بازسازی و نوسازی یک هزار رشته قنات در همدان

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهادکشاورزی استان همدان از بازسازی و نوسازی یک هزار رشته قنات در این استان خبر داد.

امیر لاهوتیان با بیان اینکه در راستای محرومیت زدایی، گسترش عدالت اجتماعی، دستیابی به امنیت غذایی و افزایش بهره‌وری و حفظ منابع آب و خاک یک توافقنامه تنظیم شده است، گفت: طرح‌های بهینه‌سازی آب کشاورزی استان در قسمت‌های مختلف از جمله بازسازی و نوسازی قنوات، طرح‌های کوچک تأمین آب شامل استخرها، انتقال آب با لوله و احداث و بهسازی کانال‌های عمومی آبیاری طی این توافقنامه اجرایی می‌شود.

او گفت: طی این توافقنامه بنا شده است از ظرفیت‌های قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در کشور و به نمایندگی قرارگاه در استان از سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین (ع) بهره‌مند شویم.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه طرح‌های عنوان شده طی سه سال اجرایی خواهد شد، گفت: مجری طرح سازمان بسیج سازندگی استان همدان از محل قرارداد قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و کارفرمای پروژه سازمان جهادکشاورزی استان همدان است.

لاهوتیان با تأکید بر اینکه قرارداد به مبلغ ۱۰ هزار و ۱۸۹ میلیارد ریال تنظیم شده به نحوی که در سه سال تأمین و طرح‌ها اجرایی خواهد شد، گفت: ۳۰ درصد از این میزان از محل منابع ملی و ۷۰ درصد به مبلغ ۷۱۳۲ میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک‌های دارایی سرمایه‌ای استانی، تهاتر نفت، مولدسازی و محرومیت‌زدایی تأمین می‌شود.

او گفت: این میزان اعتبار در حوزه‌هایی، چون بازسازی و نوسازی قنوات با اعتباری معادل ۳۲۴۷ میلیارد ریال، در حوزه طرح‌های کوچک تأمین آب مانند استخرها، آب‌بندان‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ آب به مبلغ ۳۱۷۲ میلیارد ریال و در طرح‌های انتقال آب با لوله و احداث و بهسازی کانال‌های عمومی با اعتبار ۳۷۷۰ میلیارد ریال هزینه خواهد شد.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: بازسازی و نوسازی ۱۰۰۰ رشته قنات، ایجاد ۶۰۰ باب استخر و اجرای حدوداً ۳۰۰ کیلومتر از طرح‌های انتقال آب با لوله و احداث و بهسازی کانال‌های عمومی در این توافقنامه دیده شده است به طوریکه طی سه سال به اتمام می‌رسد.

لاهوتیان در تشریح آنچه تاکنون از این قرارداد اتفاق افتاده است به ویژه که استان همدان جزو استان‌های پیشرو در کشور به شمار می‌رود، گفت: اولویت‌های هر شهرستان همچنین دغدغه مدیران شهرستانی و مدیریت آب و خاک جهادکشاورزی در این حوزه مشخص شده است.

برچسب ها: قنات ، جهاد کشاورزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.