به گفته معاون وزیر نیرو، با اصلاح روشنایی معابر کشور می‌توان تا ۸۰۰ مگاوات تقاضا را کاهش داد که این رقم معادل ظرفیت تولید ۳ نیروگاه بزرگ کشور است.

رشد بهره وری به یکی از مسائل اولویت دار دولت تبدیل شده و این مهم، در بخش انرژی کشور که با ناترازی مواجه بوده و از طرفی پیشران تولید در کشور است، بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. در صنعت برق کشور شاهد این ناترازی در فصول گرم سال هستیم که با افزایش رشد مصرف برق نمود پیدا می‌کند. افزایش ظرفیت‌های تولید برق همیشه یکی از برنامه‌های وزارت نیرو بوده، اما صرفا افزایش ظرفیت تولید برق صرفه اقتصادی نخواهد داشت و در طرف تقاضا نیز برای کاهش مصرف اقداماتی همچون افزایش بهره وری باید انجام شود.

آنطور که علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در سال گذشته اعلام کرد، برنامه‌ای برای افزایش ۱۰ هزار مگاواتی به مجلس ارائه شد تا بدون کاهش رفاه اجتماعی بتوان این ظرفیت را به شبکه برق کشور اضافه کرد. این افزایش بهره وری می‌تواند از سمت تولید با افزایش راندمان بخش نیروگاهی و در طرف تقاضا نیز با رشد بهره وری وسایل خانگی به ویژه سیستم‌های سرمایشی و همینطور اصلاح روشنایی معابر محقق شود.

دو برنامه اصلاح استاندارد کولر‌های آبی و بهره وری روشنایی معابر از سال گذشته در وزارت نیرو کلید خورده و اولین پروژه از طرح ملی اصلاح روشنایی معابر شهری در استان یزد سال گذشته آغاز به‌کار کرد. اجرای این طرح در استان یزد یک ساله بوده و میزان سرمایه‌گذاری آن ۳۴۸ میلیارد عنوان شده است.

به گفته محمود کمانی معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی، با اجرای این قرارداد حدود ۲۰۰ هزار چراغ پربازده و فوق کم مصرف جایگزین چراغ‌های معابر شهری استان یزد شده که در نتیجه باعث صرفه‌جویی ۱۱۷ میلیون کیلووات ساعت انرژی الکتریکی و ۳۰ مگاوات توان می‌شود. 

در سیزهمین نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق هم این طرح ملی ادامه دار بود و قرارداد اصلاح سیستم روشنایی معابر شهری ۶ استان در قالب بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست به امضا رسید.

محمود کمانی در این خصوص گفت:در راستای اهداف دولت سیزدهم و وزارت نیرو برای بهینه‌سازی مصرف برق و تاکید ریاست جمهوری و وزیر نیرو برنامه‌ریزی لازم در این حوزه صورت گرفت. یکی از بخش‌هایی که باعث مصرف بالای برق می‌شود روشنایی معابر است، بنابراین برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفت که در مدت زمانی مشخص، کلیه چراغ‌های روشنایی معابر شهری و برون شهری که عمدتاً چراغ‌های پرمصرف گازی اعم از بخار سدیم یا بخار جیوه است با چراغ‌های فوق کم مصرف LED جایگزین شود.

معاون وزیر نیرو گفت: این موضوع در دستور کار قرار گرفت و سرمایه‌گذاران برای مشارکت در این حوزه در قالب ساز و کار بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست دعوت شدند که استقبال خوبی شد و در نهایت در فاز اول در شهر‌های یزد و کردستان، قرارداد مربوطه در این زمینه منعقد شد. امضای قرارداد‌های اصلاح و تعویض چراغ‌های معابر شهری در هشت شهر و استان به میزان یک و نیم میلیون چراغ نیز انجام شده و قرار است حداکثر تا دو سال انجام شود.

وی ادامه داد: طی چند وقت اخیر نیز سرمایه‌گذاران در هشت استان دیگر شامل تهران، آذربایجان غربی، البرز، ایلام، گیلان، چهار محال و بختیاری، گلستان و مرکزی، به صورت رسمی برای بهینه سازی روشنایی معابر اعلام آمادگی کردند. سرمایه‌گذاری پیش بینی شده بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان است و در نتیجه آن، نزدیک به ۲۰۰ مگاوات کاهش توان مصرفی برق را در بر خواهد داشت.

در ادامه محمد اکبری مدیر کل دفتر سیاست گذاری ساتبا نیز می‌گوید: ۱۱ طرح اصلاح سیستم روشنایی معابر شهری و بین شهری با حجم سرمایه گذاری بالغ بر ۳۶۰۰ میلیارد تومان شامل تعویض حدود ۲ میلیون چراغ کم بازده با چراغ‌های پربازده در دست اجرا است. تعویض حدود ۲ میلیون چراغ کم بازده با انواع LED پربازده منجر به کاهش توان حدودی ۲۲۰ مگاوات در شبکه، صرفه جویی سالانه ۱ هزار میلیون کیلووات ساعت می‌شود.

بر اساس آنچه که کمانی، معاون وزیر نیرو اعلام کرده با اصلاح روشنایی‌های تمام معابر کشور، حدود ۸۰۰ مگاوات صرفه‌جویی در مصرف برق خواهیم داشت. این میزان از مصرف معادل ظرفیت تولید ۳ نیروگاه کشور است و نیروگاهی با توان بیش از ۱ هزار مگاوات برای پاسخگویی به این تقاضا باید ایجاد می‌شد که با سرمایه گذاری در بخش بهره وری می‌توان از این موضوع جلوگیری کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سعید کریمی
۲۰:۰۵ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
حدود ده میلیون افغانی در ایران زندگی می‌کنند ، به طور میانگین هر یک میلیون نفر به یک نیروگاه هزار مگاواتی نیاز است. یعنی معادل تولید ده نیروگاه اتمی نیاز می باشد تا فقط برق ده میلیون افغانی که در ایران زندگی می کنند را تامین کنیم.
صرفه نظر از اینکه در این اوضاع بد مسکن یک میلیون مسکن را اجاره کرده اند و در تصرف آنهاست.
Germany
سید نوری باقرزاده علوی
۰۶:۲۳ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
چراغ های راهنمای سر چهارراه ها هم باید با لامپ LED جایگزین بگردند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۰ ۱۴ بهمن ۱۴۰۲
نور خیابونا خیلی کمه و باید حداقل چهار برابر بشه
Iran (Islamic Republic of)
ماهان
۱۳:۰۰ ۱۴ بهمن ۱۴۰۲
توی آبادان اومدن خیلی از برق های زرد قدیمی رو با لامپ های ال ای دی عوض کردن!ال ای دی ها کار نمی کننند!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۳ ۱۴ بهمن ۱۴۰۲
جون مردم هیچ ارزشی براتون نداره... شب تمام بزرگراه های گیلان تاریک...
Iran (Islamic Republic of)
ناشاس
۰۸:۱۱ ۱۴ بهمن ۱۴۰۲
من در سلمان شهر ساکن هستم ، اداره برق آنجا راه حل بهتری برای صرفه جویی پیدا کرده ، اغلب لامپهای تیر های برق سوخته هستندو بعضی از معابر سالهاست که در تاریکی مطلق فرو رفته ، مگر در خیابانهایی که از ما بهترون زندگی میکنند و ویلاهای چند میلیاردی دارند، اعتراض هم می‌کنی بی ادبانه جواب میدهند : لامپ نداریم ، ظاهراً اینجوری با سر کار گذاشتن مردم صرفه جویی بیشتری انجام میشه !!!!!!
آخرین اخبار