معاون توسعه حل اختلاف کرمان بیان داشت: در ۱۰ ماهه امسال، ۴۲ هزار و ۱۵ فقره پرونده در شورای حل اختلاف جنوب استان رسیدگی شد.

حجت الاسلام محمد امیر ابراهیمی گفت: مجموعه شورا‌های حل اختلاف جنوب استان کرمان هم اکنون شاهد حضور بیش از ۲۵۷ عضو فعال است که در ۹ حوزه قضایی برای گسترش فرهنگ صلح و سازش و خدمت رسانی به مردم فعالیت می کنند.

وی  افزود: طی ۱۰ ماه امسال نزدیک به ۴۸ هزار و ۵۸۸ فقره پرونده به شورا‌های حل اختلاف جنوب استان کرمان وارد و بیش از ۱۵ هزار پرونده نیز به صلح و سازش ختم شده است.  

معاون توسعه حل اختلاف کرمان بیان داشت: در ۱۰ ماهه امسال، ۴۲ هزار و ۱۵ فقره پرونده در شورای حل اختلاف جنوب استان رسیدگی شد که رسیدگی به این پرونده‌ها منجر به کاسته شدن پرونده‌ها در محاکم قضایی و فرصت برای قضات به منظور رسیدگی به پرونده‌های مهم فراهم شد.

وی تصریح کرد: مجموعه شورای حل اختلاف جنوب استان کرمان درمسیر ایجاد مصالحه با فعال کردن شعب و جذب شخصیت‌های موثر و استفاده از بزرگان و ریش سفیدان حوزه‌های قضایی و برگزاری جلسات متعدد اعضا و کارکنان شورای حل اختلاف با خانواده‌های اولیا دم توانسته است در ۱۰ ماه امسال تعداد ۶ پرونده با موضوع قتل عمد و غیرعمد را به مصالحه بینجامد.

حجت الاسلام ابراهیمی تصریح کرد: یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در سال‌های اخیر، لزوم کاهش جمعیت کیفری زندان ها است و ایشان همواره بر لزوم مجازات‌های جایگزین حبس تاکید داشته اند و بر همین اساس با حضور مستمر اعضای شورا‌های حل اختلاف جنوب استان در ۳ شعبه ویژه زندان در حوزه‌های قضایی جیرفت، کهنوج و منوجان از ابتدای امسال ۲۲ زندانی از زندان آزاد شدند.

وی هدف از تشکیل شورای حل اختلاف را کاهش ورودی پرونده‌های حقوقی و کیفری به نظام قضایی و کوتاه کردن زمان رسیدگی به پرونده‌ها اعلام و بیان کرد: این نهاد در همین چارچوب توانسته با رسیدگی به اختلافات مردم و سوق دادن طرفین به صلح و سازش حجم قابل توجهی از بار دستگاه قضایی را کاهش دهد.

معاون توسعه حل اختلاف استان کرمان گفت: بر همین اساس تاکنون عملکرد و اقدامات موثر و راه‌های حل اختلاف نقش و تاثیر بسزایی در کاهش پرونده‌ها داشته است. 

وی ادامه داد: یکی از درخشان‌ترین اقدامات در جنوب استان طرح دادرسی الکترونیکی به همت کارکنان شورا‌های حل اختلاف شهرستان کهنوج می‌باشد به طوری که کارکنان  شورا‌های حل اختلاف موفق شده اند تعداد ۷ هزار و ۴۹۴ فقره پرونده را از ابتدای سال تاکنون به صورت تمام الکترونیک و بدون استفاده از کاغذ رسیدگی کنند. 

 این مقام قضایی ابراز امیدواری کرد؛ اجرای طرح دادرسی الکترونیک در شورای حل اختلاف شهرستان کهنوج، نقطه آغازی برای الکترونیکی شدن پرونده‌های قضایی در سطح استان شود تا به تبع آن زمینه ساز رضایت مندی عمومی و افزایش سرعت در رسیدگی و کاهش هزینه‌ها فراهم شود‌. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.