که در بازار موبایل آنقدر‌ها خوش‌نام نبود و هم‌صنفی‌هایش مردم را از پیش خرید گوشی برحذر می‌داشتند. این شرکت با وعده فروش آیفون ۱۳ تنها با ۲۰ میلیون تومان، افراد بسیاری را برای پیش‌خرید آیفون جذب کرده بود.

در آن روز‌ها یکی از کاربران توییتر قصه اعتماد به این شرکت را نوشته و گفته بود در قرارداد اولیه این شرکت متعهد می‌شود پس از ۶۰ روز یک دستگاه آیفون ۱۳ پیش‌خرید شده را تحویل خریدار دهند. وقتی به سراغ این شرکت در بازار چارسو رفته بودیم، یک روز از فک پلمب آن گذشته بود. ظاهرا کارکنان شعبه چارسو به هم‌صنفی‌هایشان گفته بودند که شرکت به دلیل عدم رعایت شئونات در روز جمعه سیاه توسط مقام قضایی پلمب شده است. اما باز هم هم صنفی‌هایشان این ادعا را باور نکرده و جریان را جدی‌تر از یک پلمب برای عدم رعایت شئونات می‌دانستند.

وقتی سراغ شعبه چارسو را از دیگر هم‌صنفی‌هایشان گرفتم؛ گفت‌وگوی جالبی میان من و یکی از مغازه‌داران فعال در چارسو شکل گرفت. چند باری پرسید که با چه منطقی قرار است اعتماد کنم و چه تضمینی وجود دارد که واقعا گوشی وعده داده شده تامین شود؟ چند مرتبه‌ای در جریان این گفتگو، مرا از پیش‌خرید گوشی آیفون توسط کوروش کمپانی برحذر کرد و درنهایت هم گفت پول خودت است، اما اعتماد به شرکتی که ادعا دارد زیرقیمت بازار کالا را تامین می‌کند، عاقلانه نیست! در آن گزارش، از این گفتیم که بسیاری از مردم از طریق تبلیغ سلبریتی‌ها به این شرکت اعتماد کرده بودند و برخی هم از روی طمع، با این خیال که آیفون زیر قیمت خریداری می‌کنند و در زمان گرانی دلار، می‌توانند آیفون‌ها را بفروشند به سراغ این شرکت رفته بودند. دو ماه پیش، حواشی این شرکت آنقدر‌ها فضای مجازی را پر نکرده بود، برای همین ترجیح دادیم تا با احتیاط بیشتر از فعالیت این شرکت بگوییم و عنوان شرکت کوروش کمپانی را در آن گزارش «ک. ک» یاد کرده بودیم.

 دوباره نام کوروش‌کمپانی بر سر زبان‌ها افتاد

چند روزی می‌شود که دوباره نام این شرکت بر سر زبان‌ها افتاده است، اما وضعیت از دو ماه گذشته، به‌مراتب بدتر است و آنگونه که معلوم است مدیرعامل کوروش‌کمپانی از کشور خارج شده است. سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا درباره پرونده تشکیل‌شده برای این شرکت گفته است: «با بررسی‌های صورت‌گرفته مشخص شد که اعضای این شرکت با تبلیغات گسترده و سوءاستفاده از برخی چهره‌های شناخته‌شده (سلبریتی‌ها) با تبلیغ فروش گوشی تلفن همراه به قیمت پایین با دریافت مبالغی با وعده تحویل ۴۵ روزه اقدام به ثبت‌نام از شهروندان کرده‌اند. با اقدامات صورت‌گرفته یکی از اعضای اصلی این شرکت بازداشت شده و دو نفر دیگر تحت تعقیب هستند و با هماهنگی دستگاه قضایی تمام اموال متهم اصلی پرونده توقیف شد. افرادی که اقدام به ثبت‌نام گوشی از این شرکت کرده‌اند با به همراه داشتن مدارک و مستندات خود به منظور تشکیل پرونده و انجام اقدامات بعدی پلیس امنیت اقتصادی فراجا واقع در ابتدای مرزداران مراجعه کنند. راه‌اندازی پلیس امنیت اقتصاد دیجیتال به ما این امکان را می‌دهد که با رصد‌های صورت‌گرفته مانع از فعالیت مجرمان در این حوزه شویم.»

 مردم، تبلیغ و جای خالی نهادی نظارتی؛ سه ضلع یک مثلث

واکاوی فعالیت کوروش‌کمپانی و آنچه که رخداده است، سه جنبه وجود دارد. البته که پیش‌فرض تمام این سه جنبه؛ سوءاستفاده و شیادی صاحبان این شرکت است. جنبه اول اعتماد بی‌مورد و ناآگاهی مردم به نحوه فعالیت این شرکت است. کلاهبرداری پانزی شیوه‌ای از کلاهبرداری است که به فرد وعده داده می‌شود که سرمایه اولیه او با سود چند برابر به او عودت داده می‌شود. معمولا سود سرمایه‌گذاران اولیه با پول سرمایه‌گذاران دوم پرداخت می‌شود و از طریق این روش، اعتماد سایر افراد جلب می‌شود. شکل فعالیت این شرکت نیز شبیه به کلاهبرداری پانزی بود. درست است که سرمایه‌ای در کار نبود و افراد با ثبت‌نام و دادن ۲۰ میلیون پول منتظر تحویل گوشی می‌ماندند، اما خرید گوشی‌های هر دوره ثبت‌نام شده، با پول دوره بعدی صورت می‌گرفت؛ تا جایی که اعتماد افراد جلب شود و افراد بیشتری برای ثبت نام اقدام کنند. تامین گوشی برخی افراد نیز برای اعتمادسازی صورت گرفته بود. بعد از اعتمادسازی از راه تامین گوشی و البته تبلیغ از طریق چهره‌ها و بیلبورد‌های شهر؛ درنهایت در یک تاریخی، تامین گوشی برای ثبت‌نام‌کنندگان متوقف می‌شود و پول مردم به جیب زده می‌شود!

شاید بی‌راه نیست که قدیمی‌تر‌ها گفته‌اند: «هیچ ارزانی بی‌علت نیست.» کوروش‌کمپانی اولین و آخرین شرکتی نیست که فعالیتش شائبه‌دار است. اما براساس چه عقل و منطقی مردم دستگاهی که در بازار بالای ۳۵ میلیون تومان است، باید ۲۰ میلیون تومان عرضه شود؟

در چند روز گذشته، بسیاری ادعا کردند پیش از برملا شدن کلاهبرداری این شرکت، عجیب بودن نحوه فعالیت آن را به آشنایان‌شان اطلاع داده بودند. یک کاربر در توییتر نوشته بود یکی از دوستانش هرچه سرمایه داشت را فروخته و ۹۳ دستگاه گوشی آیفون را از شرکت کوروش‌کمپانی پیش خرید کرده بود و برای شب عید منتظر بود این دستگاه‌ها را وارد بازار کند. پیش‌خرید ۹۳ دستگاه یعنی دادن بالای یک میلیارد تومان پول به صاحبان شرکت. یعنی دقیقا آنچه صاحبان شرکت به دنبالش بودند؛ اعتماد بالای مردم برای پرداخت پول‌های هنگفت و درنهایت کلاهبرداری از آنها. کار به جایی رسیده بود که مردم روی تامین آن دستگاه‌ها از سوی کوروش‌کمپانی، سرمایه‌گذاری کرده بودند و تنها برای تامین یک دستگاه به سراغ‌شان نمی‌رفتند، بلکه سرمایه‌شان را تمام و کمال در اختیار این شرکت قرار دادند تا از طریق گوشی‌های تامین‌شده از سوی این شرکت به سودآوری برسند.

آذرماه وقتی برای تهیه گزارش میدانی به سراغ این شرکت رفتم، افراد بسیاری را دیدم که با وجود اینکه با مشقت و حضور ضابط قانون، گوشی‌شان را تحویل گرفته بودند، اما باز هم برای ثبت‌نام یک دستگاه گوشی دیگر به شعبه صادقیه شرکت مراجعه کرده بودند. با این استدلال که از طریق خرید گوشی زیرقیمت بازار، هم پول و سرمایه‌شان باقی می‌ماند و هم به سود قابل ملاحظه‌ای می‌رسند.

شاید بتوان گفت وقتی کوروش‌کمپانی به خود اجازه فعالیت و حضور گسترده برای کلاهبرداری داد که مردم بدون هیچ تحقیق و بی‌هیچ منطقی سرمایه و پول‌های هنگفت‌شان را به آن سپردند. یعنی صاحبان و مالکان کوروش کمپانی روی اعتماد بی‌جا حساب باز کرده بودند.

جنبه دوم، اما حضور سلبریتی‌ها و چهره‌ها برای تبلیغ این شرکت بود. کوروش‌کمپانی برای اعتمادسازی به سراغ چهره‌ها و سلبریتی‌ها رفته بود. این یعنی از یک سو خود کوروش‌کمپانی برای حضور این سلبریتی‌ها هزینه مادی کرده بود و از سوی دیگر هم سلبریتی‌ها برای تبلیغ این شرکت هزینه معنوی کرده و از اعتبارشان برای جلب و جذب خریداران استفاده کرده بودند. این جنبه از ماجرا، اما برای سلبریتی‌ها دوسرباخت است. اگرچه پول تبلیغ‌شان را گرفته‌اند، اما در جریان کلاهبرداری کوروش‌کمپانی بازنده هستند؛ چرا که مردم زیادی به اعتبار تبلیغ و حضورشان در شرکت کوروش کمپانی، به این شرکت اعتماد کرده بودند.

جنبه سوم در تحلیل ماجرای کوروش‌کمپانی، ضعف نهاد‌های نظارتی است. با وجود اینکه دو ماه گذشته، برخی از مردم از طریق شکایت توانسته بودند به دستگاه‌های وعده داده شده برسند و ضابط قضایی نیز از ثبت‌نامی‌های جدید جلوگیری می‌کرد، اما مالکان و صاحبان این شرکت تحت پیگرد قضایی قرار نگرفتند و البته این شرکت همچنان از طریق حساب اینستاگرامی و بیلبورد‌های تبلیغی در سطح شهر به تبلیغات خود ادامه داد. بدیهی و منطقی این بود که دو ماه گذشته پس از مراجعه مردم به نهاد‌های نظارتی و امنیتی، صاحبان این شرکت به دلیل کلاهبرداری ممنوع‌الخروج شوند یا لااقل به طور کل فعالیت این شرکت متوقف شود، اما این اتفاق نیفتاد و همچنان سایت، صفحه اینستاگرام و شعب کوروش‌کمپانی فعال بودند. پرسش اصلی در بررسی این مساله این است که دلیل عدم نظارت نهاد‌های مربوطه در دوماهی که فعالیت کوروش‌کمپانی به طور واضحی شائبه‌دار بود، چیست؟

 کوروش‌کمپانی اولین و آخرین کلاهبرداری پانزی نخواهد بود

بدون شک کوروش‌کمپانی اولین و آخرین شرکتی نخواهد بود که از طریق اعتمادسازی و هزینه‌تراشی برای چهره‌ها و سلبریتی‌ها، کلاه از سر مردم بر‌می‌دارد. اما نقش نهاد‌های نظارتی در جریان فعالیت چنین شرکت‌هایی چیست؟ آیا تنها به این بستگی دارد که در ابتدا مردم برای از دست دادن سرمایه خود شاکی شوند و پس از اینکه کار از کار بگذرد به سراغ صاحبان چنین شرکت‌هایی می‌روند؟ سهم سلبریتی‌ها و چهره‌ها در از دست رفتن پول مردم چقدر است و آیا نباید از طریق قانون به سراغ چهره‌هایی رفت که در اعتمادسازی چنین شرکت‌هایی دخیل بودند و پرسش اصلی این است که نهاد‌های نظارتی چرا پس از وقوع حادثه باید ورود کنند و در تمام این مدت، به شرکتی مانند کوروش‌کمپانی اجازه فعالیت دهند.

منبع: فرهیختگان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۶ ۰۱ اسفند ۱۴۰۲
اینا ته مانده های دولت روحانی هستن
حالا باید به انتخاب اهمیت داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۲ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
وقتی یک شرکت و یا افرادی با این ادعا ها کار می‌کنند آن موقع جای این نهادهای نظارتی کجا است کسانیکه کارشان کشف جرم است البته قبل از بروز این چنین اتفاقاتی کجا هستند مانند اینکه تصور کنیم حتما باید سقت و قتل اتفاق بیفتد تا نیروی انتظامی کاری بکند و نیازی به گشت زنی و مواظبت از جان و مال مردم نیست و باید دست روی دست گذاشت تا مردم یکی یکی بمیرنر و اموالشان به سرقت برود تا مجرمی باشد برای دستگیری و مردم خودشان مواظب خودشان باشند و رانندگان هم که گواهینامه گرفته اند و نیازی به حضور پلیس و نصب دوربنهای نظارتی نیست فوقش مردم با خودرو تصادف می‌کنند آن وقت رسیدگی می شود . نتیجه این که آقایان وظیفه نشناس باعث این همه بدبختی مردم هستند و چرا این آقایان که آخر کفن و دفن می آیند مجازات نمی شوند .چرا دولت خودش پیگیر این تخلفات این نیروها نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
وقتی شرکتهای دولتی مثل ایران‌خودرو و سایپا سر مردم کلاه می‌زارن و هیچ نهادی هم طرف مردم را نمی‌گیرد. پول از مردم میگیرند و قرعه کشی آب‌دوغ خیاری و یکسال یا دوسال بعد با چندبرابر قیمت اولیه خودروهای بی‌کیفیت میندازه به مردم . الکی هی میگن دچار زبان انباشته هستند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
استاد همین الانشم توی سامانه خودرو اسفند پارسال خودرویی فروختن که از عدم انجام تعهد آن آگاه بودند کسی آنها را مواخذه نمیکنه!!
نزدیک 100 هزار نفر کلی وقت هزینه پول جور کردن برای حساب وکالتی و دوماه پولا مسدود بوده بدون سود تورمی حالا بعد یک سال همچنان منتظرند
چرا هیچکس از ارگان های مربوطه صداش در نمياد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۸ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
توی ایران مخصوصا در شهر تهران نباید به کسی اعتماد کرد حتی به برادر خودش مخصوصا دراین زمانه یا هرزمان دیگر پول باد آورده را باد می برد اشکالی نداره فدای سر اونهای که میخوان گوشی آیفون ۱۳ یا ۱۴و ۱۵ الا ماشالله داشته باشند جانم باشن بخیراست
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۴:۴۹ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
برای سلبریتیها چه هزینه ای داشته ؟ ولی بی شک مردمی هزینه پرداخت کردن که گفتن ادمهای خوبی این شرکتو تبلیغ میکنند و خواستن با خرید گوشی و سپس فروش آن با سودش یکی از چاله های زندگیشون را پر کنند.من به این شرکتها هیچوقت اعتماد نداشتم و ندارم ولی خدا میدونه چندتا جوان بیکار بخاطر کسب سودی فریب این سلبریتیها را خوردن و پولشون که از پدر گرفتن و یا به هر شکلی جور کردن پرید.بر باعث و بانیش لعنت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
منکه دلم خنک شد اصلا هم دلم براشون نسوخت کسایی که برای یه آیفون ۱۳ بی ارزش و خز و برای اینکه کلاس بزارن تن ب همچین حقارتی میدن حقشونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
طبق معمول عامل اصلی اختلاس و فساد از کشور فرار کرده کارمند های دون پایه را گرفتند و تو بوق و کرنا میکنند دزد را گرفتیم
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۱۲:۲۱ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
البته سلبریتی ها مقصر نیستند چون اونها هم بدنبال منفعت خودشونن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
وقتی گرونی بیداد میکنه نظارتی نیست دیگه این کلاهبرداری ها عادیه
Iran (Islamic Republic of)
عرفان
۱۱:۵۵ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
تا وقتی ملت ایران با همین فرمون برن جلو همین اش و همین کاسه
مشکل اولیه فرهنگ و دانش مردمه که کلا از دست دادن ؛.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
حقیقت اینست اگر از ابتدای کار جلوی این شرکت را می گرفتند کسی باور نمی کرد که این شرکت کلاه بردار است باز دولت ونظام را محکوم می کردند که ای داد وای بی داد چه وچه وچه ...
آخر آدم باید اینقدر سفاهت داشته باشد که جنسی را نصف قیمت بازار حتی نقدی بخرد
در خرید نقدی هم یا جنس مسروقه است یا اینکه فروشنده مجبور به فروش کمتر از قیمت شده تا چک برگشتی خود را پاس کند در این صورت هم اخلاقی نیست که با این اختلاف قیمت فاحش جنس را خرید وفروشنده در هر صورت بیچاره شود
Iran (Islamic Republic of)
پژگچ
۱۱:۳۱ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
طمع عقل را میرباید مولا علی ع
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۱:۱۳ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
متاسفانه یکی از معضل های اصلی کشور رویش و صدور مجوز های ثبت شرکتها و کسب و کارهای کاغذی است . و از طرفی عدم کنترل اصناف و فراجا (پلیس اماکن)در موارد این چنین و از طرفی صاحبان ملک تجاری و اداری و..در قبال دریافت اجاره های نا متعارف و بعضا مشارکت در کلاه برداری با عاملین همراه میشوند و از طرفی استفاده از آشنایان و یا افراد اجاره ایی جهت ایجاد شلوغی و ازدحام و فریب مردم و زمینه کلاهبرداری اماده مینمایند. وقتی با هزینه حداقلی ثبت شرکت آن هم با ادرسهای نا کجا ابادی و بدون پشتوانه و سرمایه اقدام میشود . چنین مواردی قابل پیشگیری نیست.برای مثال طرف میرود چند تا کارتون خالی و ماکت تهیه و یا کالای های خراب اجاره ایی تهیه و در محیط دفتر و ...مستقر وبه راحتی مجوز کاغذی با رانت اخذ مینماید.بیشتر کلاهبرداری ها ریشه در شرکتهای کاغذی است . چرا در کسب و کارهای کوچک و اصناف چنین مواردی مشاهده نمیشود. زیرا در زمان خرید و عرضه هم کالا موجود و هم خریدار کالا را رویت و از همه مهمتر پرداخت و دریافت صورت میپذیرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۲ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
انواع و اقسام کلاهبرداری به صورت تلفنی و اینترنتی صورت می پذیرد و خود من و آشنایان چندین مرتبه که اطلاع پیدا کردیم که این ها کلاهبرداری هست وقتی به پلیس اطلاع دادیم گفتند: بروید شکایت قضایی ثبت کنید!
وقتی مسلم هست طرف کلاهبردار هست و داری به پلیس اطلاع می دهی که برو جلوی اون را بگیر چرا باید بگوید از طریق قضایی اعلام کن؟ قضایی هم بگه اگر پولی دادی می تونی شکایت کنی! این یعنی باز گذاشتن راه کلاهبرداری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
پول اگر از زحمت و کارگری و عرق جبین و کشاورزی اومده باشه صرف موبایل و بورس نمیشه

یا از طریق کارمندی و مفت خوری اومده یا دزدی که روانه جیب کلاهبردار شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
حرص و طمع مردم مقصره نه دولت نه پلیس نه سلبریتی

مردم تنبل و مفت خور یه مدت دنبال پولدارشدن از بورس بودن بعد ماشین حالا موبایل
Germany
ناشناس
۱۰:۴۳ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
باید از مدیر کورش کمپانی تقدیر و تشکر کنن که توی این زمونه تونسته از یه عده آدم که در عین زرنگ فرض کردن خودشون کلاهبرداری کنه و تمام پول مالباختگان میبایست سلبریتیای‌ پرداخت کنن که برای این کمپانی تبلیغ انجام دادن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
همیشه این شرکتهای کلاهبردار افراد طمع کار را با دام میاندازند
اصلا یه عده ای هستند از طمع کاری دیگران امرار معاش میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۲ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
اینا که جای خودش ولی یه سوال چرا ماها درگیر کلاهبرداری نمیشیم حرص و طمع زیاد بعضی مردم و یه چیز دیگه اخه با چه منطقی یک میلیارد پول همینطوری میدی به یکی ما صدتومن پول به یکی می دیم پیامکش رو نگه میداریم به عنوان مدرک والله پول کارگریه بخوایم اینجوری حیف ومیل کنیم که دیگه هیچی
Germany
ناشناس
۰۹:۵۹ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
وقتی قیمت از قیمت خود کمپانی پایینتره معلومه کلاهبرداریه
پس نهادهای نظارتی چکاره اند که باید همیشه مردم را در معرض اتهام قرار بدیم
از همون اول باید پلمپ میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۵ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
مردم عادی اگه بخوان بیشتر از ۲۰۰ میلیون از حسابشون بردارن باید کلی سند و مدرک نشون بانک بدن،بعد اینا چجوری ۴هزار میلیارد تومن و تونستن به خارج انتقال بدن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۹ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
بارمزارز
-
ناشناس
۰۹:۱۳ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
بعد از ماجرای دبش هیچ چیزی در این مملکت بعید نیست فرش زیر پای آدم را هم میدزدند
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۰۸ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
مملکتی که قانون نداشته و کنترل و بازرسی هم نداشته باشد میشود امروزه که هر دزد و دلال و خائنی هر کاری بخواهد بکند ازادنه انجام می دهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
ساده ایها به خاطر این که همه دزدند
کسی هم که دزدی نمیکند دستش به جایی بند نیست
و آب نمیبیند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۷ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
نیروهای نظارتی باید بدون توجه به این بازیگر ها همون اول کار پلمپش میکردند و این شخص رو دستگیر میکردند. این یک فاجعه هست که کلاهبرداری در جامعه اتفاق می افته و فرد مال باخته خودش مسعول هست.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۹:۱۸ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
البته دولت یا نمی تونی درست کار کنه یا نمی خواد درست کار کنه؟؟؟؟
آخرین اخبار